Gość suteq Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Byndzie Paweł! Po 5 odcinkach jestem bardzo zadowolony. Najlepszy jak na razie chyba 3, ale 4 z niespodzianką również bardzo dobry. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 26 minut temu, Masorz napisał: Będzie Triss w 3 odcinku? Chcę to wiedzieć. Btw aktor od Jaskiera jest tak świetny i tak pięknie śpiewa, że obciągnąłbym mu penisa na ulicy z dumą przy wszystkich ludziach. Kurde w oryginale tak dobrze? Bo dziś ruszam z serialem i myślę nad dubbingiem jednak, który też tu jest chwalony Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Obejrzane. It's ok. Czyli lepiej niz sie spodziewalem. Poprosze drugi sezon. Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Obejrzane. Czekam na 2 sezon mocno. Ostatni ep bardzo mi się podobał. Czekam na Bonharta. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 47 minut temu, suteq napisał: Byndzie Paweł! Cudownie! 27 minut temu, drozdu7 napisał: Kurde w oryginale tak dobrze? Bo dziś ruszam z serialem i myślę nad dubbingiem jednak, który też tu jest chwalony Coś tam włączałem dubbing, ale tylko w pilocie. Tak, Jaskier po angielskiemu jest przecudowny. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 nie no. Ja wytrzymalem 10min z dublazem, przeciez to sie tylko w animowanych sprawdza tak samo piosnka po inglandsku jakos lepiej wchodzi. skonczony s1, choc sie tego nie spodziewalem, to czekam z chooyem w reku na s2. z minusow: - ciri - origin jennifer meczyl bule - cirilla - niektore opowiadania pojechali po lebkach - ciririri - dizajn nilfgaardczykow tez taki niezbyt no i oczywiscie beczunia z czarnych elfow i krasnoludow xd xd Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Ja tam nie mam wielkiego bólu o czarne elfy, ale ten potężny NIGGOLAS niszczy 1 Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Godzinę temu, dee napisał: Ja tam nie mam wielkiego bólu o czarne elfy, ale ten potężny NIGGOLAS niszczy Spoiler Zniszczył to go pięknie Geralt w tym odcinku :). Piękny taniec z mieczem . Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Pierwszy raz w życiu oglądając serial nie mam pojęcia co się dzieje. Jestem na 4 odcinku wyjaśni mi ktoś linie czasową bo już nic nie rozumiem tutaj są jakieś pomieszane linie czasowe czy o co chodzi? Przecież postacie z przyjęcia 4 epizodu zmarły w 1 epizodzie podczas walki z Nilfgardem , ale jeżeli zrobili jakiś skok czasowy(nie było o tym żadnej informacji) to czemu Ciri jest w osi czasowej gdzie oni nie żyją? Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 (edytowane) 9 minut temu, SpacierShark123 napisał: Pierwszy raz w życiu oglądając serial nie mam pojęcia co się dzieje. Jestem na 4 odcinku wyjaśni mi ktoś linie czasową bo już nic nie rozumiem tutaj są jakieś pomieszane linie czasowe czy o co chodzi? Ukryj zawartość Przecież postacie z przyjęcia 4 epizodu zmarły w 1 epizodzie podczas walki z Nilfgardem , ale jeżeli zrobili jakiś skok czasowy(nie było o tym żadnej informacji) to czemu Ciri jest w osi czasowej gdzie oni nie żyją? Spoiler Ogólnie w jednym odcinku jest impreza która się dzieje w przeszłości gdzie Foltest jest dzieckiem jeszcze, a jednocześnie są pokazywane sceny z Ciri w przyszłości... Dla mnie cały ten wątek Ciri jest słaby. On leci sobie do przodu, a resztę to zbiory opowiadań poplatane Edytowane 21 grudnia 2019 przez SetoPL Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 8 minut temu, SpacierShark123 napisał: tutaj są jakieś pomieszane linie czasowe Dokładnie tak nawet w każdym odcinku rzekłbym Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 (edytowane) Ciri akurat ma najmniej pomieszaną linię czasową(w sumie to nie ma co u niej mieszać), ale resztę co odcinek pokazują w innym czasie i fakt, serial robi to dość nieudolnie. Bez poznania książek pewnie można się zagubić. Edytowane 21 grudnia 2019 przez Bartolinsky Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 (edytowane) Biały odgrywa w Warm Bodies rolę indyjskiego odpowiednika w książce? Angelina Jolie odgrywa w Wanted rolę, która w komiksie była czarna? Ben Affleck w Argo odgrywa rolę prawdziwej osoby Tony'ego Mendeza, Hiszpana? Biały aktor X odgrywa postać mniejszości w filmy Y na podstawie setek przypadków na przestrzeni całej historii kinematografii? Czarnoskóra osoba jako elf w ekranizacji pod okiem autora książki? powtarzam, jako Elf xdddddd "turbosłowacy, do boju z minusami. Napisane z Tapatalk" Edytowane 21 grudnia 2019 przez Figaro 1 15 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Jedynie tylko co zauważyłem to EP3 ma trochę wspólnego z grą, ale to już w pierwszej części gry Wieśka. Zaraz włączę sobie 4 ep. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Tak, ta linia czasowa jest kompletnie z dupy. Serial zaczyna się od poznania się Geralta z Jaskierem, przedstawienia Ciri i pokazania Yennefer jak była jeszcze świnią. A trzy epy później pokazują imprezę jak Geralt z Jaskierem baunsują na imprezie z dziadkami i rodzicami Ciri i dowiadują się, że ona dopiero się urodzi xd Jak recenzenci narzekają, że jest chaotycznie to się wcale nie dziwię. I ten wątek Yennefer też poprowadzony jakoś dziwnie. Najpierw jest najgorszą uczennicą Hogwartu, a za moment nagle zaczyna trząść całym Westeros czy tam czymś. Później chyba się okazuje, że kilkanaście lat minęło. Nie wiem, może wyszedłem na kupę i zapomniałem pauzę wcisnąć. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Sezon jest ekranizacja pierwszego tomu opowiadań, w którym historię też nie były po kolei. Ja tam ani razu nie miałem problemu z polapaniem się odnośnie linii czasowej. Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Sezon jest ekranizacja pierwszego tomu opowiadań, w którym historię też nie były po kolei. Ja tam ani razu nie miałem problemu z polapaniem się odnośnie linii czasowej. Bo masz mózg i umiesz z niego korzystać 1 1 1 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 (edytowane) Jak się nie oczekuje wybitnego dzieła to przynajmniej dwa pierwsze odcinki ogląda się całkiem przyjemnie. Poza tym dla lepszego odbioru ogranie przynajmniej jednej z gierki z uniwersum pomaga zdecydowanie, że o książkach nie wspomnę. Według mnie serial dla co najmniej minimalnie zapoznanych z tematem, innym może być ciężko. Niektóre (większość?) z efektów specjalnych i "slow motion" wyglądają jak z History Channel. Bagiński chyba to na Commodore sklejał. Największy zarzut to gigantyczny niedobór kobiecej urody. Ja wiem, że amerykański silikon nie pasuje tu kompletnie ale ładniejszych kobiet nie było na castingach? Choćby minimalnie? Edytowane 21 grudnia 2019 przez da$io 1 Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Czarne elfy i brak chędożenia dziewek wykluczyły u mnie chęć brnięcia dalej. Gdzie do kurwy nędzy podział się prawdziwy Jaskier? Bo to coś bez charyzmy chyba inaczej ma na imię. Jego podboje w łożnicach musimy sobie wyobrażać, niczym ukryte pod ziemią społeczeństwa w Deatch Stranding. Gdzie klimat polskiej wsi wesołej, wsi jesiennej. Gdzie Klimat przez duże "K"? Kilka fajnych muzycznych motywów nie wystarczy, tu należało by pławić się w bezkresnych dźwiękach średniowiecza. Masa, masa spłyconych motywów i dialogów. Ogrom skrótów i uproszczeń. Wiem, że w prozie dużo jest ot, "gadania", ale z tych linijek tekstu wiele wynika. Mam odczucie przyglądania się ładnej wydmuszce. 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 (edytowane) No tego jak Jaskier spierdala przez okno od swojej kochanki bo mąż wrócił trochę brakuje. Fajnie, że o takich akcjach wspomnieli ale to jednak troszkę za mało. No ale poza tym cymesik postać. Sprawdziłem polską wersję Toss a coin to your Witcher i Ten wokal. Edytowane 22 grudnia 2019 przez suteq Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 Przecież Bagiński to tam tylko sprzątał. Niepotrzebnie motają z osią czasu. Po cholerę w jednym odcinku skakać ciągle pomiędzy Geraltem i Yen kiedyś-tam. Jasne, jak ktoś uważnie ogląda i słucha to nie będzie miał problemów, ale i tak mi się to nie podoba. Gra aktorska jest marna, a ten Cavill to drewno i w tym pancerzu wygląda jak klocek. Za szybko lecą z fabułą i marnują czas na Yen. Ta opowieść z diabołem to w ogóle nie miała ładunku emocjonalnego w porównaniu z książką. I jeszcze ta Toruviel, ugh ;/ Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 Trzeci odcinek to kórwa jest mistrzowski, 9/10. Niech ktoś przy okazji wyjaśni Figarowi, dlaczego Elfy mają bladą skórę. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 1 minutę temu, Masorz napisał: Niech ktoś przy okazji wyjaśni Figarowi, dlaczego Elfy mają bladą skórę. wiem czemu, nawet przeczytałem (niestety) wszystko w uniwersum Wieśka ale skoro autor książki i twórcy tak zdecydowali, to tak zdecydowali. Nie pierwszy raz daną postać odgrywa ktoś o innym wyglądzie/innym kolorze skóry, i tak było w obie strony. Bawi mnie ta hipokryzja, bo działa to zazwyczaj w jedną stronę i nikomu to nie przeszkadza ;] Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 Jakoś w 'Czarnobylu' nie ma czarnych rusków, bo każdy wie, jakie mają pochodzenie, pomimo że istnieją naprawdę. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 5 minut temu, Masorz napisał: Jakoś w 'Czarnobylu' nie ma czarnych rusków, bo każdy wie, jakie mają pochodzenie, pomimo że istnieją naprawdę. Bo czarnoskórzy w Czarnobylu nie mają sensu. Historycznego. Ale my mówimy o elfach. Ku.rwa elfaaaach. Elfy, czaisz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi