Skocz do zawartości

Puyo Puyo Tetris

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie gierka świetna dawno nie była tak dobrej gry logicznej. Do tego granie w dwie osoby sam miód. Jednak cały czas gram w demo:P W pierwszej kolejności kończę Zelde, później zaczynam MK8 a dopiero później kupuje Puyo Puyo Tetris.

Warto dodać ,że gierka jest też na PS4. 

Edytowane przez Ukukuki
Opublikowano

Rayos nie może kłamać, tetris na switcha to nowa jakość A.D. 2017. Biblioteka gier w postaci Tetrisa, Snake, Bombermana, pure gaming, sprzęt dla koneserów. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie najtaniej kupić to cudeńko ? W polskich sklepach po 199zł, na eshopie za 160. Znajdzie się tańsza oferta ? A może ktoś z forumowiczów chce sprzedać ? ;)

PS. Czy da się grać po sieci we dwie osoby jednocześnie ?

Opublikowano

Gdzie najtaniej kupić to cudeńko ? W polskich sklepach po 199zł, na eshopie za 160. Znajdzie się tańsza oferta ? A może ktoś z forumowiczów chce sprzedać ? ;)

PS. Czy da się grać po sieci we dwie osoby jednocześnie ?

189zł w PowerPlay

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktos moze mnie oswiecic, czy jestem w ta gre tak brutalnie slaby czy robie cos zle gdyz w misji 3-10 koleszka z ktorym pojedynkuje sie w tetrisa jedzie mnie jak do chuya chce. 

Do tej pory przechodzilem sobie gre na lajcie jak chcialem, myslac, ze w hard dropach jestem panem czasu i szybkosci az w koncu natrafilem na tego gnojka i za nic nie moge go ogarnac

• 2 tygodnie później...
Gość ragus
Opublikowano

W sensie 2 na 2? Da się chyba.

A ja siedzę w misji 7-3 i za chu,ja nie mogę ruszyć dalej od jakiegoś czasu. Nie idzie mi tryb Fusion.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pykamy ostro z żoną w demko puyo tetris. Powiedzcie mi czy te tryby z pełniaka dla dwóch osób są warte pełniaka? Chodzi mi tylko o kanapowe "versusy" sam ani online nie będę w to grał.

ps dema na switrza mają licznik uruchomień jak te na WiiU?

Opublikowano (edytowane)

pare dni temu kupiłem nówke w pudełku na ps4 za 119zł, za(pipi)ista giereczka, bardzo dynamiczne jak na tetrisa, narazie nie mialem okazji pograć na kanapie z kimś tylko z kompem ale i tak jest fajnie. chociaz juz widze że na kanapowym graniu bedzie jeszcze o wiele wiele lepiej

Powiedzcie mi czy te tryby z pełniaka dla dwóch osób są warte pełniaka?

nie wiem co jest w demie ale tryby w pełnym są takie (z pamięci)

versus (każdy wybiera co chce - puyo albo tetris)

fusion (na plansze raz leci puyo raz ttetris)

swap (każdy gracz ma 2 plansze jedna do puyo druga do tetrisa i one sie zmieniają co pare chwil)

party (to co versus ale na planszy pojawiają sie klocki z power upami które przeszkadzają przeciwnikowi)

turbo coś tam - nie pamiętam nazwy (tryb gdzie sie trzaska combosy caly czas, na planszy pojawiają sie już gotowe klocki i trzeba dołożyć coś tak żeby cala plansza sie oczyściła)

challange - z 6 trybów dla 1 gracza, większość na czas albo na punkty

plus do tego story mode i tutorial

ogolnie zawartości jest sporo ale 199zł to nie jest dobra cena, chyba że planujesz na imprezach to odpalać to ilość zabawy będzie spora

Edytowane przez Yano
  • Plusik 1
Opublikowano

W demie jest klasyczny versus. Kurde to w sumie za 160 zł (tylko Switch wchodzi w grę bo na PS4 nie mam 2padów) interesuje mnie jedynie fusion i swap. No nic w takim razie męczymy demo a jak będzie jakieś mega super promo to kupię.

Dzięki Yano za info.

Opublikowano (edytowane)

Tylko ostrzegam, gra może być źródłem cichych dni, gdy jednej osobie wydaje się, że dobrze jej idzie, a druga nagle zacznie tworzyć łańcuchy, zasrywając klockami całą planszę przeciwnika xD

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Obok zwykłego versusa na puje i tetrisy, lubiłem grać w tryb Party, nie jest taki SKILLOWY jak zwykły, więc się szanse troche wyrównują, dzięki dopałkom w stylu mario karta.

bardzo fajna jest też kampania, nie ze względu na fabułę (przewijałem), ale ze względu na zestaw bardzo przemyślanych i wymagających misji

za tydzień mam w planach przetestować tryb na 4 joycony, oby się udało :cool:

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Tylko ostrzegam, gra może być źródłem cichych dni, gdy jednej osobie wydaje się, że dobrze jej idzie, a druga nagle zacznie tworzyć łańcuchy, zasrywając klockami całą planszę przeciwnika xD

Złapała lekką wkur..ę jak wygrywałem piąty raz z rzędu w Puyo :P, ale wygrała następną i już jej zelżało.

Mega gierka, nie sądziłem, że się tak wciągnę a nigdy Tetris mnie jakoś nie pociągał grałem może z 10 razy.

Opublikowano (edytowane)

w ogole gierka z kompem jest dosyć trudna, jak odpaliłem pierwszy raz gre to poszedlem w versus na cpu i dostawałem baty, potem zaczalem obczajac inne tryby i też dostawałem baty ;)

trzeba troche poćwiczyć, a w tetrisie strzałka do góry to praktycznie wymóg (spuszczanie klocka natychmiast a nie tylko jego przyspieszenie)

story mode jest dobre żeby poćwiczyć różnorakie tryby, początki są łatwe, 2 pierwsze światy rozwalałem na strzała ale pod koniec 3 zaczeły sie schody i bylo kilka walk gdzie dopiero po kilkunastu razach mi sie udało. w 4 świecie jeszcze jestem ale juz widze ze raczej większość rund bedzie powtarzana zanim sie uda ;)

dodam też że o ile w tetrisie idzie mi dobrze to puyo narazie słabo mi idzie, kwintesencją skutecznej gry jest robienie łańcuchów, bo za pojedyńcze zniknięcia przeciwnik prawie nie dostaje żadnej kary, i o ile pojedyńczy łańcuch robi sie bardzo łatwo to zrobić x3 czy x5 (nie mowiac juz o x8) to jak narazie dla mnie dosyć niewykonalne, trzeba nieźle planować całość (tzn zapelnic prawie całą plansze bardzo w bardzo konkretny sposób żeby potem za jednym razem znikneło większość kulek), i to w dosyć skomplikowany sposób, a przeciwnik przeszkadza zrzucając karne szare klocki.

żeby poćwiczyć uruchomilem tryb endless na mini puyo gdzie miesci sie ich więcej na ekranie - grałem pojedyńczą rozgrywkę ponad godzine (śmieszne bo licznik czasu jest do 59:59:99 i nie wiem ile tak naprawde grałem, po takim czasie doszedłem do maksymalnego lvlu prędkości opadania który tak naprawde był natychmiastowy a i tak grałem nadal i grałem i w sumie po jakimś czasie sam sie zabiłem bo nie bylo końca - ale gra z przeciwnikiem jest o wiele trudniejsza a CPU sadzi takie combosy że zawala plansze po paru chwilach

tetris jest o wiele łatwiejszy w tym względzie bo tam "wystarczy" układać klocki tak żeby został jeden pasek wolny na wsadzenie 4xprostej kreski dla zwiększenia punktów i kary, to ładnie i sprawnie można budować, ale puyo jest serio skomplikowane

przyznam że o wiele łatwiej mi sie gra w puzzle fightera (i w sumie fajniej niż w czyste puyo)

no ale ogolnie puyo tetris i tak bardzo fajna gra, i będzie godnym "planem B" na kanapowej zabawie gdy już sie nagramy w puzzle fightera

Edytowane przez Yano
Opublikowano

poodbny poradnik jest w samej grze w tutorialu, ale to nie zmienia faktu że ułożenie tego odpowiednio nie jest takie łatwe, zapewne było by łatwiejsze po porzadnym treningu, ale tak na początku to niezła kombinatoryka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie zaglądałem do tematu i nawet nie wiedziałem, że jest demo. Gierkę olałem (w sumie nawet nie wiem czemu) i dopiero wcZoraj przeglądając gry, zobaczyłem wersję demo. Z ciekawości pobrałam i kur.va jakie to jest dobre. Nie mogłem się oderwać. Biorę na pewno jak ogarnę to co mam w tej chwili. No giereczka cudo normalnie - C U D O!