Skocz do zawartości

Matrix Quadrilogy

Featured Replies

Opublikowano

No ja na hype wczoraj odpaliłem jedynkę - dość późno było wiec z godzinę obejrzałem. Ale to jest piękne.

Oczywiście żeby nie spierdolic sobie klimatu to dwójki i trójki nie odpalę. 

Moze ta czwóreczka zmyje blamaż.

• Odpowiedzi 483
  • Wyświetleń 55,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Matrix, jezu xD dobry to był materiał do masy parodii i inspiracji (fiona vs banda romana w shreku 1, scena z parku w Daxterze z PSP) i inne, ale jako sam film to dramat. zamknac i zaorac 10 metrow po

• Przedwczoraj obejrzałem Matrixa 4 i gdy wjechały napisy, to nie wiedziałem co właśnie oglądnąłem... Przecież to nie mogła być kontynuacja jednej z najlepszych trylogii w historii kinematografii, prawd

Opublikowano

W ogole zaje.biste bylo to, ze 2 i 3 wyszly w przeciagu pol roku.

Opublikowano

Pierdolcie co chcecie o kolejnych częściach ale obrona Syjonu w trójce to majstersztyk. Nie mówię tylko o samej akcji, po prostu estetyka całej sceny, ludzi w mechach walących do mątw wylewających się z sufitu to prawdziwa s z t u k a wizualna. Nawet dziś to sie broni a wtedy jeszcze przed tymi wszystkimi wypchanymi efektami  transformersami i marvelami było dodatkowo tak świeże że wbiło mnie w fotel w IMAXie. Chyba nie widziałem nic wizualnie zbliżającego się chociaż do tego poziomu przez kolejne 20 lat oglądania filmów, wliczając w to wszystkie hollywodzkie blockbustery. Prove me wrong.  

Opublikowano

Ja mam tak chujowe zdanie o dwójce i trójce nie dlatego że nie miała dobrej estetyki. Historia była niezła, real world spoko, obrona syjonu super, motyw podróży w real world neo i trinity naprawde klimatyczny.

Ale wszystko to zjebały, na maksa syfiaste walki. Przesadzone slow mo, każdy z każdym co chwile się leje. Latający neo. Gumowi agenci Smith. Pastiż pełną gębą. W jedynce walki miały subtelny klimat, super pracę kamery, świetna reżyserie. W 2 i 3 było trochę tak jakby Wachowscy doszli do wniosku że za sukcesem jedynki stoją tylko walki i trzeba ten element rozbujać do wielkich, epickich rozmiarów. A wyszło kurewsko żałośnie. Mnie osobiście strasznie zepsuło to całą resztę. 

Opublikowano

Ten drugi wtyk bardzo rozbudowany. Z jednej strony można pomyśleć, że kolejna ulepszona wersja, a z drugiej i przestarzała.

E-sjhOSXEAYZvhD_61379b92041ce.thumb.webp.6cd9f1beaf1bed67dfc3b8e231b0da6a.webp

@kotlet_schabowysceny w prawdziwym świecie nie muszą być w prawdziwym świecie.

Opublikowano

Jedynka była super. Dwójkę i trójkę zyebali przez niepotrzebne motywy jak Smith/virus, Smith pojawiający się w realnym świecie, Neo mesjasz zatrzymujący mątwy ręką i zakończenie w którym główny zły rozpada się poprzez wypowiedzenie jednego oklepanego zadania. Gdzie tu jest sens?:reggie:

Opublikowano
  • Autor

A w trójce to jeszcze bezsensowne sceny na 'stacji metra' mocno zepsuły odbiór tego filmu już 18 lat temu.

Opublikowano

Ja tam brałem wszystkie te głupotki na klate, bo relatywnie cała historia obroniła się dobrym zakończeniem i świat był spójny. Ja podchodzę do tego tak, że Neo dostał admina i puścił skrypt, który usunął virus smith.exe z programu niestety kosztem samego siebie. A że wymagało to podłączenia mózgu do kompa - no trzeba było się poświęcić.

A cała walka ze smithem i inne głupotki - no każdy mógł to sobie inaczej zinterpretować, a Wachowscy poszli w stronę widowiska jednak. Mi się podobało.

Szkoda, że Animatrix nie doczekał się jakiegoś porządnego anime robione przez jakiegoś mangake z Japoni co śpi 3 godziny na dobe i rysuje przez 2 lata pod rząd + animacja od TOEI - ale by to pykło :fsg: 

Cieszy fakt, że Village Roadshow Pictures znowu zajmie się produkcją, bo oni jednak mają technolgie z kosmosu :obama: 

Opublikowano

O 1500.

Trailer za dwie minuty:

Opublikowano

Absolutny brak klimatu oryginalnej trylogii, do tego John Wick look na ultra minus. Resztą jestem zaintrygowany i pierwszy lece na film.

I miałem ciary jak skurwesyn- M1 to dla mnie film życia obok scarfacea.

Opublikowano

Meh, za dużo tego szajsu typu jakieś tajne moce i super hiper uniki przed kulkami. No, ale nie mówię nie, czekamy do premiery i dopiero po obejrzeniu wydam werdykt.

Opublikowano

No nie mam sztywniutko w majtach po tym trailerze, zobaczymy co z tego wyjdzie

Opublikowano

Szkoda tylko, że dla mnie data niefortunna, ale na bank kino odwiedzę. Jednak stara miłość nie rdzewieje.

Opublikowano

nie będzie to dobry film, a sam trailer miałby o wiele większą moc przebicia z mniejszą ilością scen, pozostawiając tylko kilka, które działają na wyobraźnię

Opublikowano

Sequel, Matrix się zresetował i cały cykl leci od nowa. Jestem ciekaw jak wyjaśnią różnicę wieku Neo i Morfeusza chociażby.

Opublikowano

Wygląda na jakiś reimagine świata , jakby architekt zrobił restart systemu.

Opublikowano

Spoko.

Edytowane przez Lord Protector

Opublikowano

Ciekawe czy Keanu gwiazdorzy i odmawia zmiany looku ze swojego codziennego xd Tak samo wygląda w cyberśmieciu, johnie wicku i tutaj + chyba w takim filmie z fajnymi cycorami co go dwie laski torturują.

Wyjaśniali zmianę Morfeusza? Fishburne nie chciał grać, czy to ma być jakiś plot twist?

Najbardziej jestem ciekawe scen w realnym świecie, bo tam żadnych resetów nie było i ci co spadli z rowerka to spadli z niego na amen.

Opublikowano

Laurence nie przyjął po prostu oferty, podobnie jak reszta znanych twarzy z poprzednich części. Dlatego mamy młodego Morfeusza i pewnie kilka jeszcze dziwnych odmian będzie.

Opublikowano

Nie żeby matrix 2 i 3 były jakieś dobre, ale no nie łykam tego. Przynajmniej po trailerze. A co na nim mamy?

Niepsujący i wręcz śmieszny dobór OST, już też koszmarne aktorstwo, kilka scen nawiązujących do matrixa, które wołają "pamiętasz mnie skurwysynu?" i nie takie świetne CGI. Ale ja jestem zdania, że to już było koszmarne w Matrixie 2 i się za szczyla w kinie krzywiłem

Jestem na nie i miałem ciary żenady jak Triniti się jakoś tam... klonowała? xD Takie efekty to były, ale w 1998 w kinie klasy B