XM. 11 053 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Na psa 50zl za oba dlc do Origins i 67 za season do Odyssey, też chyba wezmę bo nie ograne. Kórva, w życiu bym nie pomyślał że kupię dodatki do Assassinow.Na dodatek na Ragnaroka tez czekam mocno. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Coś w tym jest. To chyba najbardziej wyczekiwany przeze mnie setting od czasu Black Flag. Cytuj
Kmiot 13 885 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 No, ja tak mam, że Asasyna chętnie sprawdzę o ile właśnie setting mi usiądzie. Black Flag był grany, bo żal było zignorować jedną z nielicznych gier pirackich. To był w zasadzie mój pierwszy Asasyn, więc siłą rzeczy wszystko było dla mnie trochę świeższe, niż dla kogoś, kto mielił wcześniejsze części. Teraz ograłem też Origins, bo starożytny Egipt skusił. I mógłbym się do paru rzeczy przyczepić: zmieniony model walki nadal nie przynosi satysfakcji (nie czuć ciężaru ciosów, a przeciwnicy niespecjalnie na nie reagują); sidequesty nudzą (już wolałem biegać za znakami zapytania); przeciwnicy (AI) to matoły, ale przynajmniej dzięki temu czyszczenie obozów odbywa się w ekspresowym tempie i się nie dłuży; elementy stealth praktycznie bez zmian (wciąż mocno uproszczone); a Bayek zabija bez skrupułów i nie poświęca ani chwili na jakąkolwiek wątpliwość (zleceniodawca każe zabić kwiaciareczkę, bo jest nikczemna? Ok, wierzę ci na słowo dobry człowieku, cyk, zabita; przecież byś mnie nie okłamał co do jej natury). Jednak tak jak podejrzewałem - setting wyciąga tę grę za uszy i praktycznie dźwiga na swoich barkach całe te dziesiątki godzin powtarzalnego gameplayu. Szalenie urokliwy ten Egipt - pustynie, oazy, Aleksandria, grobowce - wszytko to potrafi być chwilami wręcz piękne i niezwykle klimatyczne, więc sama eksploracja zyskuje na atrakcyjności. Dwa tygodnie temu wycisnąłem z Origins platynę (co ciekawe, nie trzeba do tego robić wszystkich sidequestów i bardzo szczęśliwie, bo są niezbyt zajmujące, a jest ich - nie wiem - z 80?) i w sumie jestem do tej pory syty na tyle, by nawet nie myśleć o dokupywaniu DLC. Odyssey pewnie za jakiś czas ugryzę, bo setting zachęca. Podobnie jak Ragnarok. Ale to już mam nadzieję, że na next genie. 2 Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 (edytowane) Tak jak Origins przeszedłem i zrobiłem platynę, to po jakimś czasie zacząłem ogrywać Odyseję to tym bardziej chce mi się w to grać ze w względu na mitologię grecką i klimatu. Również do tej części wróciło możliwość pływania statkiem i atakowaniem jak to było w przypadku Black Flag. Ogólnie to ta część jest dużo większa i więcej roboty masz w porównaniu do Origins, mimo to dobrze się bawię wybierając Kasandrę. Edytowane 19 kwietnia 2020 przez Faka Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 (edytowane) Mi by właśnie bardziej przypasowało, gdyby świat w Odyssey był tak o połowę mniejszy. No i pomimo że Kasandra była spoko, to jednak Bayek dla mnie jest zdecydowanie lepszą postacią. Fajnie było obserwować jego różne oblicza, czy to jako ojca, męża, przyjaciela czy medżaja. Gdyby nie wikingowie, to nie obraziłbym się na jakiś sequel z nim roli głównej. Edytowane 19 kwietnia 2020 przez Bigby Cytuj
XM. 11 053 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 (edytowane) Oj mi za to wielkość świata idealnie pasowała. Do tego bardzo mi siadło pływanie statkiem, nawet raz nie użyłem Fast Travel. Teraz gram w FF, ale juz wiem ze po nim zaliczam powrót do Origins i coś czuje, że tym razem siądzie. Edytowane 19 kwietnia 2020 przez XM. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 A jak Ragnarok siądzie. W końcu szykuje się zmiana klimatów. Choć mam przypuszczenia, że mapka nie będzie tak duża, bo nawet Ashraf Ismail z Ubi Montreal w jednym z wywiadów stwierdził coś w stylu, że już ta z Origins jest ogromna i w pewnym momencie trzeba powiedzieć stop. Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Śmiem sądzić, że w Ragnaroku raczej też będzie sporo pływania, pewnie takim drakkarem. No jednak kraje skandynawskie miały sporo wysepek, które zapewne będziemy odwiedzać jak w Odysei. Cytuj
Moldar 2 278 Opublikowano 20 kwietnia 2020 Opublikowano 20 kwietnia 2020 Co tak czytam czasem posty to mam chęć wrócić do origins, ale jednak jestem z tych graczy dla którego te assasiny to po prostu słabe gry. O ile na początku zachwyciłem się światem, bo jest naprawdę pięknie to tak po 15 godzinach odechciało mi się. Ta gra prócz mapy jest we wszystkim średnia do bólu, średnie walki, średnia inteligencja wrogów, fatalne questy. W pewnym momencie ten tytuł obrzydził mi granie w cokolwiek, było tak źle. A szkoda, bo to jak Ubi robi świat to mistrzostwo świata, ale cała reszta mnie męczy. Odyseje pożyczyłem tylko po to, aby pozwiedzać świat w specjalnym trybie i oddałem 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Pierwszy dodatek, The Hidden Ones, już za mną. Dość króciutki (około 5 godzin na wszystko), ale zdecydowanie warty zagrania. Fajnie rozwija wątek bractwa. Cytuj
flavio 107 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Też skorzystałem z wyprzedaży i kupiłem dodatki do Origins, po ograniu odysei biorę się za nie. Ciekawie jak ten drugi dodatek, podobno ciekawszy. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 7 maja 2020 Opublikowano 7 maja 2020 (edytowane) Moja pierwsza przygoda z assassinem swietnie sie zaczela. Wsiaklem na dobre. Jestem zadowolony z zakupu po 70% przecenie A teraz do pytanie do pamietajacych jeszcze gre. Oplaca sie ladowac kase w te skrzynie po 3 klocki. Niby mozna w nich znalezc cos legendarnego, ale przez ten czas to ja juz dawno mam swietny ekwipunek, a dopiero dotarlem do Aleksandri. Aha.. chyba lepiej jest rozbierac przedmioty i bron niz sprzedawac. Latwiej w tedy o surowce? Edytowane 7 maja 2020 przez MEVEK Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 7 maja 2020 Opublikowano 7 maja 2020 (edytowane) Rozbieraj białe, a te niebieskie i wzwyż lepiej sprzedawać, zawsze to wpadnie parę drahm. I imo nie opłaca się, często syf z tych skrzynek leci i dużo kosztują. Lepsze przedmioty odnajdziesz w świecie gry. Edytowane 7 maja 2020 przez Faka 1 Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 7 maja 2020 Opublikowano 7 maja 2020 Ktos z Was ma platyne/100% ? Interesuje mnie dzban za sprzedanoe 100 itemow na raz. Ciezkie do zrobienia to jest? Jestem w Aleksandri i mam dopiero 24. Wczesniej troche sprzedalem niepotrzebnie i teraz nie kestem pewien czy dozbieram do setki do konca gry. Ktos doradzi Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 7 maja 2020 Opublikowano 7 maja 2020 Nie, zbieraj wszystko, śmieci, przedmioty i dobijesz do tego 100 itemów, nic trudnego ten dzban. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 7 maja 2020 Opublikowano 7 maja 2020 Zbieraj ile możesz bo ja to sprzedawałem i po skończeniu gry miałem z 10. Potem po fortach to grindowałem. 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 7 maja 2020 Opublikowano 7 maja 2020 Jasne, że idzie bo ten szajs jest w całym świecie gry, ale zależy to od RNG i może iść jak krew z nosa jak w moim przypadku. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 12 maja 2020 Opublikowano 12 maja 2020 Dopiero co wjechałem do Gizy na levelu 28 I od razu wpadły mi w oko 2 znaki " ? " ukryte zaraz pod sfinksem. Wygląda na to, ze moja spostrzegawczość kulej, bo nie mogę znaleźć wejścia do groty Czy może zadanie poboczne tam prowadzi ? Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 12 maja 2020 Opublikowano 12 maja 2020 Naah, używaj orła, który potrafi odnaleźć wejścia, takie symbole schodki do jaskiń. No i też chyba jakieś zadanie potem się znajdzie do tego sfinksa, już nie pamiętam dokładnie. Cytuj
XM. 11 053 Opublikowano 23 maja 2020 Opublikowano 23 maja 2020 Właśnie strzeliłem płatynke (+wszystkie misje)- 50h. W porównaniu do Odyssey gra jest malutka bo w tamtej części platyna(+wszystkie sidequesty) zabrała mi 103h. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 (edytowane) W dniu 23.05.2020 o 13:50, XM. napisał: Właśnie strzeliłem płatynke (+wszystkie misje)- 50h. W porównaniu do Odyssey gra jest malutka bo w tamtej części platyna(+wszystkie sidequesty) zabrała mi 103h. Wszystkie znaki "?" wymagane do platyny ? Edytowane 24 maja 2020 przez MEVEK Cytuj
Kmiot 13 885 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 W dniu 12.05.2020 o 22:20, MEVEK napisał: Dopiero co wjechałem do Gizy na levelu 28 I od razu wpadły mi w oko 2 znaki " ? " ukryte zaraz pod sfinksem. Wygląda na to, ze moja spostrzegawczość kulej, bo nie mogę znaleźć wejścia do groty Czy może zadanie poboczne tam prowadzi ? Odpuść. Ten znak zapytania pod Sfinksem wymaga spełnienia specyficznych warunków i otworzysz go dopiero pod koniec gry. Spoiler Trzeba najpierw odnaleźć wszystkie gwiazdozbiory na mapie świata. To znaczy możesz wejść pod Sfinksa, ale w końcu dotrzesz do charakterystycznej komnaty, w której i tak na tym etapie gry nic nie zaradzisz. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 Poradniki podaja okolo 50hrs do platyny. Piszac post mam cos kolo 50 na budziku, a wciaz jestem w czarnej dup.. Gdzies pod koniec fabuly z polowa swiata wciaz nie odslonietego. O znacznikach nie wspomnie. W qurwe tego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi