Grabek 2 780 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 8 minut temu, Bansai napisał: Musisz nowego senseja znalezc. A co do bossa w soul sanctum, walczyles z nim drugi raz po klepnieciu go dream nailem? xd nie wiedzialem ze jest opcja drugi raz go klepac. A ten smentarz z duchami? To jakis rodzaj areny? Poki co to kogo bym nie uderzyl to mnie wyjasnia ten pierwszy duch. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 Do czego sa drzewka? Dotarlem do jednego, ale nic sie przy nim nie wydarzylo. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 6 minut temu, bebbop napisał: Do czego sa drzewka? Dotarlem do jednego, ale nic sie przy nim nie wydarzylo. Jak zdobedziesz dream nail bedziesz mogl go uzywac miedzy innymi na tych drzewkach. @Grabek To jest bonusowa miejscowka gdzie duchy typow ktorzy wsparli gre na kickstarterze widnieja, mozna wszystkich pozabijac oczywiscie, i wtedy na samym koncu wyjasnic pierwszego ducha jak zorientuje sie ze zawiodl wszsytkich i wszsystko mu jedno juz. Sad stuff maaaaan. Cytuj
Faka 3 995 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 (edytowane) nvm Edytowane 9 lipca 2018 przez Faka Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 Dzisiaj pękł Soul Master co za satysfakcja jak u Rolling Stones ów Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 17 minut temu, Bansai napisał: To jest bonusowa miejscowka gdzie duchy typow ktorzy wsparli gre na kickstarterze widnieja, mozna wszystkich pozabijac oczywiscie, i wtedy na samym koncu wyjasnic pierwszego ducha Sęk w tym że jak rusze kogokolwiek to ten pierwszy startuje i mnie nie ma. No niewazne, poki co brne dalej, dreamerzy sie sami nie wyjasnia Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 4 minuty temu, Grabek napisał: Sęk w tym że jak rusze kogokolwiek to ten pierwszy startuje i mnie nie ma. No niewazne, poki co brne dalej, dreamerzy sie sami nie wyjasnia musisz unikac i zabijac reszte na strzala Cytuj
Faka 3 995 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 Ja to gram teraz na steel soul mode, no i nie powiem, stresik jest, a jestem po walce hornet Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 12 lipca 2018 Opublikowano 12 lipca 2018 Cóż za tytuł, już sądziłem że odkryłem wszystko na mapie, a tu yeb - nowa lokacja Dwóch dreamerów zaliczonych, obczaję nową lokację i idę po ostatniego. Przy okazji - można arenę skończyć po przejściu głównej rozgrywki? Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 Nowy patch poprawia wiele bugów na Switchu, ale to tylko takie rzadkie bugi. Oczekiwane ogólne usprawnienia mają być wypuszczone dopiero wraz z Gods & Glory. Cytuj
Faka 3 995 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 (edytowane) No ja przed tych patchem to raczej żadnego buga nie uświadczyłem na szczęście. Tak czy siak trzymać rękę na pulsie, bo może niedługo wskoczyć czwarte darmowe dlc. Edytowane 13 lipca 2018 przez Faka Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 A jeszcze jedno - po ostatnim bossie (zakladam ze tak sie konczy gierke) mozna podchodzic do tych mocniejszych wersji wczesniej ubitych sub bosow? Czy trzeba ich ubic przed zakonczeniem? Cytuj
Faka 3 995 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 (edytowane) Można, ogólnie zabicie finałowego bossa to tak jakby po prostu zwykły save przed walką z samym z nim. Po walce save nie jest ruszany i tyle, cały czas będzie ten sam save "bez modyfikacji"po walce. Edytowane 13 lipca 2018 przez Faka 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 23 sierpnia wpada ostatni darmowy dodatek Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Ja dzisiaj położyłem Dung Defendera i potem wykupiłem wszystkie charmy od tej baby i sloty na nie. I jeszcze drugie ulepszenie mieczyka sobie sprawiłem, wspaniale Wieczorem ruszam do nowej lokacji, zapomniałem nazwy, tej pod kanałami i ubiciu Sewik Mastera. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 ukonczone. 28h i 84% Jeszcze mi kilka robaczków zostało do zebrania widziałem na mapie plus mocniejsze wersje pokonanych bossów. Mapa z tego co widzę jeszcze nieodkryta do końca, plus niedokończona arena. Wspaniała to była przygoda, nie zapomnę jej długo. Cytuj
estel 806 Opublikowano 19 lipca 2018 Opublikowano 19 lipca 2018 A mi wlasnie zostalo bardzo duzo bossow zeby zebrac esencje i w tym momencie gra mnie juz znudzila. Mam do niej wielki szacunek za to, ze ma swietny swiat i ogolnie jest mega fajna, ale walki z bossami mi nie leza. Nie wiem czy wroce kiedys, zeby zobaczyc jakiekolwiek zakonczenie. Zrobilem 2 areny w koloseum, wszystkich Watchersow, odblokowalem prawie wszystkie miejscowki. Teraz musialbym zrobic dream bossow (ktorzy sa mega trudni) zeby zdobyc dosc esencji na obudzenie dreamnail, zeby dostac sie do white palace… troche mi sie chce - bo lore - troche mi sie nie chce, bo ciezkie walki. @Faka zakladam, ze robiles te walki? Jak to oceniasz? Moze jakies strategie? Cytuj
Faka 3 995 Opublikowano 19 lipca 2018 Opublikowano 19 lipca 2018 @estel Ogólnie to więcej się poruszać z tymi bossami, one nie są tak szczególnie trudne jakby się wydawało. Chociaż ja je już zabijałem gdy miałem naprawdę dopakowaną postać, więcej notchy i full maski miałem, to o dziwo zabijałem ich za pierwszym razem. Spokojnie je ogarniesz. Trudniejsze to są gdy wracasz do nich walczyć po raz kolejny, bo niektóre bossowe mają parę etapów walk Cytuj
Gość Opublikowano 19 lipca 2018 Opublikowano 19 lipca 2018 Lizanie tej gry bez poradnika jest frustrujące (na(pipi)iam mieczykiem chyba w każdą ścianę i sufit), bo mam na liczniku 58 h (ostatni boss już był bity, 104% zrobione) a brakuje mi jednej części ostatniej maski i dwóch fragmentów trzeciego naczynia na dusze. Serio nie wiem gdzie szukać, chyba się złamię Co do bosów to tak naprawdę maaasę czasu spędziłem przy drugiej wersji diabełka, nieporównywalnie więcej niż przy którymkolwiek innym. Serio czułem się bardzo stary jak z nim walczyłem. Podsumowując, ta gra jest mesjaszem. I jeszcze porada dla ludzi olewających pinsy w innych grach: tutaj ich używajcie, bo dostaniecie (pipi)ca. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 27 lipca 2018 Opublikowano 27 lipca 2018 Mam pytanie, opłaca się ładować geosy do fontanny w Ancient Basin? Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 27 lipca 2018 Opublikowano 27 lipca 2018 (edytowane) za kilka tysięcy geo, nie pamiętam dokładnie, dostaniesz odłamek soul vessel z fontanny. a wyżej z pinsami święta prawda, ja tam sobie zapisywałem i szkicowałem na karteczce jak za czasów bez neta xD, na pc custom pinezki wprowadzili chyba dopiero z którymś patchem. Edytowane 27 lipca 2018 przez messer88 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 28 lipca 2018 Opublikowano 28 lipca 2018 Niedawno trafiła się promocja na GOG za około 36 zł, więc postanowiłem zaryzykować. Świetny zakup. Właściwie póki co nie mam żadnych zarzutów do HK. Po 7 godzinach jestem oczarowany światem gry, muzyką, postaciami, gameplay bardzo przypadł mi do gustu (w sumie jest to jedna z niewielu metroidvanii w jakie grałem), walki z bossami są ciekawe i wymagające, eksploracja bardzo satysfakcjonująca. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 28 lipca 2018 Opublikowano 28 lipca 2018 Ja zniszczyłem Soul Mastera przedtem i teraz szukam z pinezkami tych 'kruchych' miejsc, żeby przedostać się gdzieś dalej. Na liczniku w grze 30 godzin a na Switchu 40 xD Ciekawe czy mam chociaż pół gry. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 28 lipca 2018 Opublikowano 28 lipca 2018 Jeszcze mam pytanko. W Crystal Peak siedzi koleś z mapą, ale oddziela go ściana z dymu, taki wir jakby. Jak przez to przejść? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi