bulaxyz82 168 Opublikowano 3 lutego 2019 Opublikowano 3 lutego 2019 Raczej defekt bo nie idzie grać normalnie dłużej niż 20 min na konsoli. Jutro będę miał naprawionego switcha u siebie z raportem usterki. Mam nadzieje że będzie obszerniejszy opis niż przy ostatniej mojej reklamacji sprzętu, gdzie lakonicznie opisali problem w jednym zdaniu i małym podsumowaniem: NAPRAWIONE Cytuj
zuba 0 Opublikowano 5 lutego 2019 Opublikowano 5 lutego 2019 Witam. Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów korzysta/korzystał z nieoficjalnych stacji dokujących? Chciałem kupić taką stację, bo ta dołączana do konsoli podobno rysuje ekran i powoduje wyginanie się konsoli. Z drugiej strony te nieoficjalne potrafią zawiesi, a nawet zepsuć switcha. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 5 lutego 2019 Opublikowano 5 lutego 2019 (edytowane) nie mozesz sobie po prostu folli na ekran kupic? nie slyszalem tez, by jakas konsol sie wyginala xD u mnie lezy PROSTO. Edytowane 5 lutego 2019 przez easye Cytuj
zuba 0 Opublikowano 5 lutego 2019 Opublikowano 5 lutego 2019 13 minut temu, easye napisał: nie mozesz sobie po prostu folli na ekran kupic? nie slyszalem tez, by jakas konsol sie wyginala xD u mnie lezy PROSTO. Folię będę miał. Martwi mnie to: https://technogadzet.pl/nintendo-switch-nadal-sie-wygina/ Dlatego myślę o innej stacji dokującej i szukam kogoś, kto już testował Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 6 lutego 2019 Opublikowano 6 lutego 2019 Nie powoduje wyginania się. Po prostu niektóre Switche mocno się grzeją. Sama stacja to 95% plastiku. Jeśli chodzi o sam dock, to możesz za pomocą przewodu wyprowadzić konsolę na zewnątrz i zadbać o jej lepsze chłodzenie: https://allegro.pl/oferta/dock-na-kablu-dokowanie-konsoli-switch-poza-dokiem-7216152288 Mam takie coś i działa. Co do alternatywnego docka to ja i kilka znajomych mamy: https://www.amazon.de/Nintendo-Switch-Typ-Multistecker-Adapter/dp/B07F436JT6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1538121543&sr=8-1&keywords=switch+dock+ethernet Sprawdzione w boju, działa idealnie, nikomu nic nie uszkodziło. Potrzebujesz do niego oryginalnej ładowarki. Minus jest taki, że nikt tego nie wysyła do PL ani z amazon uk ani z amazon de więc jak chcesz kupić to musisz kombinować. Ja już 3cią sztukę kupiłem. Cytuj
zuba 0 Opublikowano 6 lutego 2019 Opublikowano 6 lutego 2019 14 minut temu, NemoKOF napisał: Nie powoduje wyginania się. Po prostu niektóre Switche mocno się grzeją. Sama stacja to 95% plastiku. Jeśli chodzi o sam dock, to możesz za pomocą przewodu wyprowadzić konsolę na zewnątrz i zadbać o jej lepsze chłodzenie: https://allegro.pl/oferta/dock-na-kablu-dokowanie-konsoli-switch-poza-dokiem-7216152288 Mam takie coś i działa. Co do alternatywnego docka to ja i kilka znajomych mamy: https://www.amazon.de/Nintendo-Switch-Typ-Multistecker-Adapter/dp/B07F436JT6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1538121543&sr=8-1&keywords=switch+dock+ethernet Sprawdzione w boju, działa idealnie, nikomu nic nie uszkodziło. Potrzebujesz do niego oryginalnej ładowarki. Minus jest taki, że nikt tego nie wysyła do PL ani z amazon uk ani z amazon de więc jak chcesz kupić to musisz kombinować. Ja już 3cią sztukę kupiłem. Super! O to mi chodziło Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 To się nagrałem na dużym ekranie Nie mam obrazu na telewizorze.Kombinuję z kablami odłączaniem podłączaniem i nic.Obraz wcześniej był i choć czasami znikał ze 2 razy na chwilę.Zielone światełko się świeci i ładuje się konsola i tyle.Zniosłem na dół do innego tv i działa.Przynoszę do góry telewizor niby znajduje Switcha-za chwilę brak sygnału.I bądź tu mądry.Przecież nie będę grał u teściów na telewizorze Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 23 lutego 2019 Autor Opublikowano 23 lutego 2019 Jak dziala u tesciow to raczej switch sprawny, podpinales inne urzadzenie pod ten port w tv? Moze zlacze w tv szlag trafil. Druga sprawa tv 720p, full hd, 4k? Moze na tym gdzie switch dziala przelacz w opcjach by wyświetlał rozdzielczosc w trybie automatic lub jakiejs najnizszej Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 Pod 2 wejścia hdmi podpinałem Switcha i to samo.Do amplitunera też podpinałem i to samo.Wcześniej grałem na tv Sony i na sekundę czy dwie rozłączało przy grze.Później kupiłem tv Samsunga i było ok przez chwilę,wszystko działało.No i znów zaczęło rozłączać na chwilkę a teraz całkiem.Zaczynam zastanawiać się czy to może wina zasilacza. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 Skoro na jednym TV działa a na drugim nie to na pewno nie jest wina Switcha. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 Jakieś rozlaczanie wcześniej itd jednak sugeruje świtcha, docka, zasilacz. Tv jeden bardziej wybredny i lipa. Sprawdziłbym jeszcze na 2-3 tv i jak tam będą problemy to gwarancja jeśli jest. Używasz oryginalnego docka I zasilacza? Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 O to właśnie chodzi że na tym samym telewizorze działało do czasu.Dock i zasilacz oryginał.Gwarancji nie ma niestety. Podłączyłem teraz na próbę i działało chwilę.Telewizor wykrył Switcha i zdążyłem 1 poziom Mario przejść i po obrazie. Jest tu ktoś z Rzeszowa ze Switchem? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Switch miał premierę w marcu 2017. Więc twój powinien gwarancję mieć. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 Pobawiłem się kablami i działa.Ale nie wiem o co chodzi .Dalej nie wiem czy kabel zasilacza czy dock. Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 9 marca 2019 Opublikowano 9 marca 2019 Miał ktoś problem z przycinającym się analogiem przy poruszaniu? Podczas przesunięcia lewego analoga często postać idzie w góre mimo że analog już wraca na miejsce co dość mocno drażni. Dmuchałem tam sprężonym powietrzem i lekko czyściłem w środku alkoholem ale po paru minutach wszystko wraca do punktu wyjścia . Ponoć pomaga wd40 ale nie mam pewności czy psikając tym nic nie (pipi)nye. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 9 marca 2019 Opublikowano 9 marca 2019 WD nie przewodzi prądu więc nic się stanie poza tym, że będziesz miał potem tłuste paluch jak WD będzie wypływać. Ja tam wymieniłem swój na jakiś z Ali I jest lepiej. Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 9 marca 2019 Opublikowano 9 marca 2019 (edytowane) W dniu 9.03.2019 o 12:44, SpacierShark123 napisał: Miał ktoś problem z przycinającym się analogiem przy poruszaniu? Podczas przesunięcia lewego analoga często postać idzie w góre mimo że analog już wraca na miejsce co dość mocno drażni. Dmuchałem tam sprężonym powietrzem i lekko czyściłem w środku alkoholem ale po paru minutach wszystko wraca do punktu wyjścia . Ponoć pomaga wd40 ale nie mam pewności czy psikając tym nic nie (pipi)nye. Edytowane 28 czerwca 2019 przez Bzduras Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 9 marca 2019 Opublikowano 9 marca 2019 Nie zapeszam ale od 3-4 godzin chodzi analog jak cudeńko po wd 40. Nic innego nie dawało rady a tu dwa psiki trochę kręcenia analogiem i działa jak nowy. 1 Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 22 marca 2019 Opublikowano 22 marca 2019 (edytowane) Ja mam tak problem że właśnie lewy joy mi działa z opóźnieniem. Przez to jakiekolwiek granie w coś z precyzyjnym poruszaniem jak Hollow Knight stało się rpawie nie możliwe. I takie pytanie czy jak wyślę joycona do nitedo to mi za darmo naprawią? Bo 12 miesięczna gwarancja minęła 5 miesięcy temu ale co z europejską 24 miesięczną gwarancją na elektronikę? Edytowane 23 marca 2019 przez Hero of Orion Cytuj
Barnaba88 0 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Witam,chciałem zapytać czy mozna oddać na gwarancje prawy joy-con przycisk A który,nie wiem jak to nazwać "sprezynuje" odbija go,działa ale strasznie to denerwuje. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Godzinę temu, Barnaba88 napisał: Witam,chciałem zapytać czy mozna oddać na gwarancje prawy joy-con przycisk A który,nie wiem jak to nazwać "sprezynuje" odbija go,działa ale strasznie to denerwuje. Można, ale znając życie to będą wołać całą konsole do serwisu. Cytuj
Barnaba88 0 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Dzieki za odpowiedz,a jeżeli kupowałem w komputroniku to tam oddać na gwarancje? Cytuj
Strife 228 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 23 minuty temu, Barnaba88 napisał: Dzieki za odpowiedz,a jeżeli kupowałem w komputroniku to tam oddać na gwarancje? Tak do komputronika oddaj, a jak będą gadać żebyś bezpośrednio się zgłosił do dystrybutora to soczyscie ich opi erdol, bo dystrybutor Cię odesle do komputronika, sprawdzałem na sobie Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 Jeszcze nigdy nie posiadałem tak awaryjnej konsoli. Po tym jak naprawiłem lewy analog dzięki wd40 tak dziś podczas przeprowadzki postanowiłem pograć w skyrim , jakie było moje zdziwienie jak teraz prawy analog mi zaczął świrować. Powinni wydać nowe mocne chamy joycony bo obecne to żart . Nawet stary DS2 z ps2 mi działa bez zarzutu od premiery a tutaj mimo że najmniej na konsolce gram to najwięcej z nią problemów. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 (edytowane) Ja tam odłożyłem switcha na jakiś czas, grałem na innych sprzętach mobilnych które mam i po powrocie nie mogę się nadziwić jaki jest tandetny i kiczowaty. Ja jestem bardzo czuły na refleksy świetlne i tak bardzo źle mi się czasem gra w trybie hh przez to. I ta niska jasność. Kompromis to jedno ale ten słaby ekran to już plucie na klienta. Edytowane 19 maja 2019 przez NemoKOF Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi