Il Brutto 1 620 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 moze sie nie znam ale to chyba dobrze ze sobie tworza po swojemu a nie odwzorowuja ksiazke 1 do 1, bo po co mieliby to robic? pewnie jakby wszystko bylo tak samo to byscie wtedy stwierdzili ze no spoko ale ksiazka lepsza, podkreslam ksiazka lepsza taki ze mnie literat fan prozy mistrza sapkowskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Wiadomo że "wierna adaptacja" to była tylko wymówka do gównoburzy internetowych zjebów Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 > słaby serial > aLe nIkT nIe MóWiŁ żE bĘdZiE tAkI jAk KsIąŻkI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Soundtrack też potężny upgrade zaliczył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 17 godzin temu, Figuś napisał: Jeżeli zaś ktoś nie zna książek i grał tylko w W3 o to dla mnie, pierwszy sezon mi się podobał tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Też nie miałem na co narzekać, a miejscami bardzo się podobało więc liczę, że i drugi sezon da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Pierwszy odcinek bardzo fajny, dwa następne słabsze, nawet nie chodzi o odbieganie od książki, ot nudniejsze, Geralt gada tylko jakieś brednie,brakuje mi humoru. Zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Dziwnie mi się ogląda ogólnie ten drugi sezon, mając tak dobrze obcykane książki sapka, no te fikoły fabularne to aż się rzucają w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 823 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Obejrzałem. Ogólnie spoko, dla mnie za mało Geralta. Więcej walk z potworami powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Noooo, pierwszy sezon mnie się nie podobał. Dawałem 5/10. Po roku obejrzałem podobnie i było już znacznie lepiej. Podobało mi się ostatecznie. Od 2 nie oczekiwałem niczego i dostałem zajebisty serial. Klimat jest kozacki, ogląda się rewelacyjnie. Ciri i Gerald świetnie dobrani. Lokacje, potwory, a nawet niektóre sceny wyjęte żywcem z Wiedzmina 3. Co jest plusem. Czasem kurrła nawet myślałem - oooo tam jest ta jaskinia z tymi trolami xD Trudno mi jakieś minusy wskazywać. Bardzo dobrze się bawiłem i czekam na kolejny sezon. PS.Wali mnie spasiony knur Sapkowski, grałem w gry, książek nie czytałem. Ale nawet jakbym czytał to fabularne fikoły by mi nie przeszkadzały, bo oglądam serial na motywach. Jakbym chciał oryginał to bym... przeczytał książki PS2. Cavil to mój idol. Typowy pc master race PS3. Ale co do minusów. Żeby wybrać tak nieurodziwe kobiety do roli Yen i Triss to musieli się długggooo naszukać Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 277 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Teraz nie można zatrudniać zbyt atrakcyjnych kobiet niestety Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Też tak pomyślałem, ale nie, bo w tym serialu niektóre są ładne, a Tris i Yen bardzo nie są Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Yen spoko przecież, Triss to faktycznie taka ciotka klotka. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 45 minut temu, gekon napisał: PS3. Ale co do minusów. Żeby wybrać tak nieurodziwe kobiety do roli Yen i Triss to musieli się długggooo naszukać Wybrali Kulfona i Cyganke z tramwaju (brakuje jej tylko akordeonu) No i niestety trzeba patrzeć na to obok Cavilla. Dobrze, że Ciri z urodą skandynawską jako tako pasuję do konwencji świata Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Obejrzałem wszystkie osiem odcinków drugiego sezonu. Gwarantuję, że ci co ostatnio przeczytali wszystkie książki (jak ja) lub dobrze znają całe uniwersum Wiedźmina to po drugim odcinku aż do końca sezonu poczują, że zapadają na ciężki nowotwór z przerzutami. Ja jutro zamiast do roboty umawiam się na wizytę u onkologa, a przy okazji do dentysty, bo mnie zęby bolą od zgrzytania nimi. O ile pierwszy odcinek jest dość fajny i trzyma się jakoś kupy (ten o Nivellenie) tak potem wszystko wędruje już tylko na jednokierunkowej fali wywołanej działaniem dragów, które wyćpali scenarzyści do krainy jarmarcznej typowej kloaki made by Netflix. Miejmy to omówione: TO NIE JEST WIEDŹMIN! Tym samym odpuszczam trzeci sezon. To ponad moje siły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Też obejrzałem. Od strony technicznej na pewno lepiej, ale dalej nie mogłem się miejscami wyzbyć wrażenia, że to taki serial fantasy klasy B jak Xena czy Hercules. Niby jest spoko sceneria, kostiumy i muzyka, ale ukazane to tak jakby ekipie filmowej brakowało wyczucia atmosfery. Co do samej fabuły no co tu dużo mówić xd Coś sobie wzięli z książki, wyrzucili to co interesujące i wstawili swoje barachło ze znanych im tylko powodów i git, pora na cs'a. Pełno nudnych wątków, które zamiast być tłem, wychodzą przed szereg i niepotrzebnie zajmują antenowy czas. Tak samo z bohaterami - chyba losowali z koszyka, którą postać gdzie wstawić, bo wyszło płasko, a ich motywy stały się po prostu bezjajeczne i nielogiczne. Relacja Geralt-Ciri-Yen jest ukazana tak tragicznie, że już przestałem rozumieć o chuj im chodzi xd Głównie mówię o Yen, której matczyne relację z Ciri kompletnie zaorali. Widocznie uznali to za idiotyczny pomysł, biorąc za aktorkę Ciri 20-letnią dziewuchę co już stosuje botoks i wyszło by to śmiesznie, ale mogę się mylić xd Ogólnie to pierwszy odcinek najciekawszy - mimo pewnych zmian w scenariuszu, rdzeń historii zachowany i pewnie dlatego tak dobrze się go oglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Obejrzałem i ja- z perspektywy osoby, która książek już ni wuja nie pamięta: Za mało Geralta, za dużo politykowania. W pierwszym sezonie cudowali z czasem, teraz miejscami i postaciami. Trochę tego, tamtego, tu i tam - nie licząc pierwszego docinka, który był najlepszy i wydłużony do 90-100 minut, sprawdziłby się jako osobny film. Sporo niesamowitych szczęśliwych zbiegów okoliczności, trochę rzeczy niewyjaśnionych Spoiler jak Yen zwiała z Oxenfurtu pozbawiona magii? Aresztują ją straże, a w kolejnym odcinku jest w tym całym, no tam gdzie Geralta i Ciri spotyka Za dużo nudnego pierdololo o niczym To co zrobili Eskelowi- no serio? Wieśmak z (bądź co bądź) doświadczeniem odwala coś takiego? Balanga w Kaer Morhen to też LOL Wizualnie lepiej niż pierwszy sezon, ale zbyt wiele z tego i tak nie było I tu jest problem z ekranizacjami. Przypomina mi się co zrobiono z Kaznodzieją, Lucyferem, czy co Netflix zrobił Punisherowi. Dwa pierwsze to wzięcie postaci, a reszta całkiem inna (zwłaszcza Lucyfer), zaś Punisher to kastracja wszystkiego, z czego słyną komiks- akcji i brutalności. W kolejce czeka TLoU, choć tu może być lepiej, bo można wziąć tylko sam główny motyw, a zrobić inną/zbliżoną wersję oryginału. A żeby zakończyć w temacie- Geralt powinien mieć serial o swojej "młodości"- wędrówki, zlecenia, lokalne problemy, z którymi też się mierzył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zostały 3 odcinki. Bardzo fajny pierwszy odcinek i chu**** kolejne. Czułem, że jak wejdą w sagę to będzie gorzej, ale tu się nic nie dzieje, nuda za nudą, mniej humoru, stwory z czapy, nawet Geralt do bani. Zawiodłem się mocno, nie oczekuje aby 3 ostatnie odcinki cokolwiek naprawiły. Ino więcej kasy widać. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Dzisiaj skończyłem. Muszę to jeszcze przetrawić i sobie podsumować, ale na gorąco wychodzi mi maksymalnie 6/10, czyli średni serial fantasy. Ogromnie zmarnowany potencjał I to nie tak, że nie potrafiłem się odciąć od książek, bo tak zrobiłem. Po prostu obiektywnie, zwyczajnie, jest przeciętnie. Edytowane 19 Grudnia 2021 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Pierwszy odcinek z dzikiem i bruksą świetny, klimatyczny zapowiadający sezon polowań na potwory i Wiedźmińskiego klimatu. A potem oczywiście im dalej tym gorzej. No i pieśń Jaskra burn butcher burn świetna Sezon zaliczony ale bez rewelacji, gdyby nie pierwszy odcinek to pewnie był nie oglądał. Liczyłem na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Pierwszy odcinek bardzo fajny, dawał nadzieje na lepszy sezon niż poprzedni. Ten serial to chaotyczny chaos XD Nierówny poziom jest wszechobecny, w jednym odcinku potrafiłem wydyszeć „naaaajs to było dobre” raz na 20min. Wyglądało to jakby komuś w trakcie pisania przypomniało sie co to jest dobry dialog i sztuka filmowa. Żonglowanie wątkami z dupy, gówniane sytuacje, gadanie o niczym, brak spójności i logiki. Nawet nie chce mi sie tego opisywać XD Kto zatwierdził takie zjebane scenariusze do odcinków? Ktoś to w ogóle sprawdzał? Pod kątem filmowym to jest jakiś dans makabre. Jak myśle o tym sezonie to natychmiast mam słowo w głowie „poszarpany” - poszarpany i chaotyczny serial. Jedyny plus to CGI, Dziki Gon i pierwszy odcinek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Dla mnie słabo - i nawet nie chodzi o nowinki fabularne. Po prostu ten serial to nuda, drewno aktorskie i tragiczny soundtrack. W ogóle na końcu sezonu leci trailer tego spinoffu blood origin - to się zapowiada na jeszcze większe gowno xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Czytam co ma do powiedzenia Henry Cavill. Koleś jest na łodzi z fanami książek, zwracał uwage na zmiany w scenariuszu. Mówił na przyklad, że ma być zobrazowanie więzi między Vesemirem a Gerwantem a te chuje zrobili walke xD Po prostu Cavill starał sie wpłynąć na scenariusz bo widział gnój ale.. kazali mu spierdalać xddddddd Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Jak ktoś chce się wyładować za ten fabularny kupsztal, to zapraszam do podpisu https://www.change.org/p/netflix-petition-to-dismiss-lauren-schmidt-hissrich-from-the-position-of-showrunner-of-the-witcher?recruiter=528098819&recruited_by_id=45b137d0-0447-11e6-94e9-15b9bf6066d7 Edytowane 20 Grudnia 2021 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 2 minuty temu, ginn napisał: Jak ktoś chce się wyładować za ten fabularny kupsztal, to zapraszam do podpisu https://www.change.org/p/netflix-petition-to-dismiss-lauren-schmidt-hissrich-from-the-position-of-showrunner-of-the-witcher?recruiter=528098819&recruited_by_id=45b137d0-0447-11e6-94e9-15b9bf6066d7 Totalnie abstrachując od kwestii wiedźmińskiej - czy te petycje kiedykolwiek na coś wpłynęły? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi