Zeratul 415 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Nowy serial na Netfliksie na podstawie książki dla nastolatków. Pomimo tego, że nie jestem targetem to jednak dobrze się go ogląda przez kilka smaczków. Po pierwsze przez wrzucenie obecnych standardów młodzieżowych w nurt old schoolu w postaci chociażby starego mustanga, czykaset magnetofonowch. Po drugie, bo ma jakiś vibe Life is Strange. Po trzecie bo ma dobrze poprowadzone przejścia między przeszłością, a teraźniejszością. Poza tym akcja jest dobrze prowadzona i jakieś nieścisłości da się w różny sposób sobie wyjaśnić. Dodatkowo soundtrack jest naprawdę kozacki. 5 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Podbije temat gdzie można propsować spin off Life is strange! Siadam do 6 ep ^_^ Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 no ja właśnie zakończyłem cały serial. Bardzo dobrze, spokojnie poprowadzona historia. Dawno nie widziałem serialu, który byłby w ten sposób poprowadzony, bez zbędnych fajerwerków. Główna bohaterka i jej powody czasem irytują, ale w sumie znam 3 osoby z depresją i w odróżnieniu od krytyków serialu rozumiem nawet te błahe z pozoru powody. Dla mnie mocne 8/10, mam nadzieje, że nikt nie wpadnie na pomysł robienia drugiego sezonu. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 2 maja 2017 Opublikowano 2 maja 2017 Skończyłem. Scena z podcinaniem sobie żył mocna w chvj. Gwałt na Hannie i jej wyraz twarzy podczas także. Ogólnie serial nie jest jakiś niesamowity, ale wciąga i ogląda się przyjemnie. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 7 maja 2017 Opublikowano 7 maja 2017 2 sezon oficjalnie potwierdzony. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 maja 2017 Opublikowano 7 maja 2017 Skończyłem. Scena z podcinaniem sobie żył mocna w chvj. Gwałt na Hannie i jej wyraz twarzy podczas także. Ogólnie serial nie jest jakiś niesamowity, ale wciąga i ogląda się przyjemnie. No ta druga scena była mocna, ale w ogóle mi nie było jej szkoda. W większość tych sytuacji pakowała się sama. 3 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 maja 2017 Opublikowano 7 maja 2017 Wiadomo już co będzie w tym drugim sezonie? Myślałem że to zwięzła, zamknięta historia. Ja jak pisałem wcześniej, przypadkowo odpaliłem ostatni odcinek bo na cda jakiś imbecyl dał w nazwie "sezon 1" (jakby kur.wa było więcej) i nie zauważyłem EP13 obok xD. Ale już zapomniałem praktycznie co tam się działo, wyłączyłem gdzieś w 40 minucie i dziś odpalę pierwszy odcinek, tak jak pan Jezus powiedział. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 maja 2017 Opublikowano 7 maja 2017 Parę rzeczy nie zostało wyjaśnionych, ale szczerze to nie widzę materiału na cały sezon. Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 7 maja 2017 Opublikowano 7 maja 2017 na drugi sezon widzę tylko dwa rozwiązania, kompletnie inna szkoła, lub dalsze losy bohaterów, ale to wyjdzie 90210 z tego. Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 7 maja 2017 Opublikowano 7 maja 2017 (edytowane) Bez sensu. Przecież cała esencja tego serialu to relacja Hanny z kaskiem oraz zobrazowanie powolnego pękania psychiki nastolatki. Pewno zerknę z ciekawości ale ogólnie h.ujnia że nie zostawili tego jako jedną i spójną całość:( Edytowane 7 maja 2017 przez balon Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 10 maja 2017 Opublikowano 10 maja 2017 Serial miał pokazać bez ogródek problemy samobójstw u współczesnej młodzieży i zrobił to dobrze. Kolejny sezon może skupić się na kolejnym drażliwym temacie. Jakim? Pożyjemy, zobaczymy. Ja w każdym razie mocno kibicuję. 1 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 Drugi sezon W każdym odcinku koleś z aparatem poluje na jednego z nastolatków z poprzedniego sezonu A tak poważnie, bardzo dobrze się to oglądało, dawno nie było tak "lubialnej" postaci jak Tony. Ale kontynuowanie tej samej historii w drugim sezonie to jak dla mnie kiepska decyzja. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 Co do drugiego sezonu to w sumie ten fotograf szkolny miał niezły arsenał w pokoju, więc może głównym tematem będzie strzelanina w szkole. Też ciężki temat i na czasie. W związku z tym przypomniała mi się jedna z mocniejszych scen w TV (i to na jednym ujęciu): tylko w serialu byłoby to pokazane od strony uczniów Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 Ale już zapomniałem praktycznie co tam się działo, wyłączyłem gdzieś w 40 minucie i dziś odpalę pierwszy odcinek, tak jak pan Jezus powiedział. Od tego czasu obejrzałem trzy pierwsze odcinki i nie nie nie xD. z każdą minutą coraz bardziej się męczyłem, totalnie nie moja bajka ten serial. odpuszczam definitywnie. Cytuj
MartaJD 22 Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 Ale już zapomniałem praktycznie co tam się działo, wyłączyłem gdzieś w 40 minucie i dziś odpalę pierwszy odcinek, tak jak pan Jezus powiedział. Od tego czasu obejrzałem trzy pierwsze odcinki i nie nie nie xD. z każdą minutą coraz bardziej się męczyłem, totalnie nie moja bajka ten serial. odpuszczam definitywnie. Nuda jest tak do 7 odcinka. Od 8 zaczyna się coś dziać (chyba, już nie pamiętam czy od 8 czy 9). Główna bohaterka strasznie irytująca i naiwna. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 4 grudnia 2017 Opublikowano 4 grudnia 2017 W dniu 5.06.2017 o 21:54, c0ŕ napisał: Od tego czasu obejrzałem trzy pierwsze odcinki i nie nie nie xD. z każdą minutą coraz bardziej się męczyłem, totalnie nie moja bajka ten serial. odpuszczam definitywnie. Blad. Zaczyna sie i kazdy mysli, ze bedzie to typowy serial o nastolatkach i ich "glupich" problemach. A z kazdym odcinkiem jest coraz lepiej. Ostatnie to juz jazda po bandzie. Krecenie drugiego sezonu to pomylka. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 4 grudnia 2017 Opublikowano 4 grudnia 2017 Wiadomo coś kiedy ma być 2 sezon? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 4 grudnia 2017 Opublikowano 4 grudnia 2017 Na razie tylko wiadomo, że 2018. Pewnie zastartuje w marcu jak pierwszy. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 2 maja 2018 Opublikowano 2 maja 2018 Dobry trailer! fajnie się zapowiada, ostatnie zdjęcie "kasety to dopiero początek" ciekawe co wymyślili 1 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 No i mamy pełny trailer Też 13 epów będzie. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Motyw przewodni, nie wiem czy ktoś chce wiedzieć co zastąpi kasety: "w 2. serii serialu kasety magnetofonowe, na których Hannah nagrała przyczyny swojego samobójstwa, zastąpią zdjęcia polaroidowe. Seria fotografii doprowadzi Claya i jego rówieśników na trop strasznej tajemnicy i spisku, który ma ją zatuszować. Uczniowie liceum, ich rodzice i nauczyciele szykują się do procesu sądowego, ktoś jednak ma swój cel w tym, by prawda o śmierci Hannah nie ujrzała światła dziennego" Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 18 maja 2018 Opublikowano 18 maja 2018 2 sezon już wylądował na Netflixie. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 18 maja 2018 Opublikowano 18 maja 2018 Piszcie czy dobre bo mam obawy że to naciąganie już na siłę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi