Skocz do zawartości

Matrix Quadrilogy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko jedynka, reszta mogłaby nie istnieć. Takie otwarte, niedopowiedziane zakończenie byłoby znacznie ciekawsze niż papka zaserwowana nam przez twórców.

No i przyznam, że gra Enter the Matrix mi się całkiem podobała.

Gość ragus
Opublikowano

Trójka spoko, nie żaden odmieniec.

Nawet plakat dostałem.

Opublikowano

O ile Reaktywacja i Rewolucje tracą w chooj (co naturalne) na porównaniach do pierwszej części, tak jako kino rozrywkowe reprezentują poziom nieosiągalny dla blockbusterów z ostatnich lat, o czym my w ogóle mówimy. Całość (plus Animatrix) to fenomen, cieszę się, że w nim uczestniczyłem i nie pogardzę jakąś nową odsłoną. Rebootu bym nie chciał, ale już sequel albo prequel (są głosy, że B. Jordan miałby być młodym Morfeuszem, abstrah.ując już od tego, że w ogóle nie pasuje) bym sprawdził. 

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

No dwójkę się fajnie oglądało, sceny akcji były mocno kopiące w ryj na premierę. Ale jedynka była na tyle odkrywcza i świeża, że następne części nie miały nawet cienia szansy stanąć obok niej, nie ma co się oszukiwać

Walka z bandą Szmytów w dwójce czy z tymi ziomkami od francuskiego lowelasa - łojezu, mało mi tam mózg nie eksplodował przy pierwszym seansie

• Plusik 1
Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Czy to już pora na Matrix Cinematic Universe? Kiedy pierwszy serial na netfliksie?

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Ale jak robią Prequela to chyba spoko?

Zostawiają w spokoju trylogie, wiec kto ja kocha ten bedzie kochał, kto ma wyyebane bedzie mial dalej,  a rpequel zobaczą jedni,  a nie sciagna nawet drudzy. Animatrix pokazał że inne historie z uniwersum moga byc nawet lepsze niz trylogia (The Second Renaissance np.)

Opublikowano

Pamiętam, że nawet była taka gra jak Matrix Online - drewniane mmo na licencji od SOE, które umarło bo wyszło tylko w Hamerice.

Ja tam liczę na wielki powrót lub reboot z nową historią, bo matrix to jest u mnie w top3

Opublikowano (edytowane)

Przypomniało mi się, jak bodajże Mashter tłumaczył tu sens życia poprzez kabalistyczną wręcz analizę każdego detalu w trylogii Matrixa. Wtedy posty na wiele przewinięć były normalne na forum dyskusyjnym. Ech, niestety chyba to wszystko poleciało z serwera...

Edytowane przez ogqozo
  • Lubię! 1
Opublikowano

To juz lepiej zrobiliby serial opowiadajacy historie normalnego czlowieczka, ktory przypadkowo dowiaduje sie prawdy o rzeczywistosci. Taki spinoff w swiecie Matrixa.

Opublikowano

No i mi takie coś by pasowało. Bez niepotrzebnej podjarki, bo jak wszystko dziś - może wyjść z tego kupsztal. Ale też jak ktoś już napisał, poboczne historie w Matrixie również miały potencjał. 

Moim zdaniem z perspektywy samej fabuły sequel chyba nie miałby prawa bytu. Jak już, to pokazywać tylko wydarzenia poprzedzające trylogię. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem stare numery takiego tworu jak LOL - w pierwszym jest chyba 8 stron na temat Matrixa, jakieś analizy detali, rozkminy, teorie... Że się komuś chciało tyle rozkminiać trzy filmy to szacun

Opublikowano

Żyje. Jeszcze kilka lat temu wbijał platyny na poważnie, ale teraz to chyba już wyrósł z tego. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...