XM. 11 035 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 Jestem co raz bardziej zainteresowany zakupem keyboarda. Co polecacie? Wiadomo - najpierw do nauki, ale od razu żeby był profesjonalny do bardziej zaawansowanej gry. Ktoś się orientuje w temacie? Ile musiałbym wydac, jaki model itp. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 (edytowane) Celuj w jakiegos Rolanda bo imo najlepsze moze e-09 ? https://www.roland.com/global/products/e-09/ Edytowane 25 marca 2017 przez kubson Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 No witam. Coś tam kiedyś grywałem i polecam po prostu kupić jakąś używkę w komisie do tysiaka. Ja miałem jakiegoś starego Rolanda z bodajże '93, ale był dobry. Po latach kupiłem coś w miarę pro, wydałem ponad 3 tysie i kurz zbiera. Mam Rolanda BK5, chociaż wahałem się między GW8: Zobacz, jak koleś tu odje.buje demko pokazowe A Ty co chcesz grać? Bo ja chciałem grać symfoniczny black metal:), aha i z takim kablem zdziałąsz cuda: http://allegro.pl/kabel-przejsciowka-usb-midi-studio-muzyczne-2m-hit-i6690008706.html Podłączasz pod kompa, odpalasz fruity loopsa z jakąś fajną wtyczką VST i jedziesz. Cytuj
second 3 707 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 A te barwy i style co gość wykorzystuje w tym demie to wszystkie fabryczne są, czy jakoś sam je tworzy? Dużo z tym zabawy wcześniej, czy siadasz, wybierasz styl i grasz (oczywiście zakładając, że umiesz coś tam zagrać, ale nie umiesz obsługiwać tego ustrojstwa, fruit loopsów itd)? Sorry jeśli to głupie pytanie, ale laikiem jestem jeśli chodzi o keyboardy, coś tam czasem na pianinie tylko pogram, a też od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem. Chociaż do tej pory chciałem syntezator. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 Koleś zaimportował swoje style przez usb. Jest program rolanda do tego. Cytuj
second 3 707 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 A skąd te "swoje style" miał? Zrobił w jakimś programie, ściągnął, kupił? Też tak robisz, czy korzystasz z wbudowanych? Dużo ich jest? Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 Roland daje płytkę do klawiszy. Program odpalasz na PC i tam edytujesz/tworzysz swoje style. Ja mam inny model i tu inaczej, nie bawiłem sie w to zbytnio. Dużo styli jest wbudowane plus update firmware'u wprowadziło jeszcze kilka dodatkowych. 1 Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 26 marca 2017 Autor Opublikowano 26 marca 2017 @grzybiarz - właściwie to wszystko chciałbym grac. Od klasyki po alternatywne czy dark ambient. Dzieki za propozycje Panowie. Cytuj
second 3 707 Opublikowano 14 kwietnia 2017 Opublikowano 14 kwietnia 2017 I jak tam się sprawa rozwinęła, wybrałeś coś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi