Skocz do zawartości

Wiedźmin - NETFLIX

Vexilium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opinie od ludzi zbiera nienajlepsze ten trzeci sezon, budżet poleciał w dół i generalnie wszystko jest słabe prócz Cavilla, także na 4 sezon nie zostanie tam już nic dobrego.

Oglądalność też ze 3x gorsza niż w drugim sezonie.

Trzeba mieć naprawdę niesamowity talent, żeby spieprzyć serial z tak popularnej marki i takim lubianym, zaangażowanym i szanowanym przez fanów leadem.

I zastanawiające jest to, czemu budżet poleciał w dół, kiedy 2 sezon miał dobrą oglądalność jeszcze. To chyba jakiś plan strategiczny Netflixa, żeby wylać więcej hajsu na początku, żeby przyciągnąć widzów, a potem tniemy koszty. I zawsze kończy się tak samo - skasowaniem, albo poziomem osiągającym poziom kibla.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja pierdole, ten 7 odcinek obrzydli mi cały serial. Tragedia to chodzenie po pustyni. Już odechciało mi się nawet oglądać ten ostatni odcinek i kobita katuje a ja idę z psiakiem. Dawno tak nie zmarnowałem godziny swego życia. 

0/10

Opublikowano
W dniu 6.07.2023 o 15:12, ginn napisał:

A wystarczyło to oddać do HBO...

Swoją drogą to ciekawe, czy badali grunt pod wykupienie praw i zrobienie z tego porządnej treści.

10 lat temu każdy tak uważał. A potem zaczęła zjeżdżać GoT. Po TLoU też bym był w chooj sceptyczny co do ich ekranizacji.

Opublikowano

Ci co pksiążki przeczytali po kilku odcinkach odpuszczają. Ja trzymałem się długo, ale nie jestem w stanie przebrnąć przez połowę 3 sezonu i odpuszczam. Powinien nosić podtytuł "Wiedźmin, pierdy, suchary, lgbt puchary". Prozę szanuję bo jest zacna nawet do ponownego czytania po jakimś czasie.

Opublikowano

Pierwszy sezon mi się podobał, drugi jakoś tam zleciał, ale było odczuwalnie gorzej. Trzeci w takim razie chyba odpuszczę, nawet Cavill go nie ratuje?

Opublikowano

W pierwszym sezonie to tak pomieszali chronologię, że nawet znający treść prozy mieli lekkie wtf. To był największy minus tego sezonu, reszta jako tako się obroniła, powiedzmy.

Opublikowano

Kiedyś się jebało, że polski serial wieśka to było gówno. Ale no niestety, netflixowy jeszcze bardziej rozjebał i teraz każdemu polecam obejrzeć polski serial. 

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...