Yakubu 3 047 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 8 minut temu, Rozi napisał: Zgadnij za co gracze na całym świecie pokochali grę Wiedźmin 3. Na pewno nie za gameplay hehe 1 3 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 13 minut temu, Rozi napisał: Gdyby dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem. Z tego wniosek, że durnie rekrutują się jedynie spośród ludzi przekonanych, że nie są durniami. Co nie zmienia faktu, że jednak nimi są. Zgadnij za co gracze na całym świecie pokochali grę Wiedźmin 3. Oświeć mnie, histeryku, za co xD Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 19 minut temu, Rozi napisał: Gdyby dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem. Z tego wniosek, że durnie rekrutują się jedynie spośród ludzi przekonanych, że nie są durniami. Co nie zmienia faktu, że jednak nimi są. Zgadnij za co gracze na całym świecie pokochali grę Wiedźmin 3. Za świetny angielski przekład zastępujący te wszystkie niby śmieszne polskie odwołania odwołaniami do amerykańskiej popkultury? Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Serial jest na podstawie książek, nie gier. A książki to amalgamat legend i mitów słowiańskich, celtyckich, germańskich, skandynawskich i nawet, o zgrozo, ARABSKICH. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 no to czas na klasyka znowu: -napisz osiem książek-niech ich główny bohater cierpi z powodu inności, uprzedzeń i błędnych stereotypów-na każdym kroku umieszczaj wtręty antyrasistowskie-z krasnoludów zrób Żydów-i używaj do krytyki antysemityzmu-krytykuj postawy nacjonalistyczne-krytykuj na każdym kroku kseno- i homofobię-wyrażaj słowa poparcia dla społeczeństwa wielokulturowego i akceptacji inności-opisuj jak ofiary stają się katami-i pokaż jak przemoc rodzi przemoc-uczyń to głównym tematem trzech ostatnich tomów-niech bohater i jego kochanka zginą podczas rasistowskiego pogromu-do ostatka broniąc prześladowanychZ każdego zakątka internetu słuchaj, że „czarny wiedźmin to byłaby katastrofa”.-napisz trzynaście opowiadań-pomysły trzech oprzyj na baśniach Andersena-trzech kolejnych na baśniach Braci Grimm-siódmego na bajce arabskiej-zaraz w pierwszym wyśmiej ludowość i ludowe wierzenia-nabijaj się z nich też w opowiadaniu „Kraniec świata”-obśmiej polską legendę w „Granicy możliwości”-głównego bohatera nazwij „Żerard”-ogólnie to używaj głównie imion o rdzeniach celtyckich jak Yenefer czy Crach-i wywodzących się z języków romańskich jak Cirilla, Falka czy Fringilla czy Tris-kilka angielskich jak Merigold-oraz wywodzące się z innych języków germańskich jak choćby Geralt-a także Włoskich-Niemieckich-a nawet francuskich-zżynaj potwory z amerykańskich gierek, zwłaszcza z Advanced Dungeons and Dragons-z języka irlandzkiego zrób język elfów-a z niemieckiego krasnoludów-każ bohaterom obchodzić irlandzkie święta ludowe-napisz artykuł o tym, skąd brałeś inspiracje-wylewaj w nim żółć na słowiańskie fantasy-wreszcie napisz ósmą książkę-jedną z kluczowych postaci zrób z japońskiej demonicyZostań mistrzem turbosłowiańców. 5 1 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Kocham to słowo turbosłowiańce Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Ale mnie ryra co Sapkowski pisał, unikam przeciętnych autorów. Na pewno to nie słowiańskość i rzeczy z mitologii słowiańskiej (głównie) sprawiły, że gra odniosła taki sukces. To na pewno tylko spisek tych wstrętnych Słowian, POLAKÓW i ich urojenia. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Rozi, to była po prostu dobra gra 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Dobrze, że w książkach ci prześladowani nie robili parad w lateksowych strojach wyma(pipi)ąc różowymi dildo. Książki > gra tak czy inaczej. Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Fakt, rzadko się zdarza że książka na podstawie gry jest tak dobra. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Serial typowa sredniawka jak wiekszosc rzeczy netflixa od dluzszego czasu i tak samo jak o wiekszosci i o tym swiat pojutrze zapomni (oprocz polakow z bolem dupy co mysleli ze to bedzie dzielo sztuki no bo przeca to nasz wiedzmak) ale gruby bedzie mowil ze to przez to ze nie ma S L O W I A N S K I E G O klimatu i murzyny ze skosniakami graja xddddd ehhh 2020 juz za rogiem a gosciu dalej oczy zaklejone smalcem 1 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 4 godziny temu, Yakubu napisał: Ogólnie jak komuś zależy na słowiańskim klimacie to... chyba powinien oglądać... z polskim dubbingiem xd Jak Jaskier śpiewa tę swoją balladę to Geralt przerywa mu i mówi "that's not how it happened", tłumaczonko w napisach "nie tak było", a już na przykład pan Żebrowski mówi "to wszystko duby smalone". Kusi oglądać z dubbingiem żeby takich smaczków nie przegapiać, ale z dubbingiem zawsze mam wrażenie jakbym bajkę na dobranoc oglądał xd W takim razie całe szczęście, że ten polski dubbing jest! Biorąc pod uwagę choćby powyższy przykład to nie wyobrażam sobie innej możliwości oglądania tego. Jakakolwiek inna opcja spowodowała by natychmiastowy rozległy wylew krwi do mózgu. Lód do drinków jest, wódeczka również, cola pod ręką. Czekam tylko aż żona wróci z polowania na prezenty i zaraz zasiadamy do oglądania... Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Pierwszy odcinek lepszy niz myślałem. Sporo irytuje ale serio niema co dramatyzować. Oglądajcie jak juz macie tego netflixa. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 1 minutę temu, Czezare napisał: Lód do drinków jest, wódeczka również, cola pod ręką. Czekam tylko aż żona wróci z polowania na prezenty i zaraz zasiadamy do oglądania... Mandaloriana Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 (edytowane) Netflixowy Wiedźmin? Przyjemne patrzydełko jak ktoś ma niedobór fantasy. Brak słowiańskości? Patrzę przez okno i mam jej wystarczająco. Edytowane 20 grudnia 2019 przez Cedric 1 Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 (edytowane) Podoba mi się to, jestem po pierwszym odcinku i nie ma lipy. To co robi Henry Cavill z rolą Geralta to robi to wyśmienicie, wie jak się zachowuje, mimika, gesty i zachowanie, no typowo prawdziwy Geralt. Za to aktorka grającą Cirillę wypadła zayebiście, dobrze odgrywa rolę księżniczki, a i w ogóle sama ona niezła z niej dupa, taka #prokuratorboners. W ogóle nawet nie wiem kiedy zleciał ten pierwszy cały odcinek, normalnie byłem cały przejęty tym odcinkiem. Póki co ode mnie to takie 8/10. Zobaczymy, co będzie później. Edytowane 20 grudnia 2019 przez Faka Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 27 minut temu, Faka napisał: a i w ogóle sama ona niezła z niej dupa, taka #prokuratorboners. dobra, po trzecim odcinku widze ze lepiej nie porownywac serialu do tego co bylo w ksiazkach ;] Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Dobry ten dubbing, z oryginalnym dzwiekiem wytrzymalem pare minut. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, schabek napisał: Serial typowa sredniawka jak wiekszosc rzeczy netflixa od dluzszego czasu i tak samo jak o wiekszosci i o tym swiat pojutrze zapomni (oprocz polakow z bolem dupy co mysleli ze to bedzie dzielo sztuki no bo przeca to nasz wiedzmak) ale gruby bedzie mowil ze to przez to ze nie ma S L O W I A N S K I E G O klimatu i murzyny ze skosniakami graja xddddd ehhh 2020 juz za rogiem a gosciu dalej oczy zaklejone smalcem Nie, brak słowiańskości (kurwa trzeci raz napiszę, że to była jedna ze składowych sukcesu gry, J E D N A Z E S K Ł A D O W Y CH) sprawił, że ten serial jest kolejnym fantasy, bez żadnego nietypowego klimatu. Oczywiście ktoś ma ból dupy, bo oczekiwał, że jego ulubiona seria/książka/gra nie spełnia jego oczekiwań, no zawsze jest ten ból dupy. Tylko schabek zapieniony bólu dupy nie ma, on jest głosem rozsądku, liderem opinii, mavenem. Edytowane 20 grudnia 2019 przez Rozi Cytuj
Luk248 104 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 (edytowane) Ta walka Geralta z bandą wieśniaków....ciareczki Edytowane 20 grudnia 2019 przez Minusiak Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Obejrzałam pierwszy odcinek (zaraz wrzucam kolejny) i jako wielka fan(atycz)ka książek i dwóch gierek od CDP (pierwszej i trzeciej) powiem tak. z plusów: - Cavil Widać, że wie kim jest Geralt i stara się jak może odwzorować tę postać poprawnie, z całym charakterem i sentymentalnym burdelem w głowie, aż chce się rzec "naiwny, anachroniczny i głupi wiedźmin". - sceny walk Cieszy, że nie poszli na łatwiznę. Dynamika i wiedźmiński taniec cieszą oko, jest brutalnie, krew się leje. No bardzo fajnie. - budżet Mają rozmach skur.wysyny, momentami wygląda to lepiej niż Gra o Tron. z minusów: - Cavil Choć nie da się niczego zarzucić jego grze aktorskiej, to po prostu koleś nie wygląda ani trochę jak wiedźmin, a co dopiero jak Geralt. Buźka za ładna, mięśni za dużo (toż wiedźmin ma być zwinny i szybki), tyłek na konkurs do rywalizacji z Kapitanem Ameryką. No nie bardzo. - Netflix Czuć bzdurzenie Netflixa w dialogach i niepotrzebnych scenach oraz dłubanie w fabule, by była bardziej zjadliwa dla przeciętnego netfliksowego widza, który nie ogarnia uniwersum - multikulti Wpychanie czarnych widać już w pierwszym epie, można się spodziewać, że potem będzie tylko gorzej - CIRI No ja nie wiem co tak słabo. Najważniejsza postać w sadze a tak zje.bali. 1 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Czwarty ep co prawda dalej sie morda smieje jak czarne elfy albo driady z brooklynu pokazuja, ale za ten odcineczek propsy. Postac krolowej Calanthe elegancka, da sie zrobic strong female protagonist bez cringu, nawet na netflixie. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 @selene wlasciwie to podzielam zdanie Selene raziła mnie tylko ta bitwa w pierwszym odcinku, rozmach na poziome discovery channel 1 Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Teraz, Grabek napisał: co prawda dalej sie morda smieje jak czarne elfy a co Cię dokładnie bawi w czarnoskórych elfach 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi