Skocz do zawartości

Wiedźmin - NETFLIX

Vexilium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez przesady z tym hejtem. Wiadomo od początku, że ta produkcja nie ma budżetu jak The Crown czy Gra o Tron. Moim zdaniem trailer jest wporzadku. Jedyne co mi nie pasuje to Yen. Natomiast Gerlat i Cirill(gbt)a :banderas:

Opublikowano

Dla mnie kiepsko. Już nawet obrazki i mordy są mniej istotne. Chociaz wyglada jakby kazda postac miala jeden wyraz twarzy - smutny.

Ale sam trailer. Niepasujaca muzyka, słowa wypowiadane jakoś tak dziwnie, przez zeby. Toż to klimatu nie ma za grosz. 

Opublikowano
7 godzin temu, Rozi napisał:

A właśnie - jest jakieś lore tej guli na twarzy Yennefer? XD

W książkach czarodziejki były piękne dzięki magii. Bez niej to tak trochę słabo wyglądały :pawel:

Opublikowano

Yen była uwaga SPOILER zapewne też z serialu

Spoiler

garbuską, podcięła sobie żyły a dopiero po tym poprawiła jej wygląd Tissaia

więc poprawiona i tak nie wygląda najgorzej w serialu. 

Opublikowano

Nie mam żadnych oczekiwań wiec tym bardziej obejrzę - z czystej ciekawości - nie wygląda to ani jakoś źle ale też dupy nie urywa. Przy scenie z napompowanym wiedźminem trochę śmiechłem xD ale przyjmijmy że w ubraniu jest ok. :) 

Opublikowano (edytowane)

Ja liczę na średniaka od Netflix i serial max 7/10. Większych oczekiwań nie miałem. Ciekawi mnie jak pokażą yen przed jej przemiana w yen z książek. Fajnie że chcą pokazać coś o czym sapek tylko wspominał. Przeszkadza mi troszkę tylko cgi na poziomie serialu syfy i ten baśniowy filtr w niektórych kadrach. 

Edytowane przez blantman
Opublikowano

Typowy N. Nie wygląda to najgorzej ale zapewne z powodu budżetu będzie więcej ludzi i przepychanek politycznych na dworach i w loży niż samej wędrówki na szlaku w celu ubicia potworków, więc pewnie serial będzie niemiłosiernie rozciągany dialogami o niczym. Obejrzy się i tyle.

Opublikowano

No ja cały czas myślę, że pierwszy sezon to będzie wybrane opowiadanie na odcinek razem z dwoma toczącymi się w Cintrze, co by w drugim sezonie rozpocząć sagę. Po trailerze można sądzić, że tak będzie :usmiech:

Opublikowano
11 godzin temu, Rozi napisał:

A właśnie - jest jakieś lore tej guli na twarzy Yennefer? XD

Spoiler

Chyba takie, że zanim była ładna to była brzydka jak s(pipi)ysyn(garbata albo coś w tym stylu) i sobie urodę wyczarowała.

Opublikowano

Ludzie co zagrali tylko w grę i nie wiedzą o co chodzi są zbyt smieszni xD

Opublikowano

Ludzie grający w Wiedźmina po angielsku nie zasługują nawet na splunięcie na nich xD

Gość Orzeszek
Opublikowano

xd

ale wiecie, teaser był na comic conie... amerykańskiej imprezie, więc trailer był zrobiony marketingowo pod hamburgery, które pewnie nawet w gierke nie grali co dopiero czytanie książek sapka, pokazali tyle by przyciągnąć ty wszystkich opuszczonych fanów gry o tron, pokazali bitwy, pokazali ciemną kolorystykę, walke na miecze, wszystko to co potrzeba piwniczakom z us i a.

Potem mogą dać jakąś słowiańszczyznę, piosenki i taniec mazowsze, teraz skupili sie na rynku usa, na imprezie usa i tak trailer tam działa. jak wpadną reakcje redaktorzyn z usa można wtedy ocenić nastroje i przyjęcie amerykanów.

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał:

Jak każda czarodziejka w książkach w sumie. Przecież 99% z nich to były raszple, które magią zrobiły z siebie Sorceress Secret.

Triss jako jedna z niewielu byla chyba naturalnie piekna, no a potem dobyla sie blizny, ktora w grach usuneli.

Anyway, mieszane uczucia co do tego teasera, nie czuc jakos tutaj tego swojskiego klimatu, zalatuje bardziej typowo jakims High Fantasy z mala domieszka dark.

Driady z Brokilonu, a, przepraszam, z Brooklynu tez jakos dziwnie mi tu pasuja. A aktorka Ciri no to... ten komentarz idealnie oddaje moje uczucia:

Patrzę na ta Cirille i dla mnie aktorka dobrana dramatycznie. Nie chodzi tu o wizerunek z gry. Po prostu czytałem książki i to była mała zadziora, łobuziara i sprawiała wrazenie dziewczyny z gminu. Ta wyglada jak srajacy do biosuperekozelowego żwirku przestraszony kot syjamski. Dramat.