Skocz do zawartości

Awaryjność Nintendo Switch

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Próbowałeś zostawić na samej ładowarce bez docka na noc? 
Ogólnie już udało mi się go odpalić. Wina była softu. Dużo kombinowania, ale w końcu odpalił

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć. Mój pierwszy post na Waszym forum. Mam problem ze swoim Nintendo Kilka tygodni temu grałem w fife do 2 w nocy. Przy komunikacie o rozładowanej baterii odłożyłem konsolkę i poszedłem spać. Wczoraj kupiłem nowa grę, podłączyłem do ładowania po raz pierwszy od ostatniego grania i do dzisiaj nie ładuje się ani uruchamia się konsola. Mieliście coś takiego? Konsola kupiona w abonamencie Play rok temu. Trochę szkoda zapisanych gier. Zwłaszcza ze miałem super wytrenowanego Pikachu i Mew, pół krypty w MK kilka sezonów w Fifie. :(

Edytowane przez Shtefen
Poksy się trenuje a nie tresuje ;)
Opublikowano (edytowane)

Też miałem kiedyś coś podobnego, że niby ładowało, a ciągle 1% bodajże pokazywało, ale później samo się naprawiło. A teraz mi już kolejny joycon się psuje, to drugi od premiery. Ale ta konsola jest niedopracowana, najbardziej wku mnie zasięg (i nie mówię o wadliwym joyu z pierwszej partii), tam jest chyba wsadzony bluetooth 1.0, siedzę 4m maks od konsoli i wystarczy, że kolanem lekko zasłonię joya i potrafi się rozłączyć w kulminacyjnym momencie, że spadnę w przepaść (Celeste), czy tym podobne.

Czy w nowej wersji jest lepiej?

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
3 godziny temu, NemoKOF napisał:

zostaw na dobę na samej ładowarce, może zaskoczy.

Nie pomaga. 24 na kablu i 24 w doku, a jak jest w doku to ta zielona dioda swieci jak oszalała. Cała czas miga.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem ten contact cleaner, który ktoś tu polecał i potwierdzam, że działa, przynajmniej na razie. W jednym lewym joyu postać czasem sama szła mi w prawo, a w drugim lewym szwankowała góra. Przetestowałem oba w b-side 7 w Celeste i wszystko grało. Mam nadzieję, że tak zostanie. Ten contact cleaner to smar po prostu.

Opublikowano
Teraz, zdrowywariat napisał:

Ten contact cleaner to smar po prostu.

korwincooo.mp4 XDDD

Contact Cleaner to alkohol izopropylowy do elektroniki - nie przewodzi prądu, szybko odparowuje i czyści syf. Nie wprowadzaj ludzi w błąd jak nie wiesz o czym mówisz.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bzduras napisał:

korwincooo.mp4 XDDD

Contact Cleaner to alkohol izopropylowy do elektroniki - nie przewodzi prądu, szybko odparowuje i czyści syf. Nie wprowadzaj ludzi w błąd jak nie wiesz o czym mówisz.

Przypomina smar, tłuste to i białe :). Ja wziąłem ten: https://www.sprayster.com/product/dp60-250ml-lubricant/

Opublikowano
6 minut temu, sprite napisał:

No to teraz złote truskawy wlecą jak złe.

Być może, bo we wszystkich b-sideach schodzę już poniżej 10 zgonów, grając na luzie, no może oprócz 7go, bo jest trochę dłuższy. To znaczy zacząłem wierzyć, że mogę to zrobić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jaszczoor napisał:

nie moge nigdzie znaleźć jednoznacznej informacji.

Wiadomo czy model switcha lite BKEHDH002 ma poprawiony problem z anologami?

Gdzie mogę sprawdzić jaki mam model?

Z tym ze z tego co wiem nie ma modelu konsoli który by ominął problem dryftujących analogów.

Edytowane przez devilbot
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten serwis to jakaś patologia. Od miesiąca mnie zwodzą, bo nie mam moich sejwów w chmurze ale teraz przestali w ogóle odpisywać. Rzecznik praw konsumenta, Nintendo Europe? Jak myślicie?

Opublikowano

Trzeba było poczytać ten temat przed zakupem switcha. Ja kupiłem jako klient świadomy i wiem, że jak mi się zepsuje to po prostu wrzucę to do śmietnika, a nie będę wysyłał na drugi koniec świata kawałek plastiku za parę stów.

Opublikowano (edytowane)

Mówie o sejwach(a wlasciwie ich braku) na płatnym serwerze w usłudze nintendo online, nie o sprzęcie.

Edytowane przez roivas
Opublikowano

To nie wiem nie korzystam z funkcji online na switchu. Domyślam się że są gówniane jak całe dzisiejsze nintendo no ale rzecznik praw konsumenta o sejwy z gier to trochę za mocne.

Opublikowano

Ok. Część gier nie ma opcji backupu w chmurze. Natomiast jeśli masz przez moment obie konsole to można zrobić transfer profilu, coś jak system transfer na 3ds. Wtedy wszystko przechodzi na nową.