Daffy 10 582 Opublikowano 26 lipca 2017 Opublikowano 26 lipca 2017 Na vicie jakos to nie dzialalo, poza tym gry sa i to co mirsiac sztos, ze nie bedzie multiplatform aaa bylo pewne w momencie ogloszenia, ze switch to hybryda Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 lipca 2017 Opublikowano 26 lipca 2017 Na vicie jakos to nie dzialalo, poza tym gry sa i to co mirsiac sztos, ze nie bedzie multiplatform aaa bylo pewne w momencie ogloszenia, ze switch to hybryda Gusta i guściki dla mnie gierki na 7-8 to nie są sztosy dla których kupuje się konsole, ale jak już ktoś dał się porwać switchowej szajbie i kupił konsole i dwa porty z Wii U to pózniej może miec dylemat co wybrać i jak gierka jest jedna na miesiąc to statystycznie zwiększa się jej szansa na to, że część osób kupi daną grę nawet jeśli nie dokońca pasuje im w gust. Takim sam casus był w przypadku chociażby Telsagradu, który najlepiej z wszystkich konsol sprzedał się na Wii U w ich e-shopie bo przez względną biede w stosunku do cyfrówek na storze Sony czy Microsoftu był najlepiej wyeksponowany i nie utonął w morzu innych indyków. Nie mówie, że to źle czy dobrze, konsola się sprzedaje, gry się sprzedają, szajba trwa. Osobiscie nie widze do czasu premiery Mario innego system sellera ale to większość świadomych graczy, którzy mają/mieli Wii U myśli podobnie a, że jestem mniejszoscią to nie dziwie się, że taki remaster MK8 robi niesamowite wyniki. Cytuj
Damk 98 Opublikowano 26 lipca 2017 Opublikowano 26 lipca 2017 Takim sam casus był w przypadku chociażby Telsagradu, który najlepiej z wszystkich konsol sprzedał się na Wii U w ich e-shopie bo przez względną biede w stosunku do cyfrówek na storze Sony czy Microsoftu był najlepiej wyeksponowany i nie utonął w morzu innych indyków. Teslagrad to perełka na miarę takiego Braid, czy Limbo. To jeden z najlepszych dwuwymiarowych puzzle-platformerów ostatnich lat. Po drugie samo Nintendo było zainteresowane tytułem, dzięki czemu pierwszą konsolą, na której wylądowało było właśnie Wii U. Z tego samego powodu - jak wspomniałeś - tytuł był dobrze wyeksponowany na eShop. No i gdzie, jak nie na platformach Nintendo znajdziesz najwięcej miłośników staro-szkolnych platformówek. Byłbym więc ostrożny z takim generalizowaniem, że jak nie ma gier to wszystko co wrzucą będzie się dobrze sprzedawać. Słaba gra, źle pozycjonowana, nie odniosła by takiego sukcesu. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 26 lipca 2017 Opublikowano 26 lipca 2017 Gusta i guściki dla mnie gierki na 7-8 to nie są sztosy dla których kupuje się konsole, ale jak już ktoś dał się porwać switchowej szajbie i kupił konsole i dwa porty z Wii U to pózniej może miec dylemat co wybrać i jak gierka jest jedna na miesiąc to statystycznie zwiększa się jej szansa na to, że część osób kupi daną grę nawet jeśli nie dokońca pasuje im w gust Osobiscie nie widze do czasu premiery Mario innego system sellera ale to większość świadomych graczy, którzy mają/mieli Wii U myśli podobnie a, że jestem mniejszoscią to nie dziwie się, że taki remaster MK8 robi niesamowite wyniki. Masz racje, ale mam takie 2 przemyslenia, poparte empirycznie, odnosnie tego co napisales: 1. Te wyniki sprzedazowe mk8d sa jak dla mnie zwiazane z jedna bardzo wazna rzecza - migracja spolecznosci. Nowka sprzet, ludzie wyczuwaja, ze teraz grane bedzie na tym, wiec kupuja czesto konsolke po to, zeby moc grac tam, gdzie bedzie wiecej ludzi. Slaba sprzedaz wii u mogla byc w tym przypadku dodatkowa motywacja. 2. Na razie wielu takich przykladow nie ma, ale te gierki na switcha na 7-8 sa dla mnie autentycznie wiecej warte, niz niektore 'sztosy' na inne sprzety ze srednia ocen na poziomie blisko 90%. Glowne powody tez sa dwa - bardziej mi podchodza rozgrywkowo i co zdecydowanie najwazniejsze - moge je ze soba zabrac wszedzie. Wydaje mi sie, ze w przypadku switcha troche innego sensu nabiera pojecie 'kupic konsole dla gier' - nie kupujesz dlatego, ze jest tylko na switcha, ale dlatego, ze na switcha TEZ jest. Za kilka dni zrobie dokladnie to z overcooked - jest juz na steamie (taniej), jest na ps4, ale wezme wlasnie na konsolke N. Nie z powodu szajby, ale dlatego, ze bede mogl te gre spakowac do plecaka i grac na lawce w parku, u dziewczyny, w domu u rodzicow czy chociazby w klopie. Nie wiem czy nazwalbym to switchowa szajba. Moze po czesci tak... ale po czesci tez jest to naprawde swietny sprzet, broniacy sie jak do tej pory calkiem niezle w walce z mocniejszymi przeciwnikami. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 lipca 2017 Opublikowano 26 lipca 2017 Kinoji no ja to kompletnie rozumiem, ale mówie jakie są fakty, gry dobrze się sprzedają bo jednak nie ma dużego wyboru więc chcąc nie chcąc ten milion zawsze znajdzie odbiorców. I broń boże nie mówie, że gierka 7-8 to jest słaba tylko po prostu dla siebie nie widzę jeszcze powodu aby mieć switcha, ale ta hybrydowość to jest niewątpliwy atut. I bardzo dobrze, że wychodzą takie porty jak MK8 i liczę na to, żeby na swtichu pojawiła się cała biblioteka wii u bo szkoda, żeby takie perły się marnowały. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 lipca 2017 Opublikowano 27 lipca 2017 Nie dość, że podnieśli rozdziałkę minecrafta z 720p do 1080 w trybie TV to jeszcze poprawili ogólnie działanie całej gry. Da się? Da się. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 Superbeat: xonic EX wyjdzie nie tylko w eshopie ale i w boxie Cytuj
Gość Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 Będzie sie czymś różnić od wersji na vite? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 No to czekamy na port Residenta 4. 450 tysięcy xDDDDDD, no nie spodziewałem się. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 sf5 poszedl na swiecie 1,7mln, a tu totalny rak, miliardowa odslona przestarzalej czesci robiona na odpjerdol w 0,45mln to sie nie dziwie, ze capcom ma dolary w oczach na widok switcha xd Cytuj
funditto 657 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale Pac Man Vs z Namco Museum jest za darmo w eshopie do pobrania Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 czy ja dobrze widze, ze by w to zagrac musza byc dwa switche polaczone lokalnie? xd Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 No to czekamy na port Residenta 4. 450 tysięcy xDDDDDD, no nie spodziewałem się. Zesrałbym się z podniety. Najlepsza gra ever w kieszeni Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 (edytowane) Ja już od dawna marzę o RE4 na Switcha. Oj byłoby grane. Tylko w formie przenośnej :D Edytowane 28 lipca 2017 przez Mantis Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 To jest capcom, staroci nawala ile sie da. Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 Liczę, że skuszą się ten jeszcze jeden raz na re4. Swoją drogą myślę, że Switch spokojnie dałby radę z wersją z ps4. Ale pewnie to by wymagało pracy. Niemniej granie w re4 na konsoli przenośnej, to by było coś. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 29 lipca 2017 Opublikowano 29 lipca 2017 Re4 ok, ale daliby re0 i 1 remake. No i w przyszłości 2 remake. 2 to moja ulubiona cześć ze wszystkich. Czekam bardzo. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 30 lipca 2017 Opublikowano 30 lipca 2017 Wybłagali Metroida. może i RE się uda ;-) Poza tym Capcom to ojcowie chrzestni kotletów. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 31 lipca 2017 Opublikowano 31 lipca 2017 (edytowane) Joy-Cony do Switcha w kolorach Neon Green i Neon Pink - wypuszczone z okazji premiery Splatoon 2 - już do kupienia w Polsce! Uwaga: ilość ograniczona. PS. Z powodu przyśpieszenia premiery sprzętu, do części sklepów dostawy dopiero trafią. z fanpage nintendo polska https://www.facebook.com/dystrybutornintendopl/photos/a.648655645210390.1073741828.435508556525101/1390523734356907/?type=3&theater Edytowane 31 lipca 2017 przez Rayos Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 31 lipca 2017 Opublikowano 31 lipca 2017 co nam po cytacie? skad zrodlo info? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 31 lipca 2017 Opublikowano 31 lipca 2017 fanpage nintendo polska. https://www.facebook.com/dystrybutornintendopl/photos/a.648655645210390.1073741828.435508556525101/1390523734356907/?type=3&theater z tym ze jeszcze nigdzie tych joyow online nie widze Rime będzie miało kolekcjonerkę na Switchu, cena nieznana, podobnież jak w dalszym ciągu data premiery. 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 31 lipca 2017 Opublikowano 31 lipca 2017 Te foty ze smasha switch to były fake czy nie było komentowane? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi