Wredny 9 705 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Jakiś czas temu pisałem (już nawet nie pamiętam w którym temacie), że w jakikolwiek temat z nową grą bym nie wlazł, tam Bansai opisuje swoje wrażenia z grania, albo już nawet ukończenia i wrzuca filmiki z rozgrywki - to jest dzik nie z tej ziemi - na wszystko ma kasę i czas, ale tym ELITE to mnie konkretnie wtedy zaimponował :) Wracając jednak do Assassina - dobry filmik z tymi stealth killami - beka, że tak łatwo można to załatwić. Choć z drugiej strony reszta patrolujących przeciwników wcale nie wydawała się bardziej czujna od tych śpiących :) Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Od poczatku gram na Hard. Nie wiem o ile jest lepsza od grania na normal. Poki ci mam 38 lv ale do Anubisa zdążę wbic max level postaci i sie odpowiednio dozbroic. To najlepszy Assassyn w calej swej serii. Ciesze sie ze nie wybralem Wolfensteina 2 i wspolczuje tym co to zrobili XD Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Ciesze sie ze nie wybralem Wolfensteina 2 i wspolczuje tym co to zrobili XD Nawet nie wiesz jakie głupoty piszesz. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Ja tam tez zastanawiałem się między ac i wolfem i tez cieszę się ze wybrałem pierwsze. Dziesiątki godzin miodnej rozgrywki. Mam ponad 35h i opinia cały czas taka sama Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Ciesze sie ze nie wybralem Wolfensteina 2 i wspolczuje tym co to zrobili XD No wiesz - trochę różne targety, więc raczej kwestia gustu, bo przypuszczam, że w takim AC Origins nie postrzelam no nazioli w akompaniamencie ostrej muzy... Dla mnie nie było "wyboru", bo jak już pisałem - brałbym obydwie, ale że poprzednie dwa Assassiny jeszcze do zaliczenia, więc wybór Wolfa był jedynym słusznym w tym dniu (27.10.2017). AC poczeka, stanieje i raczej się nie zepsuje, więc nie ma tego złego... No i jutro Horizon dostaje dodatek - dwa open-worldy z łukiem na raz? Wybieram Aloy, bo jest fajniejsza niż Bayek :) Cytuj
Matriks_1111 300 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Czyli cycki wygrały? :DJa tam mam podobne podejście - każda z tych gierek tak naprawdę stanieje i będzie można je ograć na spokojnie w miarę możliwości czasowych i finansowych ;) Multi w nich nie uświadczysz, więc nie ma pośpiechu. 1 Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Ciesze sie ze nie wybralem Wolfensteina 2 i wspolczuje tym co to zrobili XD Nawet nie wiesz jakie głupoty piszesz. Projektant lvli w wolfie powinien być wy(pipi)any na zbity ryj. Ta gra powoduje frustracje... Niby dobra strzelanka, fajnie sie morduje, ale co z tego jeśli każda miejscówka jest mega nieintuicyjna i powoduje w(pipi)ienie. Cytuj
ezils 23 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Kupiłem i ja. Jestem na początku (Siwa), robię poboczne questy i jade dalej z tematem. Mam ochotę poznawać fabułe, poboczne poczekają. W skrócie napisze, że póki co jestem zadowolony. Świat jest przepiękny (gram na ps4 pro, 4k TV i HDR). Szacun za draw distance, zmianę pogody, oświetlenie, GI, życie randomów etc. Wiele przede mną, ale pierwsze wrażenie jest mega dobre. Muzyczka, klimat oraz chęć eksploracji na ++++. Naprawdę chce się w to grać, zbierać surowce, ulepszać ekwipunek. Ciekaw jestem jak dalej potoczy się fabuła. Walka wydaję sie być nieco za łatwa. Mam 8 level, pewnie jeszcze nie spotkałem koxów z którymi byłoby ciężko right? Opiszę więcej wrażeń za kilka dni. Na zakończenie podsyłam dużo screenów: https://imgur.com/a/aNiEx Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Fajny smaczek dziś zauważyłem. Stojąc na jakimś bambusowym? płotku/balustradzie jakiegos glinianego domku zeskoczyłem na przeciwnika żeby go ubić a to drewniane cos rozwaliło sie pod wpływem mojego odepchnięcia :p dobrze ze nie sloczylo się jak na rożnego rodzaju filmach z failami na yt i nie spadłem obok typa na ryj^^ Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 to prawda że jak masz kolege co robi dużo zdjęć to na mapie je widać cały czas? Nie da rady tego wyłączyć? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Ciesze sie ze nie wybralem Wolfensteina 2 i wspolczuje tym co to zrobili XD Nawet nie wiesz jakie głupoty piszesz. Projektant lvli w wolfie powinien być wy(pipi)any na zbity ryj. Ta gra powoduje frustracje... Niby dobra strzelanka, fajnie sie morduje, ale co z tego jeśli każda miejscówka jest mega nieintuicyjna i powoduje w(pipi)ienie. Starh już ci pisałem na nikogo, idz graj w asasyna jak się gubisz w Wolfie Cytuj
ezils 23 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 to prawda że jak masz kolege co robi dużo zdjęć to na mapie je widać cały czas? Nie da rady tego wyłączyć?Da radę. Bedac na mapie - strzałka do dołu/góry już nie pamiętam.Dodają się tylko foty z photo mode. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 to dobrze bo w jakiejś recenzji przeczytałem że się nie da tego wyłączyć a byłoby to problematyczne jakbym ogrywał miesiąc po premierze :) Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Ta fauna tutaj jest świetna. Chyba wcześniej w grze takiej nie widziałem. Zwierzaki mają swoj cykl dobowy, walczą też między sobą- hieny atakują lwy, krokodyl może sie połasić na hipcia, hipcie same też się gryzą, a te kopytne z porożami (wyleciala mi nazwa z głowy) owymi porożami się stukają. Kilka razy widzialem nawet jak ptaszor porwał z piasku węża i odleciał. Fajnie też ze strażami- nie warują całymi dniami, tylko się zmieniają. Na jednym posterunku dwóch pilnowało, dwóch spało. W innym miejscu jeden po prostu sobie drzemał oparty o wbitą włócznię. Niby nic, ale robi klimat, że ten świat żyje swoim rytmem. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 a w far cry primal czy far cry 4 grałeś ? tam też fauna sobie spała i inne rzeczy robiła. Gra mega fajna tylko na początku miałem zonka z ustawienie hdr. Pierwszy raz gra kazała mi samemu ustawić minimalne i maksymalne naświetlenie. Musiałem w necie poszukać dla mojego tv :D Inne gry hdr z automatu ustawiają. Piękna gra i na razie po 6 h nie nudzi się jak chociażby horizon po tylu godzinach. Co będzie dalej zobaczę. 1 Cytuj
okens 541 Opublikowano 9 listopada 2017 Autor Opublikowano 9 listopada 2017 czytam te wszytskie wasze opinie i bardzo sie ciesze, ze ta seria wrocila do lask graczy i oczywiscie, choc czasu mam jak na lekarstwo zaopatrzylem sie we wlasna kopie. Swoja droga wspominalem juz tu dawno temu o tym, ze marzy mi sie Assasyn w Egipcie no i prosze :) a zaczynam juz rozkminiac gdzei powinna sie odbyc kolejna czesc i na mysl przychodzi mi tylko jedno... Chiny 1 Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 blantman- grałem, ale tam aż tak nie przykuwało to mojej uwagi. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Miałem ominąć AC:O szerokim łukiem, ale smaka mi strasznego robicie. Teraz zastanawiam się, czy nie pominąć Unity, ale tamten klimat też mi odpowiada i chyba lepiej chronologicznie do cyklu podejść. Sindicate odpuszczam, jakoś mnie setting odrzuca. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Unity to najgorsze scierwo na tej planecie i goraco polecam omijac te gre szerokim lukiem. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Miałem ominąć AC:O szerokim łukiem, ale smaka mi strasznego robicie. Teraz zastanawiam się, czy nie pominąć Unity, ale tamten klimat też mi odpowiada i chyba lepiej chronologicznie do cyklu podejść. Sindicate odpuszczam, jakoś mnie setting odrzuca. zdecydowanie syndicate lepsze od unity ale obie gorsze od origins Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 blantuś, kiedy cebulka jakaś? :lapka: Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 uuuu 2-3 tyg pewnie bo wolf i ac jednocześnie ogrywam. Zobaczymy pewnie wolfa wcześniej będę sprzedawać:) 1 Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Miałem ominąć AC:O szerokim łukiem, ale smaka mi strasznego robicie. Teraz zastanawiam się, czy nie pominąć Unity, ale tamten klimat też mi odpowiada i chyba lepiej chronologicznie do cyklu podejść. Sindicate odpuszczam, jakoś mnie setting odrzuca. Ja mam podobne dylematy, z tym że twardo trzymam się swojego postanowienia i siedzę przy UNITY - jak zobaczyłem tę typowo UBIsoftową mapę obrzyganą milionem pierdół to aż mi się odechciało, ale graficznie i klimatycznie jest dobrze, więc nie ma źle. Syndicate też nie odpuszczę, wręcz nie mogę się doczekać. No a Origins... Powiem szczerze, że nie spodziewałem się aż takiego sztosa i trochę nawet drwiłem z kumpla, który pisał mi "nadchodzi GOTY". Co prawda w żadne GOTY nie wierzę, nie w tym samym roku co Horizon, NieR Automata, PREY, The Evil Within 2, czy chociażby megazayebiste The Surge, które teraz ogrywam, ale jestem w stanie uwierzyć, że to świetny tytuł i prawdziwy must-have. Mam nadzieję, że do połowy przyszłego roku i ja odcisnę swoje ślady w egipskim piasku :) Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Jak sie jarasz Surge to wez sobie Nioha odpal chlopie. :) A co do Origins no to tak jak pisalem, najlepszy asasyn, nikt mi nie wierzyl a tu prosze, kazdy pozytywnie zaskoczony. :cool: Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Czy w tym temacie komuś ten Origins się nie podobał po jakichś 2h gry? jakoś sam ten klimat ciapatych i egiptu mi nie podchodzi póki co Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi