Skocz do zawartości

Assassin’s Creed: Origins

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo co wnosi?

Wg wczoraj zboczyłem trochę z ścieżki robienia wszelakich misji i pobiegłem na wielbłądzie w kierunku piramid które widziałem daleko na horyzoncie. Co za wrażenie ;o one są olbrzymie. No i oczywiście wgramolilem się na jedna. Piękna sprawa :d a ile odrazu rzeczy pojawiło się do robienia. A i jeszcze jedno. Przeszukiwałem jakieś ruiny na pustyni i widziałem ze z Bayekiem jest coś nie tak. Zaczął się lekko chwiać, obraz zaczął dziwnie się kołysać wiec myśle pewnie chłopak się przegrzał i odwodnil. Zaraz patrze a jakaś postać stoi w oddali i mi się przygląda. Podbiegłam a ona zniknęła na moich oczach :o w tej grze można mieć halucynacje jeśli za długo jesteśmy na pustyni ;d

Edytowane przez kacprzak1991
  • Plusik 1
Opublikowano

Orientuje się ktoś może, czy wersja z Amazona (dokładniej to niemieckiego) będzie posiadała polskie napisy?

Ja mam wersje UK. Tylko język angielski, i nie wiadomo dlaczego jest opcja do ściągnięcia wersji rosyjskiej. :) lol
  • Plusik 1
Opublikowano

Broda/włosy jak piszą to przytrzymanie R1/R2 i naciśnięcie  :y: / :triangle:  w menu ekwipunku. Sam nie sprawdzałem na razie, jak ktoś sprawdzi, to niech potwierdzi. 

Patch zmienia też tryb foto, dodając kilka opcji

Opublikowano

Tez nie miałem jeszcze możliwość sprawdzić. Wg nie wiem czy mam Buga przez którego platyna pójdzie się j.ebac a watepnie planowałem ja robić. Otóż jedna wioskę w misji glonwej oczyszczalem i uwolnilem jeńca i misja ruszla dalej i znalazłem w niej wszystkie skarby ale nie zabiłem dowódcy. Później do niej szedłem i dalej było pusto a zawsze się respawnuje i dowódca gdzieś przepadł a jest osiągniecie za oczyszczenie wszystkiego :/

Opublikowano

Broda/włosy jak piszą to przytrzymanie R1/R2 i naciśnięcie  :y: / :triangle:  w menu ekwipunku. Sam nie sprawdzałem na razie, jak ktoś sprawdzi, to niech potwierdzi. 

Patch zmienia też tryb foto, dodając kilka opcji

L2 i R2 + Trojkat na ekranie ekwipunku, dziala, sam sprawdzilem.

Opublikowano (edytowane)

Powoli daje sie przekonac. Ale potrzebuje odpoczac od sandboxow i przejść inne gry czekające w kolejce, by ta nie byla dla wyscigow, lecz dla powolnego delektowania sie światem.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano (edytowane)

Ja tez mam ok 22h może troszkę mniej i chyba 22 lvl. Swoją droga może już starczy tych zachwytów bo koledzy kupią nahajpowani i będzie rozczarowanie czyli prawie jak zawsze w takiej sytuacji. Ja mam ten luksus ze kupiłem grę na premierę bez oglądania praktycznie żadnych filmików i nie czytaniu o niej za dużo. Poprostu wiedziałem ze to według recenzji udany assasssin i człowiek bez ogromnych oczekiwań pozytywnie się zaskoczył. Wtedy chyba gra smakuje najlepiej, bo sam już nie raz naczytałem się na forum o jakiejś gierce jaka to nie jest goty, mesjasz itp. i człowiek z wywalonym jęzorem leci kupić z nastawieniem ze dozna growego objawienia a później jest tylko dobrze ;p dobra już nie zanudzam, jeśli jesteś graczem to powinieneś sprawdzić origins, nie ważne czy na premierę czy za 2 lata w biedrze za 60 zl. Poprostu warto żeby chociażby zobaczyć jaki progres jest względem poprzednich części i jak seria się zmienila

Opublikowano

Platynka (pipi)nięta, chyba pierwsza w serii, znakomicie się bawiłem z tym asasynem, końcówka świetna, ostatniego zabójstwa się nie spodziewałem, myślałem jednak że w innej grze do tego dojdzie. :cool:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jest coś do pominięcia w platynie?

Ogólnie to tutaj napewno sam z siebie sprawdzę każdy znak zapytania i każda misje bo poprostu nie chce pominąć żadnej ciekawej lokacji ani mniejszej historii. A platyna byłaby fajnym zwieńczeniem. Tez nie mam żadnej z serii assassin ale tutaj czuje się zobowiązany i wydaje mi się ze jej trudność a raczej przyjemność będzie zbliżona do tej z horizona

Opublikowano

Starh, jaka recenzja  :obama:

Kuźwa, powiem wam, że gdyby moje "wewnętrzne JA" nie było tak bardzo restrykcyjne w temacie zaliczania Assassinów po kolei (aktualnie Unity, a później jeszcze Syndicate) to pewnie bym żałował, że tego 27.10. kupiłem Wolfenstein II (który lekko mnie zawiódł), a nie AC Origins.

Dla mnie jest to kolejny kamień milowy w serii i wabik do niej, bo kiedyś była mi ona obojętna. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem zwiastuny ACIII to zainteresowałem się serią, ale żeby do niej dotrzeć, zacząłem "po bożemu" - od jedynki, po kolei wszystkie części - od Brotherhood polubiłem tego tasiemca.

Później mega zaskoczenie w postaci Black Flag, aktualnie Unity, które jest dla mnie nową jakością w temacie grafy, więc mimo ułomności gameplayowych na razie również jestem pod wrażeniem...

Wiem, że po kolejnym miejskim AC (Syndicate), odpalenie takiego obszernego sandboxa z wielkim żywym światem w tych egipskich klimatach, to będzie czysta przyjemność :)

• Plusik 1
Opublikowano

Nie chodzi o fabułę, choć lubię, gdy wyłapuję jakieś smaczki. Tu chodzi o pewną ewolucję rozwiązań gameplayowych i technikalia - po prostu muszę grać po kolei i chooy :)

Przemęczę się, tak jak pisałem - żeby dotrzeć do mojego upragnionego ACIII, musiałem zmierzyć się z nudnym i powtarzalnym AC, nudnym ACII i dopiero Brotherhood mi podszedł (Revelations również, bo to więcej tego samego było, plus klimat ciekawszy), więc tutaj może być podobny scenariusz - chcę zagrać w Origins, a po drodze może któraś z tych części mi się spodoba - na razie Unity jest fajne :)