20inchDT 3 361 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 (edytowane) Z tego co pamiętam to było powiedziane. Grałeś w 3 wiedzmina? Przecież tam jest spoiler kim jest Jeż. Gracze mają zepsutego plot twista jak nie czytali książek wcześniej. Edytowane 5 stycznia 2020 przez 20inchDT Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 (edytowane) tak jak pisze bzduras, ja chociasz miałem styczność z gra, to coś lyknalem, a Ci biedni ludzie którzy nie widzą kto to jest wiedźmin, skąd się wzięli, no wprowadzenie w serial beznadziejne. Nie pamiętam. Napisz w spoilerze. Edytowane 5 stycznia 2020 przez easye Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 (edytowane) Pier.dolenie. Wszystko tam jest łatwe do zrozumienia. Te skoki w czasie są głupie i wskazują na słabego scenarzystę/reżysera, ale jak się ogląda ze skupieniem to nic nie umknie. No i w jaki sposób gry tobie pomogły bardziej zrozumieć serial, skoro fabuła jest zupełnie inna? Jak ty nawet nie pamiętasz takiej rzeczy jak ojciec Ciri, lol. Spoiler Emhyr Edytowane 5 stycznia 2020 przez 20inchDT Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 (edytowane) No patrzysz z perspektywy fana, dla mnie jak ktoś nawet w grę nie grał to ma bardzo trudny próg wejścia. No i co to za spoiler z tym Jeżem, że w grze to on: wysyla nas by odnaleźć jego córkę i jest cesarzem? Daj Pan spokój. Edytowane 5 stycznia 2020 przez easye Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 Jak oglądasz dla walk i potworów, to ta informacja rzeczywiście nie ma żadnego znaczenia. Cytuj
Figuś 21 176 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 Nie rób z siebie idioty, wystarczy serial obejrzeć do końca i będziesz miał wszystko wyjaśnione Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 (edytowane) No dobrze narazie tylko pisze ze nie robi dobrego wrazeni i zgadzam sie z Bdurasem. Czlowiek bardzo docenia po czasie taka Gre O Tron, jak porówna teraz scenariusz, scenografię, efekty, rozumiem że nie ten budżet, ale może trzeba było mniej wydać na aktorów i licencje i wlozyc troche wiecej w scenogragie i scenariusz. Np.fragment jak Ciri trafia do lasu - jest tak nudny i tak slabo nakrecony, ze ciezko sie na to nawet patrzy. Edytowane 5 stycznia 2020 przez easye Cytuj
Square 8 611 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 15 minut temu, easye napisał: dla mnie jak ktoś nawet w grę nie grał to ma bardzo trudny próg wejścia. Książek nie czytałem, na gry mam wywalone, a jakoś zrozumieć co się dzieje nie miałem problemu. Jak czytam, że ktoś nie ogarnia co i jak to można stracić wiarę w ludzkość. 1 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 No to może zacznij czytać że zrozumieniem forum, bo nikt nie pisze że nie wiadomo o co chodzi w serialu, tylko o że postacie, zależności między nimi, przedstawienie historii itp jest slaaabe. Cytuj
Figuś 21 176 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 Teraz, Square napisał: Książek nie czytałem, na gry mam wywalone, a jakoś zrozumieć co się dzieje nie miałem problemu. Jak czytam, że ktoś nie ogarnia co i jak to można stracić wiarę w ludzkość. Od drugiego sezonu będą mieć łatwiej bo będą bazować już na sadze. Cytuj
Sedrak 780 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 (edytowane) 4 godziny temu, easye napisał: Jestem na 4 odcinku i też zaczyna to trochę denerwować. W ogóle w 1 momencie myliłem Pavette z Ciri, bo dodatkowo dobrali tak aktorki że są identyczne. Książek nie czytałem, więc przy okazji zapytam, bo albo mi umknęło przez właśnie chaos w serialu, albo nie było jeszcze powiedziane: co się stało z tymi rodzicami Ciri Dopiero zauważyłem druga stroną odpowiedzi... Edytowane 5 stycznia 2020 przez SetoPL Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 4 godziny temu, 20inchDT napisał: Z tego co pamiętam to było powiedziane. Grałeś w 3 wiedzmina? Przecież tam jest spoiler kim jest Jeż. Gracze mają zepsutego plot twista jak nie czytali książek wcześniej. kurła gra życia, 190h wbite, skończona 3 lata temu a już zapomniałem Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 To co cała kasa poszła na aktorów i kaskaderów, a na smoka i inne potwory już nie starczyło? lokacje to też przeważnie mały kadr i 2 chatki ze słomy Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 5 stycznia 2020 Opublikowano 5 stycznia 2020 No tak fanek zabrali graficzke i jest płacz. Idź do cw się przepychac z minionkami. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 6 stycznia 2020 Opublikowano 6 stycznia 2020 Powoli zbliżam się do końca - 6 odcinek za mną. Co mnie pozytywnie zaskoczyło, to na pewno gra Cavilla oraz jego chemia z odtwórcą Jaskra - coś co z pewnością nie pykło w przypadku Yen (ich relacja jest jedynie irytująca, brak pozytywnych emocji wyłączając sceny spółkowania pod pierzyną). Ciri po pierwszym epizodzie zrobiła się irytująca, ale w sumie obecnie nic tam ciekawego się u niej nie dzieje - robi na razie za damę w opałach. Solidnie wyszły wszelkie jatki i pojedynki - czuć tę moc okraszoną czystą brutalnością. Co natomiast mnie zawiodło to szeroko pojęta wiedźmińska fauna - cyfrowa do bólu kikimora, diabeł z teatru telewizji, strzyga z Dead Space'a czy wreszcie ten Borch-wiwern. Ogólnie jest ok - z końcową notą wstrzymam się do finału. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 6 stycznia 2020 Opublikowano 6 stycznia 2020 potwory wyszły średnio trzeba po prostu przyznać. Yen tez mi się wydaje nie trafioną aktorką (taka trochę za bardzi wredna małpa z yapy). A Yen książkowa była tak opisana, że każdy kto na nią patrzył to chciał ją ruknąć - ta serialowa to jakaś hybryda człowieka z hindusem Ciri imo zagrana bardzo dobrze - @stoodio tak jest w książce również, że Ciri na początku to po prostu panna która uciekła z dworu Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 6 stycznia 2020 Opublikowano 6 stycznia 2020 Znam dobrze Ciri jeszcze z wydań supernowej z okładami zaprojektowanymi przez niedawno zmarłego Bogusława Polcha - co jakiś czas sięgam do lektury. W pierwszym epizodzie Ciri była sobą - zadziorną chłopczycą,z każdym kolejnym odcinkiem przepoczwarza się w irytującą mimozę. Z sama aktorką nie mam problemu - ma zadarty nos i aparycję łobuziary, tylko scenarzyści mogli by dodać jej nieco więcej charakterku. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 po japońsku wszystko brzmi jak muzyka na bossa w jrpg Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 Ten niemiecki śpiewak to jakaś porażka. Tymczasem ja zaczynam ostatni odcinek. Cytuj
ornit 2 966 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 Niech jeszcze kilku wklei tą piosenkę... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi