Opublikowano 21 marca 20178 l Co prawda zapowiedziane dzisiaj dla Japonii, ale trzeba trzymać kciuki za zachodnią premierę. Poza tym Switch jest region free. No i jak można nie chcieć takiej okładki na półce? Square Enix has announced the Seiken Densetsu Collection for Switch. It will launch physically and digitally in Japan on June 1 for 4,800 yen.The collection includes:Seiken Densetsu: Final Fantasy Gaiden (Final Fantasy Adventure / Mystic Quest)Seiken Densetsu 2 (Secret of Mana)Seiken Densetsu 3Both Seiken Densetsu 2 and Seiken Densetsu 3 support multiplayer with up to three players. Edytowane 21 marca 20178 l przez Figaro
Opublikowano 21 marca 20178 l Biorąc pod uwagę, że "trojeczka" nigdy u nas nie wyszła, to jest to znakomita okazja dla Square, by wydać to pudełko u nas z anglojęzycznym Seiken Densetsu 3, niech tego nie spjerdolą. Trzymam kciuki, choć szanse raczej marne
Opublikowano 21 marca 20178 l Okładka za(pipi)ista. Pamiętam, że w 1 część swego czasu sporo grałem i bardzo mi się podobała później jakoś zapomniałem kompletnie o tej serii.
Opublikowano 21 marca 20178 l Bardzo bym chcial, ale raczej watpie zeby wyszlo to po angielsku...moze dadza na carcie 1 i 2 z opcja angielskigeo a 3 po japonsku jak to niektore gry na Vite maja.
Opublikowano 21 marca 20178 l Wchodzić na forum o gierkach i nie znać choć z widzenia serii Mana, oj bama. Patrząc na... no całą historię gierek, mam zero wiary w angielskie tłumaczenie, ale kto wie? Uwielbiam Seiken Densetsu 3, jedna z najlepszych gier, które nie wyszły poza Japonią. Ale już sprzed ponad 20 lat. Bardziej by mnie to interesowało, jakby zrobili nową grę. Ostatnia gra z serii wyszła na PlayStation 2, była w 3D i była cienka. Ogólnie Square zrobiło dwie genialne gry do połowy lat 90. i później już nigdy nie zrobiło nic następnego w ich stylu. Historia Square w pigułce. Zresztą sprzedaż Setsuny chyba daje pewność, że to się nie zmieni. Jeden z głównych twórców serii robi teraz Ever Oasis, które nawet wychodząc na 3DS-a musi być w koślawym 3D. To jest jakiś tam następca serii Mana. O grze jest tak cicho, że aż się zastanawiam, czy nie zaczęli jej robić od początku na Switcha. Edytowane 21 marca 20178 l przez ogqozo
Opublikowano 21 marca 20178 l Tych którzy tak bardzo liczą na to piękne fizyczne wydanie na Zachodzie, pragnę przypomnieć, że I Am Setsuna i DQH1 i 2 wyszły w pudełku w Jap na Switcha, tak u nas na razie cyfrowo jest I Am Setsuna o DQH brak nawet przybliżonej daty premiery (przynajmniej na Switcha bo na PS4 ma wyjść za niedługo, czy już nawet wyszło). Tak więc Square może i robić fajne wydania ale im się nie śpieszy z wydawaniem mniejszych szpili na Zachód, jeszcze w pudełku.
Opublikowano 21 marca 20178 l Wchodzić na forum o gierkach i nie znać choć z widzenia serii Mana, oj bama. Patrząc na... no całą historię gierek, mam zero wiary w angielskie tłumaczenie, ale kto wie? Uwielbiam Seiken Densetsu 3, jedna z najlepszych gier, które nie wyszły poza Japonią. Ale już sprzed ponad 20 lat. Bardziej by mnie to interesowało, jakby zrobili nową grę. Ostatnia gra z serii wyszła na PlayStation 2, była w 3D i była cienka. Ogólnie Square zrobiło dwie genialne gry do połowy lat 90. i później już nigdy nie zrobiło nic następnego w ich stylu. Historia Square w pigułce. Zresztą sprzedaż Setsuny chyba daje pewność, że to się nie zmieni. Jeden z głównych twórców serii robi teraz Ever Oasis, które nawet wychodząc na 3DS-a musi być w koślawym 3D. To jest jakiś tam następca serii Mana. O grze jest tak cicho, że aż się zastanawiam, czy nie zaczęli jej robić od początku na Switcha. A legend of Mana? Przecież to był mega sztos.
Opublikowano 21 marca 20178 l Legend of Mana było grą cudowną pod każdym względem i straszna szkoda, że w tej składance go nie dają. Ale rozumiem, przeportowanie gry z PSX mogłoby być problematyczne. Wcześniejsza część (trójka, tak? ta ze SNESa) też była kozacka i uwielbiałem zagrywać się w nią w czasach emulowania SNESa. Jej, piękne wspomnienia.
Opublikowano 21 marca 20178 l Jak oni mogli nie dać Denetsu 4? Przecież Legend od Mana to był mój najbardziej ukochany rpg na PSX. Ile ja godzin przy niej spędziłem aż się łezka w oku kręci...
Opublikowano 21 marca 20178 l Bardzo bym chcial, ale raczej watpie zeby wyszlo to po angielsku...moze dadza na carcie 1 i 2 z opcja angielskigeo a 3 po japonsku jak to niektore gry na Vite maja. A które to takie szalone? Tych którzy tak bardzo liczą na to piękne fizyczne wydanie na Zachodzie, pragnę przypomnieć, że I Am Setsuna i DQH1 i 2 wyszły w pudełku w Jap na Switcha, tak u nas na razie cyfrowo jest I Am Setsuna o DQH brak nawet przybliżonej daty premiery (przynajmniej na Switcha bo na PS4 ma wyjść za niedługo, czy już nawet wyszło). Tak więc Square może i robić fajne wydania ale im się nie śpieszy z wydawaniem mniejszych szpili na Zachód, jeszcze w pudełku. Setsuna niby japońska taka, ale da się przełączyć na język angielski. Wersja na SWITCHA jest jedyną fizyczną, która pozwala na taki manewr. Warto kupić w celach kolekcjonerskich. Jak oni mogli nie dać Denetsu 4? Przecież Legend od Mana to był mój najbardziej ukochany rpg na PSX. Ile ja godzin przy niej spędziłem aż się łezka w oku kręci... Seiken Densetsu 4 a Legend of Mana to dwie różne gry.
Opublikowano 31 maja 20177 l jasne, ale region free nie daje Ci od razu +100 do rozumienia japonskiego ;)
Opublikowano 31 maja 20177 l Język angielski jest niestety bardzo mało prawdopodobny, trzeba czekać i liczyć, że zdecydują się wdać to poza Japonią.