Opublikowano 16 marca 20178 l Tylko jedynka, reszta mogłaby nie istnieć. Takie otwarte, niedopowiedziane zakończenie byłoby znacznie ciekawsze niż papka zaserwowana nam przez twórców. No i przyznam, że gra Enter the Matrix mi się całkiem podobała.
Opublikowano 16 marca 20178 l O ile Reaktywacja i Rewolucje tracą w chooj (co naturalne) na porównaniach do pierwszej części, tak jako kino rozrywkowe reprezentują poziom nieosiągalny dla blockbusterów z ostatnich lat, o czym my w ogóle mówimy. Całość (plus Animatrix) to fenomen, cieszę się, że w nim uczestniczyłem i nie pogardzę jakąś nową odsłoną. Rebootu bym nie chciał, ale już sequel albo prequel (są głosy, że B. Jordan miałby być młodym Morfeuszem, abstrah.ując już od tego, że w ogóle nie pasuje) bym sprawdził.
Opublikowano 18 marca 20178 l No dwójkę się fajnie oglądało, sceny akcji były mocno kopiące w ryj na premierę. Ale jedynka była na tyle odkrywcza i świeża, że następne części nie miały nawet cienia szansy stanąć obok niej, nie ma co się oszukiwać Walka z bandą Szmytów w dwójce czy z tymi ziomkami od francuskiego lowelasa - łojezu, mało mi tam mózg nie eksplodował przy pierwszym seansie
Opublikowano 18 marca 20178 l z tego co pamiętam to scena walki ze smithami kłuła w oczy już na premierę tandetnym cgi.
Opublikowano 18 marca 20178 l Czy to już pora na Matrix Cinematic Universe? Kiedy pierwszy serial na netfliksie? Edytowane 18 marca 20178 l przez ragus
Opublikowano 18 marca 20178 l Ale jak robią Prequela to chyba spoko? Zostawiają w spokoju trylogie, wiec kto ja kocha ten bedzie kochał, kto ma wyyebane bedzie mial dalej, a rpequel zobaczą jedni, a nie sciagna nawet drudzy. Animatrix pokazał że inne historie z uniwersum moga byc nawet lepsze niz trylogia (The Second Renaissance np.)
Opublikowano 18 marca 20178 l Pamiętam, że nawet była taka gra jak Matrix Online - drewniane mmo na licencji od SOE, które umarło bo wyszło tylko w Hamerice. Ja tam liczę na wielki powrót lub reboot z nową historią, bo matrix to jest u mnie w top3
Opublikowano 18 marca 20178 l Przypomniało mi się, jak bodajże Mashter tłumaczył tu sens życia poprzez kabalistyczną wręcz analizę każdego detalu w trylogii Matrixa. Wtedy posty na wiele przewinięć były normalne na forum dyskusyjnym. Ech, niestety chyba to wszystko poleciało z serwera... Edytowane 18 marca 20178 l przez ogqozo
Opublikowano 18 marca 20178 l Obejrzalem 2 i 3 to jestem na swiezo. Ale potem napisze wrazenia po 14 latach.
Opublikowano 18 marca 20178 l To juz lepiej zrobiliby serial opowiadajacy historie normalnego czlowieczka, ktory przypadkowo dowiaduje sie prawdy o rzeczywistosci. Taki spinoff w swiecie Matrixa.
Opublikowano 18 marca 20178 l Autor Są plotki, że film ma być prequelem a Jordan ma grać młodego Morfeusza.
Opublikowano 20 marca 20178 l No i mi takie coś by pasowało. Bez niepotrzebnej podjarki, bo jak wszystko dziś - może wyjść z tego kupsztal. Ale też jak ktoś już napisał, poboczne historie w Matrixie również miały potencjał. Moim zdaniem z perspektywy samej fabuły sequel chyba nie miałby prawa bytu. Jak już, to pokazywać tylko wydarzenia poprzedzające trylogię.
Opublikowano 20 marca 20178 l Autor Parę odcinków z Animatrixa (np ten o buncie robotów) rozbudować do pełnometrażowych filmów i też oglądałoby się.
Opublikowano 20 marca 20178 l Juz wolalbym serial na takich zasadach jak black mirror niz sredniaka- popkorniaka.
Opublikowano 5 kwietnia 20178 l Znalazłem stare numery takiego tworu jak LOL - w pierwszym jest chyba 8 stron na temat Matrixa, jakieś analizy detali, rozkminy, teorie... Że się komuś chciało tyle rozkminiać trzy filmy to szacun
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Mashter? Taki siwy karzeł z progerią, który grał w Tekkena? żyje on jeszcze? Edytowane 6 kwietnia 20178 l przez gekon
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Żyje. Jeszcze kilka lat temu wbijał platyny na poważnie, ale teraz to chyba już wyrósł z tego.
Opublikowano 12 kwietnia 20178 l Mashter to pisał, racja. BTW, szkoda, że on i Myszaq już nie nagrywają Game Time,fajnie się to oglądało.
Opublikowano 18 kwietnia 20178 l Mashter? Taki siwy karzeł z progerią, który grał w Tekkena? żyje on jeszcze? Z Boskonem trzaskali świetne filmiki. Jeden z nich...
Opublikowano 30 kwietnia 20177 l To byly czasy, potrojne elektryki, mega jungle i nieprzespane nocki.
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l Autor A jednak prawowita 4 część: https://variety.com/2019/film/news/matrix-4-keanu-reeves-carrie-anne-moss-lana-wachowski-1203307955/?fbclid=IwAR2XLsGye0meSj_26-mWyn5fLV_TazKXYu_nlFPn2XrRXFg3uc25jtUos_8 :lekka podnieta:
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l Tak btw, to 30 sierpnia puszczają Matrixa w 4DX w kilku kinach Cinema City. Będzie trzeba się wybrać.