Skocz do zawartości

Nintendo Switch - News [TYLKO NEWSY]

Velius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam, że chodzi o pokpioną optymalizację. Dosyć częste zjawisko w przypadku gierek przenoszonych na VITA, z tym jest nawet problem w Downwell (przy większej rozróbie), więc teges...

Opublikowano

Spadki są mocne a przy obracaniu kamery rwie. Szkoda życia na takie porty gier. Capcom to chciwe dranie i czasem nieźle oszczędzają na ekipach do portów. Tu się nie udało osiągnąć dobrej jakości. Można to poprawić lekko w innych grach robiąc kopię gry i dorzucając plugin, który podkręca vite lekko (musisz mieć soft 3.60) ale nie mam czasu się bawić i niedawno akurat residenta nie dało się skopiować. Także sobie czekam i zagram jak wyjdzie. Mam tyyyyyyle czasu że MK8 nie odpaliłem jeszcze a w zeldzie jestem dopiero po słoniku ;-)

Opublikowano

Lepiej sprawdzcie czy juz 3.01 nie macie bo od tygodnia juz jest :p a ponoc przebudowuje wszystko i nie ma opcji na razie by go zlamac

Moze byc tak jak z vita i 3.60 a 3.61

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie, 1.51 na PSP też się niby nie dało złamać :czesc:

ehh to były czasy, dark_alex, exploity w lumines i gta i te sprawy

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Robie wszystkie update, nie mm zamiaru bawić się w cfw I homebrew. Zresztą zaraz będzie na pewno update i po sprawie,oczywiście kto będzie chciał to zostanie na 3.0.0, tak czy siak, zaorac praktyki takie

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Na sama myśl o złamaniu switcha i możliwości emulacji aż mi staje

Ale pewnie bedzie trzeba mieć dwie sztuki, jedna legalna a druga do emulacji

Edytowane przez kubson
Opublikowano

Rayos 3.01 naprawiajace dziure jest od 31 lipca wiec jak ktos w miare regularnie wlacza switcha to nawet nie ma mozliwosci debatowac czy zostac na 3.0 czy przechodzic na 3.01 bo juz dawno ma 3.01

Tez sie niektorzy dziwia czemu news o dziurze w 3.0 jest dopiero teraz, a nie wczesniej gdy ten soft byl aktualny, tak jakby jednak scena chciala switchusia oszczedzic

Opublikowano

No ja już mam 3.0.1, nie ma tutaj co się zastanawiać za dużo. I tak nie lubię za bardzo tej zabawy w kotka i myszkę w środku cyklu życia konsoli. Co innego jak już mamy końcówkę żywota bądź jakiś trwały exploit pozwalający i tak używać jak normalnej konsoli.

Opublikowano

Ragus jednak na vicie juz bez fw3.60 nie zrobisz nic, ciekawe czy na switchu bedzie podobnie i konsole z tym softem 3.0 to beda biale kruki

Choc to nintendo, pewnie za pare firmware znowu cos przeocza

Opublikowano

z drugiej strony spojrzałem teraz na mój telefon z ekranem 1080p, który i tak zemuluje wszystko, co teoretycznie jest w stanie zemulować switch (do psp)? więc już mi się odechciało.

Opublikowano (edytowane)

Fizyczne guziki i galki ci na nim wyrosna?

RqPnRyj.jpg

i nawet krzyżak normalny :banderas:

A tak serio, to już mi przeszła zajawka na emulację 100 lat temu. Ja mam 10 gier na półce do przejścia z ostatnich 2 lat, nie ma sensu dowalać sobie jeszcze kolejnych xD

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Ragus jednak na vicie juz bez fw3.60 nie zrobisz nic, ciekawe czy na switchu bedzie podobnie i konsole z tym softem 3.0 to beda biale kruki

Choc to nintendo, pewnie za pare firmware znowu cos przeocza

Nie rozumiem. Właśnie sprzedaję taka vite I działa 99% rzeczy. Czego nie zrobisz na vicie z 3.60?

Emulacja na telefonie: na androida jest np świetny emu dsa. W gry które nie wymagają super sterowania można spokojnie grać. No i w starsze gierki gdzie nie ma potrzeby skakania po platformach.

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano (edytowane)

Pojawił się news o demie Pokemonów DX na Switch już jakoś niedługo, czekam (na demo oczywiacie) chodz i tak pewnie nie kupie bo to bijatyka a ost co kupowałem z tego gatunku to poszło po tygodniu na sprzedaż.

Edytowane przez Malibu
Opublikowano (edytowane)

Podczas Gamescomu EA potwierdziło, że gra wychodzi też na Switcha.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Unruly Heroes zapowiedziany na Switcha (na inne platformy również). Platformówka 2D w chinskich klimatach gdzie sterujemy Małpim Królem. Ma to wyjść na początku 2018r i posiadać lokalny coop do 4 graczy.

http://www.nintendolife.com/news/2017/08/unruly_heroes_to_bring_monkey_magic_to_switch_next_year

Opublikowano

rozpiska co i kiedy na gdc

All times listed in BST.

Tuesday August 22nd

10:00 – Splatoon 2 Turf Wars presentation

Wednesday August 23rd

10:00 – ARMS – Lola Pop gameplay

12:00 – Splatoon 2 – Salmon Run gameplay

12:30 – Mario + Rabbids® Kingdom Battle gameplay with Ubisoft

14:00 – Super Mario Odyssey presentation with Mr Koizumi

15:00 – Super Mario Odyssey gameplay

16:00 – Mario Kart 8 Deluxe tournament

Thursday August 24th

10:00 – EA SPORTS™ FIFA 18 gameplay

11:00 – Metroid: Samus Returns presentation with Mr Sakamoto and MercurySteam's José Luis Márquez

12:00 – Metroid: Samus Returns gameplay

12:30 – Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions gameplay

15:00 – Charles Martinet discusses classic games with Fabian Döhla

16:00 – Splatoon 2 tournament

Friday August 25th

10:00 – Super Mario Odyssey gameplay recap with Charles Martinet

12:00 – Xenoblade Chronicles 2 gameplay

15:00 – Nine Parchments gameplay with Frozenbyte

16:00 – Pokkén Tournament DX tournament

Saturday August 26th

10:00 – Fire Emblem Warriors gameplay

12:00 – SteamWorld Dig 2 with Image & Form