Faka 3 982 Opublikowano 2 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2022 2 godziny temu, SlimShady napisał: Klasyczny znaczek przeciętności od Netflixa. Nudy z paroma przebłyskami z naciskiem na pierwszy odcinek. Powiedziałbym, że to taki poziom Herculesa i Xeny z polsatu z lepszym CGI i większym budżetem, ale mogliby się obrazić na takie porównanie. Hercules i Xena to wpierdalają dupą tego obsranego wieśka pod każdym względem i tak jak napisałeś to jest obraza, że stoją obok schujowaciałego wieśka. Nawet rewatche tych kozackich seriali zrobiłem i oglądało się fajnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Właśnie oglądam 4 odcinek nowego sezonu i te fabularne kretynizmu mnie powoli męczą... Cholercia, pierwszy sezon naprawdę nie był zły, tutaj widzę dość ostry zjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 190 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 https://naekranie.pl/aktualnosci/wiedzmin-tworczyni-znowu-krytykowana-1641458864 Showrunnerka wyznała, że woli książki Sapka od własnego serialu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 Ehhh szkoda gadać. Książek nie czytałem ale z pomysłami to poszli w hujowym kierunku. Na trzeci nie czekam z entuzjazmem Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 039 Opublikowano 30 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2022 Jestem ogromnym fanem ksiażek, przeczytałem i Opowiadania i Sagę kilka razy, teraz słucham sobie genialnego audiobooka. I kompletnie nie przeszkadza mi, że serial Netflixa nie ma prawie nic wspólnego z ksiażkami. Czy grami. Nawet jest to bardziej interesujace niż ogladanie czegoś co się zna na pamięć. Przeszkadza mi to, że jest to po prostu bardzo słaby serial fantasy o niczym, pełen głupot, braku logiki, dziwnych zachowań postaci. O marnym aktorstwie, scenografii i nierównych efektach nie wspomnę. Kompletnie nie interesuje mnie w która stronę pójdzie trzeci sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 30 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2022 Ojczyznosław powiedział jak jest, można zamknąć do kolejnego sezonu który bedzie jeszcze gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 22 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2022 Czarna Mistle i Chris z Racoon City xdddddddddddddddddd Orać to kółko teatralne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 25 maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Jedno jest pewne. Ta cała Lauren Schmidt Hissrich ma jakąś awersję do blondynek. Wiemy już jak wygląda sprawa Milvą: "Geralt w świetle błyskawicy zobaczył jasnowłosą dziewczynę z napiętym łukiem". oraz Mistle: "Z hukiem wyleciało okno. (....) Wszystko wylądowało na stole czyniąc spustoszenie wśród misek i kufli. W ślad za pieńkiem wskoczyła na stół jasnowłosa, krótko ostrzyżona dziewczyna". No i teraz. "Zaczekaj Tissaia. Powiedziała druga kobieta. Młodsza, wysoka, jasnowłosa w zielonej, mocno wydekoltowanej sukni. (....) Margarita Laux-Antille z pluskiem wynurzyła się z basenu rozbryzgując wodę. Ciri nie mogła się powstrzymać by się nie przyglądać. Widziała nagą Yennefer nieraz i nie sądziła, że ktokolwiek może mieć piękniejszą figurę. Była w błędzie. Na widok nagiej Margarity Laux-Antille pokraśniałyby z zawiści nawet marmurowe posągi bogiń i nimf". Andrzej swoje. Redzi bliźniaczo swoje, a Lauren "Poszukujemy aktorki size + do roki szczupłej blondynki". Rzecz jasna wszelaka krytyka tych zabiegów jest w sieci określana jako : brak tolerancji i rasizm. 1 2 16 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 982 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 No i nie bez powodu Netflix traci subskrybentów i bardzo, kurwa, dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 już jebać to jak słaba jest obsada w tym serialu, jak plastikowo wygląda scenografia, ten Netflixowy wytwór jest po prostu chuyowym serialem. Drugi sezon to jakaś abominacja, chaotyczny bez ładu i bez składu, relacje między postaciami są sztuczne, kilka równoległe prowadzonych ze sobą wątków ciągle się mieszają przez co żaden do niczego ostatecznie nie zmierza. brak jakiekolwiek komentarza społeczno-kulturowego, brak igrania z widzem za pomocą dekonstrukcji popularnych baśniowych klisz czym stały książki, a co bardzo fajnie naśladowały gry. Ot zwykła szmira fantasy, niczym nie wyróżniająca się na tle wszystkich innych równie średnich seriali fantasy na platformie Netflixa. Szkoda bo Wiedźmin miał potencjał i zasługiwał na to żeby być czymś więcej. Formuła w stylu opowiadań Sapkowskiego byłaby w zasadzie gotowcem do przełożenia na serial, ale scenarzystom zachciało się chyba Gry o Tron czyli wielkiej polityki, intryg czyli coś co w ogóle serialowi nie wychodzi bo ten świat jest plastikowy, pusty, nic o nim nie wiemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Tylko odcinki nr 1 w obu sezonach są na poziomie i naprawdę fajne, reszta kosa i do zaorania. Tą Lauren to bym to ryju trzaskał do momentu aż nagrali by wszystko od nowa z głową, a Sapka za to, że jest głupi i nie dba o swoje dzieło tylko kasa jest ważniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Niestety brutalna prawda. Facet jest zamożny, ma przy tym swoje lata. W pełni rozumiem chęć jeszcze większego zarobku. Niemniej mając pozycje, status, majątek powinien dbać o swoją spuściznę, a nie tylko: - "Płacą, niech robią co chcą. W sumie to ja nie tak do końca deklarowałem jak to z tym odcieniem skóry jest". - "Ale Andrzej, te dziewczyny opisywałeś jako kobiety o jasnych włosach" - "A no tak, tak. Może. Nie wiem. Nie pamiętam. Lauren mówiła coś o wizji artystycznej" - "Oj, czarno to widzę". - "No, zapłacili z góry.". Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Skad wiesz, że nie dba, może mu sie akurat serial podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Za każdym razem jak mówi że mu sie podoba to idzie przelew na konto, to jak ma się mu nie podobać Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Myślałem, że Sapek obraca się wśród ludzi inteligentnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Tutaj to akurat prawda, Sapkowski to cebulak książkę napisał dla beki, zarobił przypadkiem kilka groszy, w grę nie wierzył, więc sprzedał licencje za grosze, a jak gra okazała się hitem to upomniał się o więcej kasy. W pipie ma serial i same swoje książki, jak płacą to nawet fotkę z rumuńską Triss sobie strzeli Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Starszy facet, który ewidentnie nie nadąża za dzisiejszym światem, dostał propozycję od największej "telewizji" na świecie, że uwiecznią twórczość, za którą jest znany i ceniony. Zaprosili go na plan, potem do ładnej zagranicznej restauracji i uprzejmie w umowie zawarli klauzulę, żeby swoją prostacką mordę trzymał na kłódkę. A wy tu się dziwicie, że Netflix, zrobił to z czego jest najbardziej znany - zjebał przyzwoity materiał źródłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 A ja myslę, że on uważa serial za wielkie gówno, takie gówno, że nawet sobie nim nie zaprząta myśli i nie uważa go za cokolwiek związanego z wiedzminem. Dostał swój spory hajs i go to ryra co ta typiara odpierdala, bo dla niego to nie wiedźmin. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Na miejscu Sapka tez brałbym kasę i miał wyjebane Dobrze, że drugiego sezonu nawet nie odpaliłem i nie nabiłem temu szrotowi statystyk Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 25 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2022 Spiraciłem, obejrzałem, nie podobało mi się Dodam, że sezon 1 był dla mnie bardzo ok i nawet oglądałem 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 No to ja mam podobnie. Pierwszy sezon też mi się podobał, ale drugi próbowałem dwa razy oglądać i skończyłem chyba na trzecim odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 13 godzin temu, Plugawy napisał: A ja myslę, że on uważa serial za wielkie gówno, takie gówno, że nawet sobie nim nie zaprząta myśli i nie uważa go za cokolwiek związanego z wiedzminem. Dostał swój spory hajs i go to ryra co ta typiara odpierdala, bo dla niego to nie wiedźmin. On ma swoje książki w dupie od czasu jak CDP zrobiło grę, która przebiła je popularnością Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 069 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2022 Tak sobie czytam o nowych postaciach i Jezu, gruba baba to zło, ale Radowid brat zamiast syna Vizimira i do tego lgbtujący z Jaskrem ma ponoć być.... Pierwszy sezon dla mnie to było dno. Drugi nawet nie odpaliłem. Ale też przy okazji zobaczyłem co zrobili z królami (bo biali faceci). Nie, przyznam, że coraz bardziej mi te wszystkie reprezentywnosci wadzą. I mówienie, że to nie wpływa. Wpływa, bo jak muszą i obsadzić role tak jak muszą, to psucie fabuły i koncepcji jest niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 190 Opublikowano 30 września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 września 2022 Jak ktoś wpadł na to, żeby takie foto było częścią sesji zdjęciowej? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi