milan 7 022 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 (edytowane) Podkreślę "W każdym sezonie" A ty myślałeś, że będzie jeden i koniec? Jak sie przyjmie to zrobią tyle ile trzeba. Jest wiadome, że Netflix daje kilka milionów na pierwszy sezon jak bedzie pozytywny odbior i oglądalność budżety mają zbliżyc się ponoć do Gry o tron. http://www.filmweb.pl/news/Netflix+ekranizuje+"Wiedźmina"-123168 Wczoraj przeczytałem news, że Netflix wpompuje gruby hajs na produkcję w Europie. Ale czegoś takiego się nie spodziewałem. Mam nadzieję, że tego nie syerdolą Chociaż z drugiej strony, trochę szkoda, że to nie będzie w 100% polski serial. FILMWEB Netflix przygotowuje anglojęzyczny serial na podstawie książek o przygodach wiedźmina Geralta. Przecież już dawno Bagiński mówił, że nadchodzący projekt związany z Wiedzminem będzie na rynek zachodni z zachodnimi aktorami. Co w tym złego? Rzym powinnień być tylko z rodowitymi włochami w obsadzie? Wikingowie tylko z faktycznymi potomkami skandynawskich wojowników? Użyj glowy zanim cos napiszesz pl0x A gdzie on napisał że coś w tym złego? Zapytam odwrotnie, co złego w tym ze kolega chciałby zeby ten serial był polski? W sensie by Polska potrafila nakrecic coś godnego? Edytowane 17 maja 2017 przez milan Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 (edytowane) Nic a nic. Ale miałeś już polskiego wiedzmina, serial. Dwa wolałeś oglądać amerykanskie the killing czy duńskie? Edytowane 17 maja 2017 przez _Be_ Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Nie ogladałem dunskiego. To nie był polski, to był spie,rdolony wiedzmin, wyobrażam sobie ze pieniadze i talent jest na to też w naszym kraju, ale jak ktoś nie rzuci tym drugim to pierwsze tez sie nie znajdzie. Pomijam już że każda książka traci w przekładzie, każde tłumaczenie to obdzieranie ksiazki z oryginalnego wydzwięku, hamerykanscy aktorzy, jezyk angielski, to w pewien sposób zatracenie, czasami moze wzbogacenie oryginału. 2 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Ja nie miałbym nic przeciwko, żeby to był polski serial, ale jednak nasze kino jest jeszcze wiele lat za amerykanami i jedyne co mogloby dobrze wygladac w naszej realizacji to jazda konno XD Co nie zmienia faktu, że w ostatnich latach pojawia się co raz więcej dobrych polskich produkcji. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Proszę o dodanie emotki z sygny Bansaia. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Oby był po angielsku. Wtedy postawi się pod ścianą tych, dla których granie w Wiedźmina 3 po angielsku było ujmą na honorze. Nagle brak kurew i chu,jów nie będzie przeszkadzał Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Przecież Netflix by mógł zrobić serial po Polsku a dla innych krajów dać adekwatne napisy. No ale tego nie zrobi. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Przecież Netflix by mógł zrobić serial po Polsku a dla innych krajów dać adekwatne napisy. No ale tego nie zrobi. jak wyobrażasz sobie zagranicznych aktorów gadających po polsku? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Gheralcie, prhoszę cjeee nie rób tegho Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Przecież Netflix by mógł zrobić serial po Polsku a dla innych krajów dać adekwatne napisy. No ale tego nie zrobi. jak wyobrażasz sobie zagranicznych aktorów gadających po polsku? Nie wiem, pewnie musieli by wystąpić Polacy? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Proszę o dodanie emotki z sygny Bansaia. : sapek : Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Jedyna szansa to że netflix zajmie się sam voiceoverami a nie odda to polaczkom Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Przecież Netflix by mógł zrobić serial po Polsku a dla innych krajów dać adekwatne napisy. No ale tego nie zrobi. jak wyobrażasz sobie zagranicznych aktorów gadających po polsku? Nie wiem, pewnie musieli by wystąpić Polacy? Powodzenia życzę Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Przecież Netflix by mógł zrobić serial po Polsku a dla innych krajów dać adekwatne napisy. No ale tego nie zrobi. jak wyobrażasz sobie zagranicznych aktorów gadających po polsku? Nie wiem, pewnie musieli by wystąpić Polacy? Powodzenia życzę Również. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 (edytowane) Przecież Netflix by mógł zrobić serial po Polsku a dla innych krajów dać adekwatne napisy. No ale tego nie zrobi. jak wyobrażasz sobie zagranicznych aktorów gadających po polsku? Nie wiem, pewnie musieli by wystąpić Polacy? Aktorzy, których nikt nie zna, grający w filmie na podstawie książek których do niedawna nikt nie znał, mówiący w języku który nikogo nie obchodzi. Mmmm, sukces murowany Edytowane 17 maja 2017 przez Hum Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Caly fejsbunio zasypany przeroznymi linkami o serialu Wiedzmaka To sie dzieje naprawde Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Jakby ktoś się jeszcze zastanawiał to zapowiadany wcześniej film idzie w odstawkę, ponieważ Platige Image zobowiązało się nie korzystać z marki w okresie trwania umowy z Netflixem, który przejął prawa do tworzenia serialu. http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/27344946,platige-image-sa-3-2017-ujawnienie-opoznionych-informacji-poufnych-o-przyjeciu-i-wejsciu-w-zycie-binding-deal-memorandum-okreslajacego-zasady-wspolpracy-przy-produkcji-filmowej-opartej-na-prozie-andrzeja-sapkowskiego Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Jak sobie pomyślę, że jeśli ten twór osiągnie choć w 1/4 sukces jak Gra o Tron i będę musiał czytać wywiady i jego pieprzenia, że to tylko jego zasługa i gierki nie miały żadnego znaczenia... Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 W roli głównej musi być jakaś 'hot' gwiazda zachodu - Michael B Jordan choćby. Niecni REDzi zabronili czarnym dostępu do świata Wiedźmina to teraz Sapek, ojciec frenczajsu, will make things right. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Zobaczymy jak oni chcą za te 'kilka milionów dolarów' wyczarować bogaty i piękny świat Wiedźmina. W sumie jeżeli mają kręcić na Ukrainie, to Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 W roli głównej musi być jakaś 'hot' gwiazda zachodu - Michael B Jordan choćby. Niecni REDzi zabronili czarnym dostępu do świata Wiedźmina to teraz Sapek, ojciec frenczajsu, will make things right. No skoro to bedzie adaptacja pod rynek amerykanski to na pewno pojawi sie roznorodnosc rasowa, pozostaje miec tylko nadzieje ze za bardzo nie poplyna w tym aspekcie. Kurcze, teraz zobaczylem ze data zapowiedzi pokrywa sie z urodzinami szproty i pawcia... ehhhh, a taki byl potencjal. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 (edytowane) W roli głównej musi być jakaś 'hot' gwiazda zachodu - Michael B Jordan choćby. Niecni REDzi zabronili czarnym dostępu do świata Wiedźmina to teraz Sapek, ojciec frenczajsu, will make things right. Ja rozumiem ironie i beke z polygonu, ale w Wiedzminie byli czarni. Edytowane 17 maja 2017 przez _Be_ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi