Plugawy 3 687 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Autor Opublikowano 16 kwietnia 2019 Ale bym sobie zagrał w FFX. Prosty, ale świetny był ten system walki. Cytuj
Wredny 9 579 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Zagrałbym sobie w sandboxa w klimacie zombie-apokalipsy, co niedługo będzie mi w końcu dane, jeszcze tylko 10 dni... A z rzeczy bardziej nieosiągalnych - chętnie przywitałbym chociażby zwykły remaster kilku straszaków ery PS2 - Cold Fear, The Thing i obydwie części The Suffering Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Ale bym zagrał sobie po raz setny w personke 4 goldi chyba w wakacje będzie granko. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Opublikowano 30 kwietnia 2019 (edytowane) Kurła, ale bym przytulił Def Jama FFNY w jakiejś rozsądnej rozdziałce (już nie mówię o remasterze). Gdzieś mi śmignął filmik z "Lean Back" Grubego Joe (nie, nie Rozi) jako podkład muzyczny i momentalnie flashback przed oczami z tymi godzinami spędzonymi u zioma w wakacje, gdzie najpierw każdy z naszej czwórki robił swojego łebka i stukał karierę żeby go dopakować, a potem wystawić go w FFA No cudowna to gierka była, szkoda, że Icon okazał się parującym stolcem. Edytowane 30 kwietnia 2019 przez Bzduras Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Opublikowano 30 kwietnia 2019 2 godziny temu, Bzduras napisał: Kurła, ale bym przytulił Def Jama FFNY w jakiejś rozsądnej rozdziałce (już nie mówię o remasterze). Gdzieś mi śmignął filmik z "Lean Back" Grubego Joe (nie, nie Rozi) jako podkład muzyczny i momentalnie flashback przed oczami z tymi godzinami spędzonymi u zioma w wakacje, gdzie najpierw każdy z naszej czwórki robił swojego łebka i stukał karierę żeby go dopakować, a potem wystawić go w FFA No cudowna to gierka była, szkoda, że Icon okazał się parującym stolcem. Jakiś czas temu grałem na starym ps2 z switchem HDMI i gra dalej ładnie wygląda nawet na 55 calach oczy nie bolą. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Trzeba jeszcze mieć PS2 Nie mam warunków do chomikowania starych sprzętów. Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Przecież Slim ma rozmiary większej książki. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Opublikowano 30 kwietnia 2019 + kabelki, + pady, + memorki, + pudełka z gierkami, + karton... No nie mam miejsca na konsole inne niż te, których używam. Nostalgia do niektórych tytułów < zmiana umeblowania i logistyki w mieszkaniu Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Damn, co rusz każdy coś innego: jedni że na HDTV nie da się patrzeć na te gierki, teraz że supcio. No ograłoby się Silenciki raz jeszcze. Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 1 maja 2019 Opublikowano 1 maja 2019 Up: zwróć uwagę, że Shark pisał o jakimś gadżecie, pewnie podkręcającym trochę efekt przez HDMI. Bo obraz SD bezpośrednio puszczony zwykłymi metodami na telewizor HDTV jest zwyczajnie obleśny i tu nie ma dyskusji. Ba, 720p wygląda z bliska niespecjalnie, nawet na 40 calach. W dniu 30.04.2019 o 15:14, Bzduras napisał: + kabelki, + pady, + memorki, + pudełka z gierkami, + karton... No nie mam miejsca na konsole inne niż te, których używam. Nostalgia do niektórych tytułów < zmiana umeblowania i logistyki w mieszkaniu Rozumiem, że różne są układy i rozmiary mieszkania i ciężko to przeskoczyć, zresztą nikogo na siłę nie zamierzam przekonywać, ale tak dla sportu kontynuuję temat. Generalnie nie trzeba nawet podłączać sprzętu na stałe, tylko schować go choćby do szuflady czy jakiejś szafki i wyciągnąć, jak ma się na coś smaka. Nie powiesz mi, że gierki to jakiś problem, bo półkę na szeroko pojęte media (czy to filmy, książki czy gry) ma chyba każdy. Karton jest zbędny zupełnie, z memorką się nie wygłupiajmy, dwa kable do zwinięcia i schowania, no i pady, które, owszem, mogą trochę przeszkadzać, no bo też dbać o nie pasuje, ale jeden zupełnie wystarczy. Nie mówiąc o tym, że przy minimalnej zabawie w "szarą strefę" możesz używać padów od dzisiejszych konsol a gry mieć na dysku albo pendrive. 1 Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 1 maja 2019 Opublikowano 1 maja 2019 Dobry upscaler i da się grać na nowych TV w retro gierki. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 1 maja 2019 Opublikowano 1 maja 2019 (edytowane) 3 godziny temu, kotlet_schabowy napisał: Rozumiem, że różne są układy i rozmiary mieszkania i ciężko to przeskoczyć, zresztą nikogo na siłę nie zamierzam przekonywać, ale tak dla sportu kontynuuję temat. Generalnie nie trzeba nawet podłączać sprzętu na stałe, tylko schować go choćby do szuflady czy jakiejś szafki i wyciągnąć, jak ma się na coś smaka. Nie powiesz mi, że gierki to jakiś problem, bo półkę na szeroko pojęte media (czy to filmy, książki czy gry) ma chyba każdy. I tu możemy polemizować, bo: Ad. 1: za często mam strzały na jakiś konkretny tytuł, żeby chować konsolę z okablowaniem do szafy przy każdej takiej okazji Ad. 2: mam miejsce na szeroko pojęte media, z tym, że juz zaczyna kończyć sie miejscówka na bieżące filmy/gry/mangi/muzyki. Jak dołożę do tego retro to utonę. @Hoipolloi, pomóż i potwierdź, jak to wygląda. Edytowane 1 maja 2019 przez Bzduras Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 1 maja 2019 Opublikowano 1 maja 2019 Nie no jak retro to tylko z CRT a nie jakieś guwna. Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 1 maja 2019 Opublikowano 1 maja 2019 KORWA, rada jak z forum wypieki.pl. Nie każdy ma miejsce na kolubrynę w salonie i stara się oszczędzić jak najwiecej miejsca/zredukować graty pod TV. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 1 maja 2019 Opublikowano 1 maja 2019 Kazdy ma miejsce na crt w salonie ale nie kazdy ma stara ktora mu pier.doli zeby zeby to pochowal. 6 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 1 maja 2019 Opublikowano 1 maja 2019 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: KORWA, rada jak z forum wypieki.pl. Nie każdy ma miejsce na kolubrynę w salonie i stara się oszczędzić jak najwiecej miejsca/zredukować graty pod TV. No dlatego nie gram w retro Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 1 maja 2019 Opublikowano 1 maja 2019 (edytowane) Czuję dejavu jakbym już to pisał, ale zagrałbym w dopasiony remake Kunio Kun Nekketsu Soccer. Dopiero co na dwóch dualshockach graliśmy w to z kumplem na emulatorze nesa i ta gra wyprzedzała swoje lata. Nawet dziś nie ma się czego wstydzić, bo ilość animacji, zagrań, warunków pogodowych jest niesamowita. Chcę dokładnie to samo w HD, z nowymi strzałami, drużynami, z PSNa za parędziesiąt zeta. Czemuż tego nikt nie wydał na nowo Edytowane 1 maja 2019 przez _Red_ Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 3 maja 2019 Opublikowano 3 maja 2019 W Stardew Valley bym se popodlewał marchewkę, a w domku na majówce nie mam xbąka Cytuj
Gość ragus Opublikowano 3 maja 2019 Opublikowano 3 maja 2019 2 minuty temu, maciucha napisał: W Stardew Valley bym se popodlewał marchewkę, a w domku na majówce nie mam xbąka Bo trzeba sobie switcha kupić byku i podlewać marchewkę gdzie chcesz Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 W dniu 1.05.2019 o 20:20, Paolo de Vesir napisał: KORWA, rada jak z forum wypieki.pl. Nie każdy ma miejsce na kolubrynę w salonie i stara się oszczędzić jak najwiecej miejsca/zredukować graty pod TV. No bo normalnie jest obraz strasznie rozmazany przez niską rozdzielczość ale taki bajer: https://www.onlinekabelshop.nl/hdmi-adapter-voor-playstation-2?channable=e17871.NDcxODE&gclid=CjwKCAjw8LTmBRBCEiwAbhh-6MrOkktk1mjzIRKUdLo77dzQKpBwiiv2-OOTuXaDARW_1L5cPaQzKBoC_RMQAvD_BwE Sprawił że ostatnio ogrywałem z radością Manhunt 2 czy właśnie Def Jam NY . Ekran nie jest żyleta 4k ale wygląda to bardzo fajnie i jak najbardziej idzie grać i nawet czerpać radość z podbitej jakości oprawy starych giereczek. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 4 maja 2019 Opublikowano 4 maja 2019 Dzięki Sharku, w sumie te przejściówki są u nas za 30zł więc sprawdzę. Tym bardziej że wyświetlacz mam w FHD. Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 Zagrałbym se w jakąś fajną grę mobilną. Taką, że wyruszamy z bazy/domu po surowce/narzędzia/jedzene. Expimy i ulepszamy bazę/prędkość/inne This War of Mine ma to wszystko, ale za trudne. Chcę się relaksować na kibelku, a nie czytać ciągle o głodzie, chorobie, czy zimnie. Ostatnio pobrałem jakiegoś "kopacza", gdzie ulepszało się paliwo, prędkość, ale ciągle brakowało paliwa przez co gra frustrowała. Co polecacie, żeby można było robić upgrade'y i z czasem być coraz lepszym (raczej idle clickery odpadają, czy te darmowe gry typu Hay Day, Clash of Clans). Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 5 minut temu, grzybiarz napisał: Zagrałbym se w jakąś fajną grę mobilną. Taką, że wyruszamy z bazy/domu po surowce/narzędzia/jedzene. Expimy i ulepszamy bazę/prędkość/inne This War of Mine ma to wszystko, ale za trudne. Chcę się relaksować na kibelku, a nie czytać ciągle o głodzie, chorobie, czy zimnie. Ostatnio pobrałem jakiegoś "kopacza", gdzie ulepszało się paliwo, prędkość, ale ciągle brakowało paliwa przez co gra frustrowała. Co polecacie, żeby można było robić upgrade'y i z czasem być coraz lepszym (raczej idle clickery odpadają, czy te darmowe gry typu Hay Day, Clash of Clans). Hill Climb Racing, ale jedynka Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 O panie, w to jużsię nagrałem (masz nawet na kompie w markecie Microsoftu), grałem na Androidzie, Windowsie, iOS... wiem, że ciągle grę spierają, ale już mi zbrzydła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi