Daffy 10 547 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 ja wiem, ze trzeba brac specjala z jet packiem Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 tez mi sie wydaje, ze po kilku meczach chaosu zaczelo to wygladac troche lepiej. podobaly mi sie akcje, kiedy np. chowalem sie za scianka, czekajac na przeciwnika, ktory za chwile podbiegal do wiezy, zeby sprobowac ja przejac, a ja wyskakiwalem z ukrycia i kasowalem delikwenta takich przemyslanych akcji w tym trybie moze byc wiecej niz w pozostalych i sa mega satysfakcjonujace. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 O, dzięki, będę wiedział, żeby najpierw spamować granatami albo atakować z góry przed wejściem na wieżę Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 No właśnie granaty-galore + jetpacki. Za bardzo nie ma czasu żeby nad czymś pomyśleć. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 bo lamusy biora takie bronie, gdyby mieli JAJA to braliby np. specialka z deszczowa chmura dzisiaj w pracy pol dnia mysle o tym, ze bym sobie zagral - powbijal lvl, hajs, poziom fresh broni, zagral w salmon runa, wiezyczke. ile w tej grze jest do zrobienia... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 w ogóle wczoraj jeszcze zostaliśmy w 4 osoby i robiliśmy hordę no cóż, trochę przegraliśmy xD Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 Btw bo wczoraj sie zastanawialismy...im wiecej ludzi na wiezy tym punkty leca szybciej/porusza sie szybciej czy bez znaczenia? W jedynce tak było. Im więcej osób na wieży - tym szybciej się porusza. Jakoś nie miałem okazji zaobserwować to na Switchu, bo jak wejdę na wieżę, to od razu kolo z mojej drużyny wyskakuje z niej. Albo same świeżaki. Albo zasady się pozmieniały. Ktoś może potwierdzić? Potwierdzam, im więcej ludków na wieży tym szybciej zasuwa i odlicza checkpointy. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 Kinoji dzisiaj nie ma salmon run, jutro od 14 dopiero, to tak na pocieszenie Cytuj
Gość Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 To jak jest z tym sterowaniem ruchowym, używacie? Nie ma ew. opcji normalnego sterowania + korekty ruchowej? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 ja naprawdę nie wiem co wy macie do wspomagania sobie celowania ruchem celuje analogiem lewo prawo, robie szybkie poprawki delikatnie wychylając sprzęt (ew przechylam do gory/na dol) i wale fragi aż miło Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 pisalem - dziala to ciut inaczej niz w grach na vicie np uncharted czy killzone bo w spla2n prawy analog w tym trybie reaguje tylko na ruchy lewo/prawo, a gora dol to juz robota zyroskopu wiec jak przeciwnik znajduje sie wysoko, a ty nisko to nie jest tylko delikatna korekta wychyleniem poza tym ja np czesto gram lezac wiec zyroskop to juz totalna lipa, czesto bym musial tym resetem pod Y go ustawiac Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 na pewno da się to ogarnąć - rayosowi całkiem nieźle idzie z tym sterowaniem. ja się uparłem i od soboty próbuję to opanować. z jednej strony te delikatne poprawki wychodzą mi już całkiem dobrze, jak mam celownik niedaleko przeciwnika, z drugiej strony większe wychylenia sprawiają mi problem - zwłaszcza te pionowe, których gałką nie idzie zrobić. poza tym w niektórych sytuacjach wciąż działa pamięć mięśniowa i próbuję celować tylko gałką. wciąż kombinuję z ustawieniami czułości, wydaje mi się, że jak znajdę odpowiednie i jeszcze trochę poćwiczę, to będzie ok. a jak nie to pokonany wrócę do analogów Cytuj
roivas 41 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 Da się jakoś ustawić sterowanie ruchowe, żeby konsola nie była pod nienaturalnym kątem w pozycji wyjściowej? Wymusza prawie poziome ustawienie. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 Resetujesz pod Y pozycje neutralna, wiec ustaw sobie konsole pod jakim katem ci wygodnie, nacisnij i to bedzie dla gry teraz punkt odniesienia Cytuj
roivas 41 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 Ale w handheld mode nie mogę dowolnie zresetować, trzymając np. konsolę pionowo przed sobą(krawędzią do dołu). Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) Tak jak Kinoji pisze. Ja po kilku meczach na początku z żyroskopem, nakląłem się i wyłączyłem - po czym okazało się, że na gałkach jestem zwyczajnie za wolny i niewystarczająco precyzyjny. Może jakby na pro grał, który ma jednak lepsze gałeczki niż joycon'y to byłoby lepiej. Wczoraj używała jedna osoba. No jak, kiedy Rayos, Kinoji i ja. Edytowane 24 lipca 2017 przez chmurqab Cytuj
roivas 41 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 Na padzie jest okej ale w trybie przenośnym tragedia. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 Tak jak Kinoji pisze. Ja po kilku meczach na początku z żyroskopem, nakląłem się i wyłączyłem - po czym okazało się, że na gałkach jestem zwyczajnie za wolny i niewystarczająco precyzyjny. Może jakby na pro grał, który ma jednak lepsze gałeczki niż joycon'y to byłoby lepiej. Wczoraj używała jedna osoba. No jak, kiedy Rayos, Kinoji i ja. A to przepraszam. Na padzie jest okej ale w trybie przenośnym tragedia. Ja to jakoś nie potrafię grać w splatoona na "małym" ekranie ;/. Tylko TV. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 W sumie dobry motyw na kolejny Splatfest, po keczup vs majonez. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 25 lipca 2017 Opublikowano 25 lipca 2017 na pchlim splatoonik do wziecia za 185 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 25 lipca 2017 Opublikowano 25 lipca 2017 ale dziś miałem po(pipi)ony sen. byłem w jakimś domu i udało mi się pomieszać zieloną i niebieską farbę, pomalować nią każdy pokój, a ludzie we śnie się przez to potruli xD Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 25 lipca 2017 Opublikowano 25 lipca 2017 Niech oni naprawią ten matchmaking, bo mnie krew zaleje. Na 5 meczy, 3 miałem 4 vs 3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi