Plugawy 3 687 Opublikowano 29 lipca 2021 Opublikowano 29 lipca 2021 Tris, Yen, Cahir, Fringilla, kogo tam jeszcze można wymienić? Chujowe castingi. I jeszcze islamabadu Vilgefortz który dostał kopa od Cahira, który ma morde jak jebany psychopata XD Yen z nich wszystkich wychodzi najlepiej. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 29 lipca 2021 Opublikowano 29 lipca 2021 Yennefer wkurwiała już w książkowej wersji więc to akurat pasuje. Serialowa Triss kojarzy mi się z Gesslerową, nie pasuje mi ta gęba. Cytuj
Bartolinsky 1 793 Opublikowano 29 lipca 2021 Opublikowano 29 lipca 2021 No ja za pierwszym seansem oplułem monitor jak zobaczyłem walkę Vilgefortz'a i Cahir'a xd Co to kurwa było w ogóle. 56 minut temu, dee napisał: Yennefer wkurwiała już w książkowej wersji więc to akurat pasuje. Na początku był problem z polubieniem tej postaci fakt, ale im dalej w las tym ciężko nie było jej chociaż zrozumieć, no, ale jak w serialu postanowili kompletnie odkryć jej wątek w stylu - chlip chlip patrzcie na mnie, mam gule w mordzie olaboga jak miałam ciężko a teraz mi współczujcie chuje - no to co się dziwić jakie są na jej temat opinie xd Wczoraj skończyłem oglądać drugi raz ten tytuł i ponownie nie mogłem się wyzbyć tego uczucia, że w wielu miejscach przypomina mi to jakąś Xene lub Herculesa czyli takich średniaków fantasy z lat 90. Może tylko ja tak mam, nie wiem. Cytuj
Figuś 21 176 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Jest szansa na lepszy soundtrack w drugim sezonie Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 29 października 2021 Opublikowano 29 października 2021 Kto kurva dobrał muzykę do tego trailera? XD myślałem że zaraz wyskoczy wakanda forever 1 2 Cytuj
Figuś 21 176 Opublikowano 29 października 2021 Opublikowano 29 października 2021 Też marvel mi pierwszy na myśl przyszedł XD Cytuj
ginn 789 Opublikowano 29 października 2021 Opublikowano 29 października 2021 (edytowane) Ogólnie spoko, ale muzyka? Co tu się odjebało? Kanye West feat. Jaskier/Geralt xx 2021 Edytowane 29 października 2021 przez ginn Cytuj
Square 8 611 Opublikowano 29 października 2021 Opublikowano 29 października 2021 No muza mi się właśnie skojarzyła z trailerami do Miles Morales czy innej gry Marvela. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 2 grudnia 2021 Opublikowano 2 grudnia 2021 Jakoś tak cicho tutaj... U mnie hype zaczyna się powoli udzielać. Zaraz wleci pierwszy sezon na odświeżenie. Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano 2 grudnia 2021 Opublikowano 2 grudnia 2021 No hajpu nie ma, bo pierwszy sezon dla fanów książkowej sagi był mocno średni. 1 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 2 grudnia 2021 Opublikowano 2 grudnia 2021 Jako fan książek odpowiadam - 2 sezon dowiezie Cytuj
Bartolinsky 1 793 Opublikowano 2 grudnia 2021 Opublikowano 2 grudnia 2021 Właśnie sobie odświeżam książki Wiesława specjalnie na okres świąteczny jak się spotkamy dużą paczką znajomych. W tamtym roku było gruba dyskusja na temat serialu podczas picia wódeczki, ale że z moją pamięcią jak u złotej rybki to średnio pamiętałem co niektóre wątki. W tym roku? No wjeżdżam z buta i punktuję ten chujoserial, a punktować będzie co, o to się nie martwię. Czekam niecierpliwie co tam dowiozą a jakże 1 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 (edytowane) Ale przyznajcie, że 1 sezon miał dobre momenty. Cała scena ze Strzygą wypadła świetnie. Sekwencję z oprychami Renfri to do dziś lubię sobie odpalić Edytowane 3 grudnia 2021 przez ginn Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 Pierwszy sezon o wiele bardziej mi się podobał za drugim razem gdy już wiedziałem co i jak w chronologii. Tak to tylko ludzie pamiętający literature jakoś się rozeznawali. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 9 grudnia 2021 Opublikowano 9 grudnia 2021 Potwierdzam, pierwszy sezon niepotrzebnie był jechany, bo to jedna z lepszych rzeczy od N,pomimo gigantycznych błędów kastingowych w postaci Tris. No, ale wszyscy dobrze wiemy, że Netflixa stać na więcej w tej materii Za drugim razem ogląda się to elegancko. Czekam na drugi sezon bardzo bardzo Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 11 grudnia 2021 Opublikowano 11 grudnia 2021 https://www.metacritic.com/tv/the-witcher/season-2?ref=hp Wygląda na to, że jest dobrze. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 11 grudnia 2021 Opublikowano 11 grudnia 2021 (edytowane) Z kolei w Polsce większość recenzji wskazuje dalej na przeciętność, takie 6/10. Główne zarzuty oczywiście do odpałów Hissrich w kontekście spójności z materiałem źródłowym. Tam gdzie zaczyna się kreowanie historii, od razu widać, że nie ma sznytu boskiego Snapka. Swoją drogą, kilka dni temu czytałem, jak Cavill mówił o tym, że musiał przekonywać showrunnerkę, żeby Geralt był bardziej zgodny z książkowym... Nie czaję. Po kiego uja kombinują pod górę, zamiast po prostu szyć na świetnym gotowcu, który mają pod nosem? Zobaczymy, co z tego wyjdzie, ale chyba jest to dobry moment, żeby obniżyć oczekiwania. Edytowane 11 grudnia 2021 przez ginn Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 11 grudnia 2021 Opublikowano 11 grudnia 2021 45 minut temu, ginn napisał: Nie czaję. Po kiego uja kombinują pod górę, zamiast po prostu szyć na świetnym gotowcu, który mają pod nosem? Mam wrażenie, że poza Cavillem i Bateyem reszta przeczytała streszczenia, a showrunnerka nawet tego nie zrobiła Przecież ekranizacja książki nie wymagała od początku dziwnych scen batalistycznych, zabawy czasem itp., a jak na "swoje czasy" to przecież jest fhui kosmopolityczna i wpasowuje się idealnie w promocję tolerancji itp. w wykonaniu netflixa. Także jak na moje, to po prostu brak znajomości materiału źródłowego 1 Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 11 grudnia 2021 Opublikowano 11 grudnia 2021 Cytat islamabadu Vilgefortz który dostał kopa od Cahira Jestem ciekaw czy w drugim sezonie będzie coś co to przebije. Mam nadzieje, że showrunnerka mnie nie zawiedzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi