Skocz do zawartości

Lewy-joycon antena-gate

Wieslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.komputerswiat.pl/nowosci/sprzet/2017/10/nintendo-switch-joy-cony-dzialaja-tez-na-pc-macu-i-androidzie.aspx

Jak się okazuje kontrolery do najnowszej konsoli Nintendo działają całkiem nieźle na urządzeniach typu Windows PC, Mac oraz z systemem operacyjnym Android. Kontrolery rozpoznawane są jako urządzenia Bluetooth i da się przy ich pomocy – lepiej lub gorzej – grać na przeróżnych urządzeniach

Tego żem nie wiedział. Wrzucam tu, ale pewnie już posiadacze konsoli to wiedzą?

Opublikowano

Jeszcze jedno ustawienie przetestowałem i dało najlepszy efekt w moim pokoju - mogę joycony mieć za plecami szczelnie owinięte dłonią i nie tracą zasięgu. Zaktualizowałem w pierwszym poście.

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Dać Wiesławowi odpowoednią ilość czasu to i ciąże by usunął za pomocą cheetosa.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

grzybiarz, debil typowy, czego innego mozna sie spodziewac?

Czyzby anteny az tak bardzo kierunkowo wysylaly sygnal, ze pomoglo ustawienie bokiem? Jak to sie sprawdza u innych?

• Minusik 1
Opublikowano

Znajomy ma switcha i mówi ze pomogło mu przestawienie konsoli na półkę wyżej od reszty sprzętów. ma switcha ustawionego tak jakby nad telewizorem

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Teraz to ja się boję przestawiać docka, bo może nie tyle mój egzemplarz nie jest wadliwy, co dobrze stoi xD.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Z moich testów wczorajszych doszedłem do wniosku, że większe znaczenie mają przedmioty ekranujące w pobliżu stacji bazowej niż natężenie ruchu sieciowego w powietrzu.

Docelowo dolutuję sobie drut do anteny tak jak na filmie w pierwszym poście, tylko muszę dorwać ten mały śrubokręcik nintendowy.

Opublikowano

BTW cytat z reddita:

I do believe that this probably contributes to the issue, but it doesn't explain why my out of the box joy cons experienced this issue, but the set I purchased separately did not?

Czyżby inna rewizja z naniesioną poprawką?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

bankowo soft w dniu premiery mial w jakims tam stopniu naprawic problem

wyciagam tydzien temu switcha z pudelka, wlaczam, soft jeszcze fabryczny i lewy joycon mi laguje nawet z 1,5m, mysle sobie "nintendo sie smci za bycie tyle lat klapem i zaraz bede musial oddawac do sklepu", zainstalowalem najnowszy soft i problem znikl, testowane z 5 metrow, zza koszulki, poduchy i nic

wiec cos nintendo kombinowalo oprogramowaniem, widocznie ale nie kazdego to pomoglo

Opublikowano

Zdecydowanie pajgus lepiej, niestety bez porownania

Czekaj az save bedzie mozna skopiowac i oddawaj albo jak grasz tylko przenosnie to reklamuj pod koniec gwarancji

Opublikowano (edytowane)

odeslij pajgi do czech samego joya. mozesz to zrobic i maja prawo wymienic, pisalem do czech ostatnio w tej sprawie i mi mowili zeby normalnie przez sklep odeslac do nich SAMEGO joya na gwarancje. caly proces trwa 2-3 tygodnie.

no ew. jak mozesz poczekac to czekaj na backup savea i wymieniaj cały zestaw

Edytowane przez Rayos