McDrive 3 098 Opublikowano 8 września 2018 Opublikowano 8 września 2018 6 minut temu, Plugawy napisał: Ciekawe co na to chyba,, ze lezy pod stolem i nie rejestruje co zie dzieje, a reszta korzysta z okazji i kreca poki stary nie patrzy. Podejrzewam, że ten dureń poczuł walutę i mózg mu odebrało w nadziei, że odkuje się za porażkę jaką poniósł przy sprzedaży praw do produkcji gry i zostanie kolejnym Martinem. Będzie jeździł po pokazach, bankietach itp. i gadał, że to miała być adaptacja jego twórczości, a adaptacja nigdy nie jest w stu procentach wierna Cytuj
Farmer 3 276 Opublikowano 8 września 2018 Opublikowano 8 września 2018 Nie sądzę żeby Ciri zmieniła kolor skóry. Showrunnerka od początku dostaje po dupie od radykalnych fanów dzieła Sapkowskiego na forach, a taka informacja wywołałaby istny shitstorm w internetach więc ciężko uwierzyć, że sama sobie przystawia pistolet do głowy, plus wciąż chyba nie ma potwierdzenia tych rewelacji od twórców (na nic takiego nie natrafiłem jeszcze). Z drugiej strony migracje Bagińskiego na coraz mniej znaczące pozycje przy projekcie mogą sugerować, że statek płynie w linii prostej na górę lodową i Bagiński już szuka jedynej szalupy (tej samej, w której siedzi od dawna Sapkowski z woreczkiem novigradzkich koron i butelką Est Esta). Czas pokaże jak potoczą się losy Geralta i eipy. Osobiście nie mam wysokich oczekiwań względem projektu. Byle do pierwszych fotek z planu... 3 Cytuj
Shankor 1 621 Opublikowano 9 września 2018 Opublikowano 9 września 2018 Ja czekam na remake LotR ze zdywersyfikowaną obsadą i Gandalfem Czarnym. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 9 września 2018 Opublikowano 9 września 2018 Piękny jest ten prawacki sh*tstorm, bawię się do rozpuku, jak podnoszony jest argument o dyskryminacji białej rasy, o promowaniu lewactwa, o upadku cywilizacji. Tymczasem: 1. Netflix to wytwórnia, więc pierwsze na co zwraca uwagę - to kasa. Pewnie decydenci biją się z myślami, kogo olanie bardziej się opłaci - innych niż biała grup etnicznych, czy fanatycznych wielbicieli uniwersum. Zasadniczo kontrast koloru skóry w dość ryzykownej produkcji jest zrozumiały - obejrzy go więcej ludzi o innym kolorze skóry niż biały, o ile wśród bohaterów będzie ktoś z kim mogą się lepiej utożsamiać (nie wierzycie? To ile filmów/seriali z samymi czarnymi obejrzeliście w życiu?). Wyobraźcie sobie, jakby wszyscy w Wiedźminie byli czarni. Tak właśnie czułby się przeciętny czarnoskóry, który nie jest szczególnym maniakiem serii. A serial o tym budżecie to nie jest fan-service. Nie jest też dziełem historycznym. 2. Sapkowski nie ma nic przeciwko, a jest nawet za. Jak wiadomo jest lewakiem, stąd jest jego pełne przyzwolenie. Poniekąd saga jest trochę o dyskryminacji mniejszości, tyle że zamiast czarnych są elfy, itp. https://kotaku.com/netflix-witcher-writer-tries-to-smooth-unfounded-racial-1825960625 3. Netflix jest prywatną korporacją o lewicowych poglądach, jak się nie podoba, można nie oglądać - na tym powinna skończyć się w ogółe ta dyskusja 7 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 9 września 2018 Opublikowano 9 września 2018 Wyciekło pierwsze zdjęcie z planu: 2 1 Cytuj
triboy 979 Opublikowano 9 września 2018 Opublikowano 9 września 2018 W dniu 5.09.2018 o 16:31, szejdj napisał: no ta, szkoda, że żyjemy w czasach, gdzie charakteryzacja jest niemożliwa skąd oni wzieli aktora z taką żuchwą? +18 https://www.liveleak.com/view?i=3c8_1495166566&theme_id=1 Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 9 września 2018 Opublikowano 9 września 2018 Wszyscy będą czarni i tylko Geralt będzie biały, stąd fabuła o tym, że ludzie są gorsi niż potwory. Geralt będzie włóczył się po świecie i w depresji mamrotał swoje refleksyjne teksty o tym, że świat się zmienił i nie ma w nim miejsca dla Wiedźminów (i białych). Przepowiednia mówi, że jeszcze nadejdzie czas białego zimna, ale czarna armia Nilfgaardu dopilnuje by tak się nie stało. Sprawdzone info. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Tulip w Kaznodziei wypadla super, wiec mi nie przeszkadza. Zalezy od aktorki jak widac. Ciekawi mnie jak sie wygrzebia ze scenami z Falka, przy ktorych Yakubek strugalby olowek. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 W dniu 9.09.2018 o 11:12, Mendrek napisał: 2. Sapkowski Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Liczę, że role Ciri dostanie Idris Elba. Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Ja na szczęście już od pół roku cebulę netflixa. Teraz będę mógł powiedzieć, że świadomie bojkotuję. Cytuj
teddy 6 884 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 (edytowane) Geralt dowiaduje sie ze ciri jest czarna https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aAxogvp_460svvp9.webm e: spoiler z W3 ^ Edytowane 10 września 2018 przez teddy Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 9 godzin temu, Maus napisał: Tulip w Kaznodziei wypadla super, wiec mi nie przeszkadza. Zalezy od aktorki jak widac. Aktorką jest dobrą, ale akcja komiksu rozgrywała się w czasach współczesnych na terenie USA. Zmiana koloru postaci poza tym starym wampirem, który dla wiarygodności historii swojego pochodzenia musiał być zwyczajnie biały w niczym tam nie przeszkadzała. Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 11 września 2018 Opublikowano 11 września 2018 No ja też nie wiem co beczą te polaki o reprezentację. Jest już token polish guy Bagiński za kamerą. No prawie. Miał być. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 11 września 2018 Opublikowano 11 września 2018 (edytowane) zenujaca poprawnosc polityczna. na miejscu jakiejs wspolnoty afro-amerykanslkiej bym sie srogo spultat, ze uchodza za ofiary, ktore trzeba glaskac jak niedorozwiniete dzieci... serio, jestem chyba za zmniejszeniem praw kobietom, zapewne gdyby zaczely przewazac licze mezczyzn w polityce, to wprowadzilyby komunizm na calym swiecie Edytowane 11 września 2018 przez Najtmer Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 września 2018 Opublikowano 11 września 2018 (edytowane) A ja graczom. Zdecydowanie mają ich za dużo. Przy okazji znalazłem idealnego aktora na role Jaskra Edytowane 11 września 2018 przez _Be_ Cytuj
Gość Opublikowano 11 września 2018 Opublikowano 11 września 2018 Mnie bawia komentarze jednych i drugich. Kazdy posiada doktorat ze szkoly filmowej i wie lepiej. Nikogo nie interesuje, jaka wizje ma druzyna pierscienia, ktora tworzy ten serial. :v Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 września 2018 Opublikowano 11 września 2018 Stelmach juz wyjaśnił czemu Ciri czorno może być. Polska dla Polaków Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 września 2018 Opublikowano 11 września 2018 NIFLGAARD DLA NILFGAARDCZYKÓW Cytuj
Kaczi 828 Opublikowano 11 września 2018 Opublikowano 11 września 2018 to Vesemir jako mistrz miecza będzie żółty a Jaskier będzie Hindusem rodem z Bollywoodu i czarna Cirilla i prosz bardzo, pełna poprawność polityczna a hamerykański lud i tak to kupi i colą popije! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi