Skocz do zawartości

Wiedźmin - NETFLIX

Featured Replies

Opublikowano

Może tłumaczenie książki Sapka na angielski było niedokładne? :D

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 140,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Jedno jest pewne. Ta cała Lauren Schmidt Hissrich ma jakąś awersję do blondynek. Wiemy już jak wygląda sprawa Milvą: "Geralt w świetle błyskawicy zobaczył jasnowłosą dziewczynę z napiętym łukiem"

• No obejrzał żem wreszcie do końca i nie będę oryginalny. Jest okej, z porywami na dobrze, ale również z tonami uderzającymi w żenadę. Chronologia to nie problem. Początkowo może wydaje się zagmatwana,

• Biały odgrywa w Warm Bodies rolę indyjskiego odpowiednika w książce?     Angelina Jolie odgrywa w Wanted rolę, która w komiksie była czarna?     Ben Affleck w A

Opublikowano
W dniu 26.09.2018 o 11:59, MEVEK napisał:

42507178_167217387514741_593626314521863

masz może w wyższej rozdzielczości?

generalnie szukam jakiegoś dobrego fanarta żeby sobie wydrukować i powiesić w antyramie w formacie ~A2, ktoś coś?

Edytowane przez maciucha

Opublikowano
5 godzin temu, SG1-ZIELU napisał:

Świeżak może być ale mnie raczej kuje w oczy jej wiek

Wygląd jeszcze, ale na tych przeciekach ona grała jak drewno:whyyy:

Opublikowano
5 godzin temu, Plugawy napisał:

Mnie zastanawia co Fringilla robi w opowiadaniach :rotfl:

Vodoo magię najwyraźniej

Zamiast charyzmatycznej Yennefer będzie "przepraszam, że istnieję" nastolatka. A jak będzie próbować grać postać z większą powagą to będzie nawet bardziej komicznie.

Już widzę te sceny miłosne z pedoWieśkiem xD

Opublikowano

Wszystko sprowadzi się do charakteryzacji, konwencji i interpretacji. Bo może się okazać, że Netfilx uznał, że Yennefer wygląda na 20 lat, a inne postacie to czarnuszki bez doświadczenia itd. 

Opublikowano

Jak dla mnie konwencja już się pięknie klaruje. Większość postaci nawiązujących do magii (w tym czarodziejki) obsadzić egzotycznymi ludźmi i pokazać prześladowanie oraz opresję, tak jak w novigradzie w wieśku 3. Tak żeby mlaskający hamburgerem amerykanin zrozumiał - multikulturalizm = magia a najgorsze zło to biały redneck z wioski. Wszystko pięknie ląduje w utartych na zachodzie schematach. Powieść z odległej etnonacjonalistycznej cebulandi do przetrawienia, układanka ułożona.

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Pięknie obsadzone i mam szczerą nadzieję na wybuch anusów orodoksyjnych fanów sagi.

Opublikowano

Mogli postawić na bardziej doświadczoną aktorkę jeśli chodzi o Yen. Tak wybrali, nic z tym nie zrobimy. Zobaczymy co ukulają z laski ale średnio widzę chemię między czarodziejką, a Białym Wilkiem. Teraz czekać do listopada na pierwsze przecieki z planu, a potem na trailer i będzię wiadomo mniej więcej na czym stoimy.

Opublikowano

"ZOBACZYCIE, WIEDŹMIN BĘDZIE CZARNY! IDRIS ELBA BĘDZIE GERALTEM!"

Geralta gra biały koleś

"HAHAHHA CZARNA CIRI Z HARLEMU! MULTIKULTI CIRI!"

Ciri gra biała dziewczyna

"CZARNA OBSADA, JASKIER AZJATOM"

Jedna czarna laska w obsadzie, w dodatku wygląda to na postać trzeciego planu.

Opublikowano

Widzisz jak dzięki stanowczym reakcjom udało się ograniczyć blackwashing?

Opublikowano

>hejt na obsadę

>typowy internet

>typowe forum psx

Opublikowano

Wolę nie oceniać obsady teraz poczekam na pierwszy odcinek i wtedy będę albo chwalił albo hejtował.

No dobra jedno mogę powiedzieć Renfri wg mnie idealnie dobrana i już nie mogę się doczekać odcinka z Dzierzbą :wub:

Opublikowano
10 godzin temu, selene napisał:

Gdzie przeciekł film z castingu?

Było jakieś dwa miesiące wstecz.

Opublikowano
4 godziny temu, mugen napisał:

Widzisz jak dzięki stanowczym reakcjom udało się ograniczyć blackwashing?

Bardzo mnie to cieszy. Jakaś mało znacząca murzynka w trzecim planie ujdzie.

Opublikowano

Dla mnie mogli zrobić ojca ciri murzynem i by było czarne cesarstwo napada na biedne białe królestwo. Według mnie zmarnowany potencjał

Opublikowano
4 godziny temu, Masorz napisał:

Bardzo mnie to cieszy. Jakaś mało znacząca murzynka w trzecim planie ujdzie.

8 godzin temu, Kalel napisał:

"ZOBACZYCIE, WIEDŹMIN BĘDZIE CZARNY! IDRIS ELBA BĘDZIE GERALTEM!"

Geralta gra biały koleś

"HAHAHHA CZARNA CIRI Z HARLEMU! MULTIKULTI CIRI!"

Ciri gra biała dziewczyna

"CZARNA OBSADA, JASKIER AZJATOM"

Jedna czarna laska w obsadzie, w dodatku wygląda to na postać trzeciego planu.

Naprawdę trzeba być naiwnym, żeby myśleć, że na jednej czarnej postaci się skończy.

A i to co pokazała przyszła Yenefer, na castingu to śmiechu warte. Będzie zadzierała nosa, tupała nóżką i stroiła fochy. Taka z niej buła.

Jaskier będzie latynosem.

Edytowane przez Plugawy