Skocz do zawartości

Splatoon 2

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość suteq
Opublikowano (edytowane)

Kurde, ta gra jest z jednej strony beznadziejna, a z drugiej cudowna. 

Dlaczego beznadziejna? Bo ma strasznie słabego singla. Jedynkę uwielbiałem za singla nie tylko dlatego, że była czymś unikatowym, ale dlatego, że te plansze były zrobione z pomysłem i nikt nie narzucał mi jak mam grać. A tutaj? Czuję jakbym grał w jakiś mappack, a dodatkowo gra w poszczególnych planszach wymusza granie danym typem broni, a połowa z nich jest beznadziejna przez co odechciewa się grać.

No singiel to straszny kasztan, ale za to jak zagrałem w multi to palce lizać. Dawno się tak dobrze nie bawiłem grając po sieci. Najlepsze jest to, że nie trzeba być wymiataczem bo można przysłużyć się drużynie na inne sposoby. O dziwo po pierwszym meczu byłem drugi w tabeli zabijając kilka przeciwników w tym 3 pod rząd mając o wiele niższy poziom niż reszta. Strasznie przyjemnie się gra i tutaj widać, że multi idealnie nadaje się do tej gry. 

Nowa strona więc prawda. :cool: :lapka: 

Edytowane przez suteq
Opublikowano

Mam jakieś 60h w s2, w singlu zrobiłem pierwszy świat na siłę i nigdy później tego nie ruszyłem. Nie żałuje, do zaorania, tylko multi i salmony.

Z tego co mówisz to nawet teraz nowa osoba może spokojnie grać w multi. To dobrze, bo jak jakiś czas temu chwilę pograłem to wymiataczy było w każdym meczu tyle, że nie grało się zbyt przyjemnie. Zwłaszcza snajperzy ładujący heady z drugiego końca map wkurzali. 

Opublikowano

Nowa osoba to chyba gra w tym trybie z ziomami do max 10lvl, jak wbije w normalne mecze to zobaczy co to farbki jak trafi na serwerze ekipe z lvl np 70-80, nie wspominajac o rankingowych meczach czy ligowych ale to dlugo trzeba grac by odblokowac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś się skusił na to rozszerzenie trybu fabularnego?? Osobiście single player w Splatoonach uwielbiam, więc jestem targetem, ale martwię się czy dodatek jest warty tej 1/3 ceny gry. Nie oglądam gameplayu z Treehouse, aby nie popsuć sobie potencjalnej zabawy. Ktoś już gra? Jakie pierwsze wrażenia?

Opublikowano

Ja wziąłem razem z cyfrowym splatoonem w promce. Singiel z podstawki całkiem mi się podobał, miał kilka ciekawych patentów i moim zdaniem jako dodatek do multika dobrze spełniał swoje zadanie.

Myślę że dzisiaj wieczorem sprawdzę kilka poziomów z dodatku, dam znać jak to się prezentuje. 

Opublikowano

Całkiem fajnie się w ten dodatek gra. W miarę (jak narazie - z 15 przeszedłem) zróżnicowane i ciekawe plansze. Jak ktos gdzies pisal taki VR mission z MGSa, ale dla Splatoona. Jedno co dla mnie jest dużym plusem to idealnie wywarzony poziom trudności. Przeważnie za pierwszym razem nie przejdę (w sensie bez dokupienia proby), ale z 2-3 razy i się uda. Na pewno lepsze jak singiel podstawki.

Opublikowano

pierwotnie gierka miala byc wspierana: rok w nowa zawartosc, dwa lata splatfestow, obecnie przedluzyli okres z nowa zawartoscia do konca tego roku

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
15 minut temu, PlastikowySmalec napisał:

Panowie być może pytanie retoryczne, jak będę chciał grać online to muszę mieć wykupiony abonament nintendo tak ? bez tego nie warto kupować splatton 2 ?

Do Online jest potrzebny abonament natomiast Splatoon 2 posiada tryb solo tzw fabularny do którego on-line nie jest potrzebny.

• Plusik 1
Opublikowano

Ponoc ta kampania druga z dlc jest swietna ale ogólnie splatoon to flagowiec niny jesli chodzi o online i pod to sie ta gierke kupuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurcze, nigdy jakoś temat Splatoona mnie nie interesował, doceniałem koncepcje, ale jestem glownie singlowym graczem wiec sie specjalnie nie rozglądałem w tym kierunku, ale skoro wrzucili do eshopu tygodniowe demo to stwierdziłem że warto spróbować i teraz farba sni mi sie po nocach... Dostałem 33% zniżki i sie zastanawiam czy po prawie 2 latach od premiery jeszcze warto sie w to pakować? Szpil przedni, fun przeokropny, gros pojedynków kończyłem z najlepszymi wynikami, ale to pewnie pokłosie tego że byla masa nieogarow co tak jak ja skusiła sie na darmoszke, teraz pewnie poziom podskoczy i bym odstawał, a i pewnie ruch bedzie zdecydowanie mniejszy. Swoja droga swietne posunięcie przez Niny zeby przedłużyć żywotność gry. No nic do 31 marca mam czas na zastanowienie, ale no dzisiaj juz nie grałem i brakuje mi farby niemiłosiernie... A forumek jak? Gracie cos jeszcze? Czy raczej zapomniana sprawa? 

Opublikowano (edytowane)

Z tego co widziałem, gra jak najbardziej żyje. Na pewno bardziej niż cokolwiek na Switchu, poza Smashem. Masa ludzi będzie w to grać do momentu, aż zamkną serwery. Nawet jedynka na Wii U jest nadal dość żywa. Splatoon, Smash i Mario Kart to dla posiadaczy Nintendo jak religie. Ja teraz za bardzo nie gram online, bo cóż, te tryby są bardzo kompetytywne, a do tego zbieranie tych wszystkich rzeczy trwa setki godzin. Po prostu nie mam czasu. Może kiedyś, na wakacjach... Ale jak ktoś ma, to Splatoon 2 jest oczywistym wyborem. Nie skończy ci się nigdy żeby mieć co robić. Octo Expansion to świetna gra singlowa. 

Edytowane przez ogqozo