friedrich 70 Opublikowano 30 marca 2017 Opublikowano 30 marca 2017 Mam zagwozdkę z Bravery Second: niby ją skończyłem na chapter 4. I pięknie. Ale: Chapter 4 daje zakończenie BAD, więc gra sugeruje rozpoczęcie od nowa jako NG+. Wg gamefaq (przyznam że wygłupiały sięgnąłem po wsparcie) powinienem rozpocząć NG+ od walki z Kaiserem (korzystając ze swojej wypasionej drużyny na Lvl 58), pokonać go i być w Chapter 5. A ja rozpoczynam walkę tak jak na początku, w zasadzie sam (bo three cavalieros mają lvl1), zadaję jakieś symbolicznr DMG za 300 (i tak nieźle bo koledzy za 0) po czym padam i mam Prolog. Dotarłem jak na razie znowu do spotkania z Edea (ma na szczęście lvl 58 jak ja) ale nadal Prolog. Czy tak ma być? U góry pytanie które w zasadzie całe jest spoilerem. Cytuj
Di 839 Opublikowano 30 marca 2017 Opublikowano 30 marca 2017 W trakcie walki z Kaiserem trzeba użyć Bravely Second. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 30 marca 2017 Autor Opublikowano 30 marca 2017 Dzięki! A Bravery Second to ta opcja z dodatkowym ruchem pod przyciskiem start? Cytuj
Di 839 Opublikowano 30 marca 2017 Opublikowano 30 marca 2017 Tak, możesz też dotknąć odpowiednie miejsce na ekranie dotykowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi