Copper 2 657 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Nie jakiś wielki spoiler, ale 2 rzeczy, na które dużo osób czekało: W ostatnim odcinku zobaczymy w końcu Rhegara :P no i oczywiście Jon rucha Dankę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ja sie tylko zastanawiam kto zanurkował i przywiazał łancuchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ja sie tylko zastanawiam kto zanurkował i przywiazał łancuchy Foki zombie Cytuj Odnośnik do komentarza
Alex van Cube 462 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 W serialu w konwencji fantastycznej, przedstawiający świat pełen magii, nadprzyrodzonych zjawisk, proroctw i innych niewytłumaczalnych wydarzeń armia nieumarłych wyławia spod lodu smoka, a największe wątpliwości sprawia pytanie "ciekawe kto przyczepił łańcuchy, hehehe11?!" Aha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 No to jest pewna konwencja w której się operuje. Nie widzę powodu, dla którego ludzie nie mieliby w niej oczekiwać logiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Logika w serialu, w którym dziecko ubiera czyjąś maskę i staje się tą osobą? Czy gdzie samozwańczy kapłan strzela ogniem z palców? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Tak, dokładnie. Ta sama dyskusja była tutaj na temat walki Aryi z Brienne na dziedzińcu. Konwencja fantasy nie zwalnia nikogo z podstawowych zasad logiki. Nie mówię, że mieli pokazać jak umarlaki nurkują, ale szło to zrobić inaczej. Jakby NK wskrzesił tego smoka w jeziorze, po czym ten wyje.bał by z trzaskiem do góry, padł na tafle i otworzył oko po dotyku NK, to wyglądałoby to dużo lepiej niż jakieś metalowe łańcuchy z du.py wzięte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Każde szanujące się zombie ma jedno ogniwo w plecaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 W serialu w konwencji fantastycznej, przedstawiający świat pełen magii, nadprzyrodzonych zjawisk, proroctw i innych niewytłumaczalnych wydarzeń armia nieumarłych wyławia spod lodu smoka, a największe wątpliwości sprawia pytanie "ciekawe kto przyczepił łańcuchy, hehehe11?!" Aha. Logika w serialu, w którym dziecko ubiera czyjąś maskę i staje się tą osobą? Czy gdzie samozwańczy kapłan strzela ogniem z palców? logika narracji obowiazuje we wszystkich formach przekazu i bycie serialem fantasy nie zwalnia od jej przestrzegania Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 jakby jeszcze ten serial od pierwszego sezonu taki byl to bym to rozumial, a ta zyebana logika narracji rzuca sie dopiero tak w oczy od tego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 pomijam już fakt, że skoro wyruszli z East Watch, to według topografii Westeros, powinni iść przez las i to dość długo, bo góry są na północnym zachodzie xd Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 W serialu w konwencji fantastycznej, przedstawiający świat pełen magii, nadprzyrodzonych zjawisk, proroctw i innych niewytłumaczalnych wydarzeń armia nieumarłych wyławia spod lodu smoka, a największe wątpliwości sprawia pytanie "ciekawe kto przyczepił łańcuchy, hehehe11?!" Aha. Logika w serialu, w którym dziecko ubiera czyjąś maskę i staje się tą osobą? Czy gdzie samozwańczy kapłan strzela ogniem z palców? logika narracji obowiazuje we wszystkich formach przekazu i bycie serialem fantasy nie zwalnia od jej przestrzegania halo policja? chciałem zgłosić brak logiki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 No, z takim podejściem, to powinno się zostać wyłącznie przy filmach dokumentalnych. Choć i tam logika nie musi być oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 No, z takim podejściem, to powinno się zostać wyłącznie przy filmach dokumentalnych. Choć i tam logika nie musi być oczywista. albo przy lepszych serialach xd co za pyerdolenie to ja nawet nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (pipi)enie to wymaganie od wszystkiego, niezależnie od konwencji, żelaznej logiki, trzymających się kupy faktów i twardej rzeczywistości. W każdym, obojętnie jakim filmie czy serialu, znajdziesz czasem takie bzdury, że się w głowie nie mieści. I co? Nie oglądać najlepiej, nie dotykać kijem, mijać szerokim łukiem? Ja rozumiem, że niektóre kwestie mogłyby i powinny zostać rozwiązane inaczej. Ale bez jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (pipi)enie to wymaganie od wszystkiego, niezależnie od konwencji, żelaznej logiki, trzymających się kupy faktów i twardej rzeczywistości. W każdym, obojętnie jakim filmie czy serialu, znajdziesz czasem takie bzdury, że się w głowie nie mieści. I co? Nie oglądać najlepiej, nie dotykać kijem, mijać szerokim łukiem? Ja rozumiem, że niektóre kwestie mogłyby i powinny zostać rozwiązane inaczej. Ale bez jaj. Rozmawiasz ze mna hiperbolami. Nie wymagam "zelaznej" logiki od "wszystkiego". Wymagam za to od serialu, ktory do tej pory trzymal swietny poziom jesli idzie o ciag narracji, zeby ten poziom sie utrzymywal. Jesli sie nie utrzymuje to wspominam o tym, nazywajac rzeczy po imieniu. Nie tlumacze wpadek konwencja serialu. Nie bede tez "nie ogladal dalej" i "nie dotykal kijem" Ogladam dalej, bo wciaz jestem ciekawy co sie wydarzy, jak sie zakonczy i czekam na swietnye sceny, ktorych na pewno jeszcze troche bedzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ja tam nie wiem, mnie jakoś specjalnie te niektóre głupotki nie bolą. Może i rzeczywiście wcześniej było lepiej. Pewnie za mało Martina. A może ludzie tak już wypatrują końca, czy rozwiązania, że mają zbyt wysokie oczekiwania lub, o zgrozo, są zmęczeni materiałem, być może nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Może. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Mnie takie rzeczy w ogóle nie zastanawiają. Za to dziwią mnie zwykle głupoty scenariuszowe, jak w ostatnim odcinku gdzie kitrają się na środku jeziora z kapłanem, który potrafi wyczarować ogień z du.py i narzekają, że im zimno i zaraz zamarzną. To jest dopiero fuck logic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Może ten bożek od ognia nie daje tak sobie korzystać na byle co, albo niski poziom paliwa miał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Beric pewnie miał niski poziom many, ale mógł chociaż parę chwil ich ogrzać. Tak czy siak, kondycję mieli potem sakramencką, nie osłabiło ich stanie 2 dni w mrozie na środku jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Berric stracił healera i od razu przestało mu zależeć Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Hype przed finałem Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 kiedy wchodzi odcinek na HBO GO? Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Jutro :P Chyba o 13 w Polsce, ale pewny nie jestem Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez Copper Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) kiedy wchodzi odcinek na HBO GO? Finałowy odcinek już jest dostępny, od 3 w nocy. Moim zdaniem, najlepszy epizod sezonu. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Solderowy123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi