Skocz do zawartości

Assassin’s Creed: Origins

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nic nie naprawione,bug ze streamingem tekstur nadal "under investigation"...ubisoft

Tak ze streamingiem tekstur bo ludzie juz sami wyczaili co sie zyebało,podobno niedługo nieoficjalna łatka na pc.

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano
W dniu 20.11.2017 o 11:45, blantman napisał:

Podziwiam że wam się chce :D Ja tylko questy robie i czasem coś po drodze jak jadę na koniu. Za dużo tego aby mi się chciało

No, ale gra poniekąd wymusza trzaskanie pobocznych. Leciałem samą  nitkę główną , a tu nagle zadania od 20 poziomu, a ja na 14tym.

Teraz trzeba pyknąć trochę naiwności.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, PlastikowySmalec napisał:

Panowie nastepne pytanie, jest gdzieś jakaś lista co w danym regionie odblokowałem? czy trzeba szukać po mapie ?

Nie bardzo rozumiem. Robisz synchronizacje i ci sie nanoszą (?). Teraz tam popylasz i sprawdzasz co skrywają.

Ze słoniami miałem troche zabawy, ale nawet w końcu padłu. Dziś wbije szybko na 40 lvl, bo brakuje mi coś około 900pkt, ulepsze po 2-3 bronie z każdej wersji, reszta na sprzedaż. Ogólnie raz czy dwa do tej pory ulepszałem miecze i łuki, bo znajdowany stuff w zupełności wystarczał. Ogólnie platyna to dobry sposób na granie. Nie zastanawiasz sie co robić teraz, tylko lecisz po kolei, czasem przerywając misją. A mi zostało już tylko to i wyczyszczenie mapy, bo wspomnianych słoni obawiałem sie najbardziej.

Edytowane przez PiotrekP
Opublikowano

Wystarczy Łuk który regeneruje energie i za trafienie i mozesz trzaskac nawet bogów. Przydatna jest tez umiejętność zbierania strzal z tarczy. Pokonasz wtedy kazdego, slonia, kapitana, boga i łowce.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, PiotrekP napisał:

Nie bardzo rozumiem. Robisz synchronizacje i ci sie nanoszą (?). Teraz tam popylasz i sprawdzasz co skrywają.

Np idę do Siwy i gdzieś w opcjach mapy regionu jest taka lista ?

Zabici kapitanowie 1/3

Legowiska zwierząt 3/4

Znalezione skarby 4/5

w poprzednich AC oraz w Horizon takie coś było a tutaj nie widzę

Edytowane przez PlastikowySmalec
Opublikowano

Np idę do Siwy i gdzieś w opcjach mapy regionu jest taka lista ?

Zabici kapitanowie 1/3
Legowiska zwierząt 3/4
Znalezione skarby 4/5

w poprzednich AC oraz w Horizon takie coś było a tutaj nie widzę

Oczywiście, musisz najechać kursorem na obozowisko bądź tereny że skarbami i tam wyświetli się lista ilu zabiłeś kapitanów ile zebrałeś skarbów itp.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, Kolos28 napisał:

Oczywiście, musisz najechać kursorem na obozowisko bądź tereny że skarbami i tam wyświetli się lista ilu zabiłeś kapitanów ile zebrałeś skarbów itp.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

To dotyczy pojedynczej lokacji, a nie całej "krainy".

Gdzie jest ten quest czy tam coś co wymaga 50 szt. pustynnego szkła ? (nie chce przypadkowo iść tam bez 50 szt.)

Opublikowano
1 minutę temu, zagul napisał:

To dotyczy pojedynczej lokacji, a nie całej "krainy".

Gdzie jest ten quest czy tam coś co wymaga 50 szt. pustynnego szkła ? (nie chce przypadkowo iść tam bez 50 szt.)

Spoiler

Przez Sfinksa wchodzisz do tej lokacji.

Opublikowano
14 godzin temu, PlastikowySmalec napisał:

Panowie nastepne pytanie, jest gdzieś jakaś lista co w danym regionie odblokowałem? czy trzeba szukać po mapie ?

Nie ma takiej listy. Jedynie w obozach pojawia się lista ilu kapitanów zabiłeś, ile skarbów zebrałeś. Najlepiej to chyba czyścić dany obszar mapy i nie opuszczać go do póki wszystkie znaki zapytania nie znikną i wszystkie obozy nie zostaną wyczyszczone. Trochę to męczące tak zoomować mapkę i oddalać w poszukiwaniu wciąż aktywnych elementów. Ale innej metody nie ma. W origins pozbyto się statystyk z poprzednich Assassins. 

• Lubię! 1
Opublikowano
Nie ma takiej listy. Jedynie w obozach pojawia się lista ilu kapitanów zabiłeś, ile skarbów zebrałeś. Najlepiej to chyba czyścić dany obszar mapy i nie opuszczać go do póki wszystkie znaki zapytania nie znikną i wszystkie obozy nie zostaną wyczyszczone. Trochę to męczące tak zoomować mapkę i oddalać w poszukiwaniu wciąż aktywnych elementów. Ale innej metody nie ma. W origins pozbyto się statystyk z poprzednich Assassins. 
A co polecasz, najpierw robic znaki zapytania i na koncu questy wszystkie czy odwrotnie?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Najlepiej to czyscic dany obszar mapy. Lvl i tak wbic musisz, więc na wyzszą część i tak nie wbijesz bo zgon. Zaczynaj od punktów synchronizacji a potem od gory do dolu czy tam od lewa do prawa. Przynajmniej nic nie przeoczysz. 

Opublikowano
Najlepiej to czyscic dany obszar mapy. Lvl i tak wbic musisz, więc na wyzszą część i tak nie wbijesz bo zgon. Zaczynaj od punktów synchronizacji a potem od gory do dolu czy tam od lewa do prawa. Przynajmniej nic nie przeoczysz. 
Czyli najpierw czyszczenie mapy a pozniej questy?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam ponad 14 godz. i gra się super. Queścik za queścikiem, lajtowo. Czasem właśnie spontan rush na napitkanych oponentów, jakaś miejscówka /piramida rulez :) /. Walki ciut za łatwe na normalu. Ja przyzwyczajony do mordęgi z Elexa.

Opublikowano

Rób wszystko w takiej kolejności jak Cię ochota najdzie. Dodatkowo masz sugerowany poziom wiec to mniej więcej pokazuje w jakiej kolejności. Tutaj nic się nie da pominąć, wszystko możesz dobić po skończeniu fabuły

Opublikowano (edytowane)

Wróciłem ze szķłem pod Sfinksa i upa zbita, bo nie mam interakcji na tej mapie piaskownicy. Przejście zamknięte choć za pierwszym razem je otwieralem, a teraz i tak zamknięte. Ktoś wie jak tam wejść?

Edit: Jakby ktoś miał z tym problem, wystarczy ponownie załadować zadanie "Przysięga Bayeka", nawet jak jest już w ukończonych. 

Edytowane przez PiotrekP
Opublikowano

W pewnym momencie gra bardzo wymusza robienie zadań pobocznych. Pomiędzy jednym, a kolejnym zadaniem głównym jest 3 levele różnicy (25 ->28). To jest ok. 30k expa, a zadanie daje ok. 3k. Przez to rozgrywka się bardzo wydłuża.