Skocz do zawartości

Sezon 7 [Winds Of Winter, A Dream of Spring (?) ]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 459
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Chyba nigdy nie zrozumiem po co oglądać zwiastuny na coś na co już się czeka, co wiadomo, że będzie się oglądać? Tym bardziej w przypadku przedostatniego sezonu GoT, gdzie wiadomo, że będzie 'bigger, better, more badass'. Nie lepiej być zaskakiwanym podczas samego seansu? Po co sobie psuć niespodziankę? 

Edytowane przez MBeniek
  • Plusik 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo spokojny odcinek ale i tak jaranko, ze wreszcie serial wrocil na wizje - typowe ustawianie pionkow na planszy przed rozpjerdolem

Opublikowano (edytowane)

Zaje.bisty odcinek. Bardzo spokojny, ale kilka scen było przekozackich. Rozstawili pięknie pionki na szachownicy (i zauważcie, że każdy z monarchów ma chyba teraz swoją, nawet Daenerys). Praktycznie każda scena pięknie zrobiona, cieszę się z powrotu praktycznie każdego wątku.

Arya

rozrabiająca w Bliźniakach zamknęła wątek chłopaków w skórzanych czapkach elegancko. "When people ask you what happened here, tell them the North remembers. Tell them winter came for House Frey." No, a potem jeszcze spotkała Eda Sheerana :D

Bardzo podoba mi się wątek Ogara,

i to, że to on jako jedyny potrafi czytać z ognia. Cholera, człowiek, który przez całe życie panicznie bał się ognia, teraz może go jakoś wykorzystać. Nadal jest cynicznym skur.wysynem, ale jest świetny. Thoros i jego "kucyk" też XD

Aha, Jon

z ekipą będą musieli teraz udać się do Smoczej Skały po smocze szkło. Sęk w tym, że Danka już tam jest i będą musieli paktować. Więc w końcu się spotkają. Ciekawe.

Zobaczymy, jak to dalej wszystko się potoczy, ale może być naprawdę ciekawie. Dobre rozpoczęcie sezonu. Aha, i jak Eurona nie lubiłem jak się pojawił, tak dzisiejsza scena okazała się super. (pipi)y polaczek z wąsem i rubasznymi żartami. Widać, że szaleniec. Swój chłop.

Czekam na więcej.

Edytowane przez Szwed
Opublikowano

ja mam takie luzne przemyslenia, nie dam w spoiler bo to tylko i wylacznie moje pomysly, ze ciekawie dla ostatnich dwoch sezonow byloby jakby Starkowie jednak przeszli na ciemna strone mocy. W przypadku Jaime swietnie obserwowalo sie przez sezony jego przemiane z ciemnej na jasna strone mocy. Fajnie byloby zobaczyc teraz cos podobnego w obozie rodziny, ktora przez caly serial/ksiazke rysowana jest jaka ta bardzo prawa i dobra - Sansie moglo odyebac po przygodach przezytych z Cersei, Joffreyem i Ramseyem, Arya jej skill i marzenie pomszczenia tez moglo w glowie namieszac i dwie laseczki by chcialy sie zemscic na calym Westeros

Opublikowano

Jest spoko, aczkolwiek ja nie widzę najmniejszych szans na satysfakcjonujące domknięcie tej historii. Winter has cum zastąpiło winter is cumming i wszystko wskazuje na to, że to się zakończy po prostu napier/dalanką z lodowymi zombie.

Trochę śmieszne, jak do nikogo nie dotarły wieści o

śmierci Waltera, szczególnie że Arya po odwaleniu tego numeru z miesiąc, albo i dłużej, odpokutowywała w świątyni xd

Teraz wiadomo, że ta sielska atmosfera przy ognisku z rudym majkelem dżeksonem i jego kompanami jest tylko po to, żeby było jej przykro, jak będzie ich musiała wszystkich zaje/bać. 

Danka w końcu dopłynęła xd Aż dziwne, że postanowili pokazać to w 1. odcinku, ale zrobili z tego taką pompę i celebrę, że aż trochę śmiesznie to wypadło. No i teraz co, lord friendzone cały w strupach, śluzie i łuskach przyczołga się do Dragonstone bełkocząc "jlofju kalisi"? 

Opublikowano

Jezu, nadal w tym serialu jest super sztampa. Wątek Samwella to naprawdę mem (piorunujące wieści o tym że w zamku nazywającym się dragonstone może być smocze szkło xddddd co za beka), postaci teleportujące się bez ładu i składu po królestwie (jorah xd). Dojazd Danki też taki jakiś bez polotu a Dorne to już chyba tylko będziemy znać ze słyszenia. Jedyna nadzieja w Północy i tym wielce hajpowanym konflikcie Jonasika z Sansą, bitwa Eurona z resztą Greyjoyów też może być ciekawa.

Ot, żadnych zmian od 4 sezonu. Pare odcinków pyerdolenia i siedzenia przez durnoty w scenariuszu do czasu wielkiej bitwy i finału cliffhangera.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

właśnie obejrzałem i ojenysiu :banderas:

btw co do Ogara

nikt nie domyślił się kim byli zmarli w opuszczonym domu i dlaczego Ogar tak się przejął ich śmiercią?

tego co pamiętam jakiś ojciec z córką ugościł Ogara i Arię, po czym Ogar im ukradł pieniądze czy tam żarcie i teraz okazało się, że przez to głodowali i się zabili :obama:

• Plusik 1
Opublikowano

Świetne, trzymające w napięciu wprowadzenie w kolejny sezon. Ogląda się to niczym film pełnometrażowy, a nie serial, tylko czas coś zbyt szybko leci i odcinek się kończy, zanim się zacznie. I znowu czekaj sobie człowieku cały tydzień. :frog:

Opublikowano

No niezły poczatek, chyba jeden z lepszych ostatnio. Arya dała w palnik, wątek Góry póki co najciekawszy, Danka ino się szczerzy, a akcji żadnej na razie ni ma, ale i tak oglądało się przednio. Ciekawe czy w tym sezonie się wszyscy już spotkają.

Opublikowano

śmierci Waltera, szczególnie że Arya po odwaleniu tego numeru z miesiąc, albo i dłużej, odpokutowywała w świątyni xd

Jak nikt jak Lannisterowie o tym rozmawiają?

Opublikowano

Odcinek sredni na jeza. Troche bylo fajnych momentow (Jona i Sansa, Arya) i troche slabych (przeciagana ostatnia scena,  czy Sam, ktory jest kompletna porazka od kilku sezonow). No i

Ed Sheeran xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

scena, ktora mi kompletnie zniszczyla wczute.

Mam nadzieje, ze mloda Mormont (ta, ktora rzucila tekstem o kobietach na wojnie) bedzie mocno wyeksponowana w tym sezonie, bo jej postac jest przekozacka.

Opublikowano

ano i sa ploty, ze 2018 westworld, 2019 dopiero ostatni sezon gry o tron, bo sa obawy, ze nie wyrobia sie z produkcja tych ostatnich 6 odcinkow z uwagi na skale i rozmach

Opublikowano

Jak nikt jak Lannisterowie o tym rozmawiają?

Chodziło mi o tych minionów z rodu Freyów