Skocz do zawartości

Wiedźmin - NETFLIX

Featured Replies

Opublikowano
6 minut temu, Plugawy napisał:

Ciekawe co na to :sapek: chyba,, ze lezy pod stolem i nie rejestruje co zie dzieje, a reszta korzysta z okazji i kreca poki stary nie patrzy.

Podejrzewam, że ten dureń poczuł walutę i mózg mu odebrało w nadziei, że odkuje się za porażkę jaką poniósł przy sprzedaży praw do produkcji gry i zostanie kolejnym Martinem. Będzie jeździł po pokazach, bankietach itp. i gadał, że to miała być adaptacja jego twórczości, a adaptacja nigdy nie jest w stu procentach wierna:dunno:

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 140,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Jedno jest pewne. Ta cała Lauren Schmidt Hissrich ma jakąś awersję do blondynek. Wiemy już jak wygląda sprawa Milvą: "Geralt w świetle błyskawicy zobaczył jasnowłosą dziewczynę z napiętym łukiem"

• No obejrzał żem wreszcie do końca i nie będę oryginalny. Jest okej, z porywami na dobrze, ale również z tonami uderzającymi w żenadę. Chronologia to nie problem. Początkowo może wydaje się zagmatwana,

• Biały odgrywa w Warm Bodies rolę indyjskiego odpowiednika w książce?     Angelina Jolie odgrywa w Wanted rolę, która w komiksie była czarna?     Ben Affleck w A

Opublikowano

Nie sądzę żeby Ciri zmieniła kolor skóry. Showrunnerka od początku dostaje po dupie od radykalnych fanów dzieła Sapkowskiego na forach, a taka informacja wywołałaby istny shitstorm w internetach więc ciężko uwierzyć, że sama sobie przystawia pistolet do głowy, plus wciąż chyba nie ma potwierdzenia tych rewelacji od twórców (na nic takiego nie natrafiłem jeszcze).

Z drugiej strony migracje Bagińskiego na coraz mniej znaczące pozycje przy projekcie mogą sugerować, że statek płynie w linii prostej na górę lodową i Bagiński już szuka jedynej szalupy (tej samej, w której siedzi od dawna Sapkowski z woreczkiem novigradzkich koron i butelką Est Esta). 

Czas pokaże jak potoczą się losy Geralta i eipy. Osobiście nie mam wysokich oczekiwań względem projektu.

Byle do pierwszych fotek z planu...

Opublikowano

Piękny jest ten prawacki sh*tstorm, bawię się do rozpuku, jak podnoszony jest argument o dyskryminacji białej rasy, o promowaniu lewactwa, o upadku cywilizacji. Tymczasem:

1. Netflix to wytwórnia, więc pierwsze na co zwraca uwagę - to kasa. Pewnie decydenci biją się z myślami, kogo olanie bardziej się opłaci - innych niż biała grup etnicznych, czy fanatycznych wielbicieli uniwersum. Zasadniczo kontrast koloru skóry w dość ryzykownej produkcji jest zrozumiały - obejrzy go więcej ludzi o innym kolorze skóry niż biały, o ile wśród bohaterów będzie ktoś z kim mogą się lepiej utożsamiać (nie wierzycie? To ile filmów/seriali z samymi czarnymi obejrzeliście w życiu?). Wyobraźcie sobie, jakby wszyscy w Wiedźminie byli czarni. Tak właśnie czułby się przeciętny czarnoskóry, który nie jest szczególnym maniakiem serii. A serial o tym budżecie to nie jest fan-service. Nie jest też dziełem historycznym.

2. Sapkowski nie ma nic przeciwko, a jest nawet za. Jak wiadomo jest lewakiem, stąd jest jego pełne przyzwolenie. Poniekąd saga jest trochę o dyskryminacji mniejszości, tyle że zamiast czarnych są elfy, itp. 

https://kotaku.com/netflix-witcher-writer-tries-to-smooth-unfounded-racial-1825960625

3. Netflix jest prywatną korporacją o lewicowych poglądach, jak się nie podoba, można nie oglądać - na tym powinna skończyć się w ogółe ta dyskusja ;)

Opublikowano

Wszyscy będą czarni i tylko Geralt będzie biały, stąd fabuła o tym, że ludzie są gorsi niż potwory. Geralt będzie włóczył się po świecie i w depresji mamrotał swoje refleksyjne teksty o tym, że świat się zmienił i nie ma w nim miejsca dla Wiedźminów (i białych). Przepowiednia mówi, że jeszcze nadejdzie czas białego zimna, ale czarna armia Nilfgaardu dopilnuje by tak się nie stało.

Sprawdzone info.

Opublikowano

Tulip w Kaznodziei wypadla super, wiec mi nie przeszkadza. Zalezy od aktorki jak widac.
Ciekawi mnie jak sie wygrzebia ze scenami z Falka, przy ktorych Yakubek strugalby olowek.

Opublikowano

DmvXIPaXcAE0mZt.jpg

Opublikowano

Liczę, że role Ciri dostanie Idris Elba.

Opublikowano

Ja na szczęście już od pół roku cebulę netflixa. Teraz będę mógł powiedzieć, że  świadomie bojkotuję. 

Opublikowano
9 godzin temu, Maus napisał:

Tulip w Kaznodziei wypadla super, wiec mi nie przeszkadza. Zalezy od aktorki jak widac.

Aktorką jest dobrą, ale akcja komiksu rozgrywała się w czasach współczesnych na terenie USA. Zmiana koloru postaci poza tym starym wampirem, który dla wiarygodności historii swojego pochodzenia musiał być zwyczajnie biały w niczym tam nie przeszkadzała.

Opublikowano

41520199_10157742144656982_1402377577435

Zapraszam do skreslania.

Opublikowano

No ja też nie wiem co beczą te polaki o reprezentację. Jest już token polish guy Bagiński za kamerą. No prawie. Miał być. 

Opublikowano

zenujaca poprawnosc polityczna. na miejscu jakiejs wspolnoty afro-amerykanslkiej bym sie srogo spultat, ze uchodza za ofiary, ktore trzeba glaskac jak niedorozwiniete dzieci...  serio, jestem chyba za zmniejszeniem praw kobietom, zapewne gdyby zaczely przewazac licze mezczyzn w polityce, to wprowadzilyby komunizm na calym swiecie:dafuq:

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

A ja graczom. Zdecydowanie mają ich za dużo. 

Przy okazji znalazłem idealnego aktora na role Jaskra

DmwXvysWsAATQl7.jpg

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Mnie bawia komentarze jednych i drugich. Kazdy posiada doktorat ze szkoly filmowej i wie lepiej. Nikogo nie interesuje, jaka wizje ma druzyna pierscienia, ktora tworzy ten serial. :v

Opublikowano

NIFLGAARD DLA NILFGAARDCZYKÓW

Opublikowano

to Vesemir jako mistrz miecza będzie żółty a Jaskier będzie Hindusem rodem z Bollywoodu i czarna Cirilla i prosz bardzo, pełna poprawność polityczna a hamerykański lud i tak to kupi i colą popije!