Skocz do zawartości

Hollow Knight

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na razie tylko switch ale na pytanie czy ps4/xone nie powiedzieli, ze nie wiec raczej bankowo kiedys tam wyjdzie

ta gierke trzech ludzi robi bodajze dlatego tyle czasu to zajmuje

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Piękna gierka i zarazem wymagająca .Klimat , muza i design naprawdę robią wrażenie do tego 60 klatek i szczerze mogę powiedziec że przebiła u mnie Axiom Verge 

Jeden minus jak dla mnie to skoki coś mi tu nie gra za bardzo. ALe to tylko jeden minusik w  gąszczu samych plusów  :)

Edytowane przez Rezoo7
Opublikowano

Brać w ciemno, topka metroidovanii. Klimat, muzyka, desing, tajemniczość, sterowanie na switchu z racji tego, że nie ma krzyżaka trochę utrudnia rozgrywkę. Ostatnio tak dobrze się bawiłem właśnie przy Axiom Verge. 

Opublikowano

Gram powolutku i to bardzo dobra gra. Klimat magiczny a ze skokami nie mam najmniejszego problemu. Dobry jest patent, że sobie sami kupujemy takie znaczniki na mapie, jakie nam odpowiadają. 

Opublikowano

No najlepiej to jest od razu kupić wszystkie te znaczniki na mapkę, wtedy łatwiej się wszystko eksploruje i się nie zgubisz już. Nie ma co żałować hajsu na te ficzery do mapki.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
Spoiler

Ale ten boss Hornet jest tak irytujący, że uj, nieprzewidywalna baba yebana wanga. qwa no yebane w dupe szmacisko, się zaciąłem :frog:

Edytowane przez Faka
Opublikowano

jak ci sprawia problem to krzyz na droge na przyszlosc bo bedzie jeszcze gorzej :P

duzo sie ruszaj, caly czas w ruchu (na dystans) i naucz sie jej atakow - w sumie robi cale trzy i w odpowiednich momentach atakuj

• Plusik 1
Opublikowano

No ja miałem wczoraj sytuacje gdzie walczyłem z bossem chyba godzinę. I nawet nie chodziło o to, że był jakoś ekstremalnie trudny tylko dojście do niego z ławki było długie i wymagające. Często zaczynałem walkę z dwoma lub trzema punktami życia więc nie miałem zbyt dużo czasu na naukę jego ruchów ;)

Gra ogólnie czasem MOCNO irytująca, ale też daje satysfakcję ;)  

Opublikowano

Ja po 13 godz nadal nie wiem czy pcham fabułe (jest tu jakaś?) czy po prostu cały czas odkrywam ścieżki do nowych gniazd, które są opcjonalne. Klimat tej gry zjada nawet metroidy z gba. Masakra, dawno nie czułem się taki zaszczuty i osamotniony grając w grę ;)