ginn 753 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Nie mam co do tego żadnej nadziei, ale jakoś lepiej zrobiło mi się na serduchu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 czyli ta slynna scena z rejsu jak gosc mowi ze on lubi taka muzyke ktora juz raz slyszal to nie byla zadna humorystyczna kwestia tylko normalne zycie? wytlumaczcie mi po co wam serial ktorego fabule znacie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Równie dobrze można zapytać po co komuś franczyza jak chce opowiedzieć swoją historię. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) To nie jest problem, że fabuła odbiega od materiału źródłowego i leci swoim torem. Problemem jest to, że w tej nowej koncepcji fabularnej brakuje logiki i mamy do czynienia z jednym wielkim choasem. Edytowane 20 Grudnia 2021 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 596 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Chaos to jedno, ale mnie bardziej boli spartolony casting na Yennefer. Ta aktorka w ogóle się nie nadaje do tej roli Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 17 minutes ago, Sebas said: Równie dobrze można zapytać po co komuś franczyza jak chce opowiedzieć swoją historię. no nie wiem, moze po to ze chca zrobic cos w oparciu o jedna z lepszych gier ostatniej dekady, podkreslam gier bo to jest glowny motor napedowy marketingu i hype na to uniwersum, nie jakies tam ksiazki grubasa. Sposrod milionow widzow na calym swiecie z ksiazkami zaznajomiony jest jakis mikroskopijny ulamek ludzi ktory teraz w sumie robi za vocal minority. Zaznaczam ze jeszcze nie ogladalem 2 sezonu wiec moze sie po ludzku okazac chujowy ale to mnie nie zdziwi ani troche wiedzac jaka padline wydaje ta platforma i jakie trendy aktualnie panuja Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Nawet porównując to do gier jest mocno kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Giereczka i produkcja od Netflixa mają jedną wspólną rzecz - fundament Sapkowskiego. Redzi rozwinęli to uniwersum i opowiedzieli swoje w sposób wspaniały. Netflix zrobił to w sposób przykry. Nie dla Wiedźmina, ale dla filmu samego w sobie. To jest totalna klapa. Jedyne co było wciągające, angażujące, dobrze opowiedziane, poprowadzone i było w nim w chuj cukru w cukrze to historia Nivellena. Henry, to nie Twoja wina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Żeby rozwinąć uniwersum Wiedźmina w duchu Sapka, trzeba mieć jednak w sobie ten polski gen, umiejętność uchwycenia charakterystycznego nieco chamskiego, nieco cynicznego feelingu. Redom wiadomo, udało się. Ludzie z Netfliksa nie mieli szans by coś takiego oddać, ja bym to nazwał różnicami kulturowymi nie do przeskoczenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Szkoda ze każdy odcinek nie jest prowadzony w stylu tego pierwszego. Książek nie czytałem. Troszkę czuć w niektórych scenach że to takie fantasy drugiej klasy. Ale mimo wszystko byłem ciekaw co się wydarzy i wciągnąłem praktycznie na jednym posiedzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 16 minut temu, dee napisał: Żeby rozwinąć uniwersum Wiedźmina w duchu Sapka, trzeba mieć jednak w sobie ten polski gen, umiejętność uchwycenia charakterystycznego nieco chamskiego, nieco cynicznego feelingu. Redom wiadomo, udało się. Ludzie z Netfliksa nie mieli szans by coś takiego oddać, ja bym to nazwał różnicami kulturowymi nie do przeskoczenia. Może tak, ale Netflix nie na darmo słynie z przeciętności. Wielka szkoda, że tego tematu nie dostało HBO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Elegancko wypunktował 2 sezon. Zgadzam się z nim w 100% i co tu dużo mówić, ludzie odpowiedzialni za ten serial nie mieli ambicji by aspirować wyżej, niż przeciętniak fantasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 8 hours ago, maciucha said: Chaos to jedno, ale mnie bardziej boli spartolony casting na Yennefer. Ta aktorka w ogóle się nie nadaje do tej roli Casting na Yennefer. Dramatyczna rekonstrukcja wydarzeń Witam państwa. Nazywam się Anya Chalotra i aspiruję do roli Yennefer w waszym serialu Witcher a pokażesz cycki? tak witamy w obsadzie serialu Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 PS to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ciri czuje do Geralta ojcowską miłość? ok Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Skończyłem. 1 odcinek super, reszta dno, ostatni to już dno dna. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ja dopiero 4 ep. ale podoba mi się. Żebym się wciągnał na amen i myślał cały dzień kiedy znowu mi przyjdzie obejrzeć to nie, ale jak już leci to bardzo ale to bardzo dobrze wchodzi. Fabuła jest dość przejrzysta, sceny, ujęcia i praca kamery są mocno poprawne i czasem łapią zajebiste kadry. Dobra muzyka i dobre efekty na jak serie TV. Z książek to tylko pierwsze opowiadania czytałem i jedyny mocniejszy kontakt z uniwersum to W3 jednak serial jest naprawdę spoko dla kogoś z takim poczuciem "sapkowości". Wszędzie trąbią jaki to wiedźmin s2 zły bo nie związany z książkami. Co chwile jakiś portal próbuje tego bronić albo obalać. A ja myślę że fani książki są po prostu wkurwieni na to że to dobry serial TV, nieźle zrobiony i z nie najgorszym castingiem (po czarnym Achillesie wiele zniosę) jednak nie jest wierny wydarzeniom w uniwersum. Gdyby serial był słaby pod każdym względem to by mieli wywalone (fani Sapkowskiego), a tak to wkurwia ich to że im przeszło pod nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Jakby serial był dobry, to by nikt nie narzekał, ale wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 822 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Mi się aktorka od Yennefer podoba. Ale rzecz gustu ofcoz. Triss, to taka z xvideos, double anal. Też spoko. Ciri, ta aktorka, to dla mnie srający kot na puszczy. Tyle z akorek. Robotę robi Canvill. Chaos i brak książek, to jedno. Serial nie aspiruję na adaptację książki. Mi zawadza tylko brak akcji- za mało, dużo gadania i sporo o niczym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Obejrzałem wczoraj pierwszy odcinek nowego sezonu i aż się zachciało pograć w W3 znowu. Książek nie czytałem to pewnie dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Pierwszy jest bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Na pierwszym możesz skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Tak samo jak przy pierwszym odcinku sezonu 1 XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Serial leci a ja czytam w telefonie gdzie najlepiej wybudować bazę w Valheim, tak bardzo mnie zaciekawił nowy sezon Wiedźmina. Chwilami to niezłe widowisko będące kinem klasy b i bardzo mierny Wiedźmin. Do świąt zapomnę że oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Niestety ten drugi dziś oglądałem tak trochę na raty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi