Skocz do zawartości

Internet poza granicami Polski - Play

Featured Replies

Opublikowano

Witam, za miesiąc spędzam wakacje na Wyspach Kanaryjskich, ale chciałbym mieć tam dostęp do internetu tylko po to, żeby wchodzić na google albo mapy i zaglądać gdzie warto iść. Jasne mogę sobie zapisać na kartce te miejsca, ale nie będę znał ich położenia. Jakieś dobre tanie wyjście z tej sytuacji?

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 6,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Kup sobie karte sim na miejscu / sprawdz ceny u swojego operatora za pakiety internetu / sciagnij sobie nawigacje offline albo obszar offline w mapach google

• Ja mam internet mobilny LTE w PLAY i nie używam go zagranicą bo cennik to jest dramat: 1Mb (tak jest, jeden megabajt) kosztuje 1zł.   Rozwiązanie darmowe, jezeli zależy ci tylko na nawigacji, to ści

Opublikowano

Kup sobie karte sim na miejscu / sprawdz ceny u swojego operatora za pakiety internetu / sciagnij sobie nawigacje offline albo obszar offline w mapach google

Opublikowano

Ja mam internet mobilny LTE w PLAY i nie używam go zagranicą bo cennik to jest dramat: 1Mb (tak jest, jeden megabajt) kosztuje 1zł.

Rozwiązanie darmowe, jezeli zależy ci tylko na nawigacji, to ściągnąć sobie HERE Maps i mapy offline dla miejsca docelowego. Ja tak używam i daje radę bez internetu.

Rozwiązaniem płatnym jest kupienie karty sim od lokalnego operatora z internetem mobilnym ale tu mogą być problemy. Pierwszy to taki, że kartę trzeba zarejestrować (w Niemczech np. nie zrobisz tego jak nie jesteś zameldowany, w Hiszpanii to nie wiem jak jest) a drugi to po prostu (pipi)owość ich usług, Hiszpania pod tym względem jest mocno zacofana ja już szczególnie pod kątem internetu mobilnego.