20inchDT 3 361 Opublikowano 21 grudnia 2021 Opublikowano 21 grudnia 2021 https://www.trueachievements.com/n48201/dead-cells-dlc-achievements 46 nowych aczikow wartych 1000gs. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 Jeżeli nigdy nie grałem, a chciałbym jakiegoś dobrego indyczka to giereczka się nada? Jest tu jakaś fabuła? Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 Godzinę temu, Starh napisał: Jeżeli nigdy nie grałem, a chciałbym jakiegoś dobrego indyczka to giereczka się nada? Jest tu jakaś fabuła? Pamiętaj, że to Rogalik a nie indyczek. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 @Starh Gra jest dosyć przystępna, na domyślnym poziomie trudności można przejść bez problemu, bez napinki. Nie jest droga, jest DLC dla chętnych, jak się nie spodoba to może przeżyjesz. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 W to sie nie gra dla fabuły, a dla fantastycznego gameplayu. Moj ulubiony rogal. Hades moze czyscic buty. Cytuj
Sylvan Wielki 4 615 Opublikowano 8 stycznia 2022 Opublikowano 8 stycznia 2022 Hades to bardzo dobry, smaczny rogalik. Curse of the Dead Gods - rewelacja. Niemniej Dead Cells król i basta. Najnowsze DLC jest już dostępne. Jutro zdam relację czy No to uciekam do 4 Cell Nightmare Mode. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 W dniu 6.01.2022 o 17:03, Starh napisał: Jeżeli nigdy nie grałem, a chciałbym jakiegoś dobrego indyczka to giereczka się nada? Jest tu jakaś fabuła? Jest dużo lore, ale nie jest podany na tacy i niełatwo go odkryć. Gra jednak stale o nim przypomina. To taka wyspa tajemnic. Gra jest łatwą w opanowanu, ale ma wiele ng+ , które są solą gry, trudne (dodają m.in. nowe potwory) i są potrzebne do true endingu. Gra na setki godzinn Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 Jakieś rady na początek? Pograłem 5 godzin i dopiero niedawno zabiłem pierwszego bossa. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 Nie leć na pałę, poznawaj bronie i pułapki, dobierz co ci leży i skupiaj się na tym kolorze. Cytuj
Sylvan Wielki 4 615 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Najnowszy dodatek The Queen and the Sea ukończony kilkukrotnie. Znakomita, wymagająca zabawa. DLC odwiedziłem w stroju Kolektora. Jest najdroższy i najcięższy do zdobycia - kilkukrotnie trzeba przejść Dead Cells na najwyższym poziomie trudności - Hell Cell Mode. Aby dostać się do wspomnianego dodatku należy odwiedzić Toxic Serwers gdzie znany z pierwszej wersji gry NPC podaje nam informację odnośnie klucza, który ostatecznie znajdujemy w rybackiej wiosce (Stilt Village). Kluczem otwieramy nowe przejście w zamku (High Peak Castle) i wyruszamy eksplorować nowe obszary. Są to zatopiony statek (Infested Shipwreck) oraz latarnia morska (Lighthouse). Pierwszy to klaustrofobiczne korytarze spowite mrokiem. Całość oferuje genialną muzykę, która przywodzi na myśl ścieżkę dźwiękową z kapitalnej NieR Automata. Natomiast latarnia, to szaleńczy wyścig z czasem. Skaczemy po kolejnych kondygnacjach unikając płomieni i bossów. The Crown natomiast to potyczka z nowym bossem - Królową. W grze otrzymujemy również nowy oręż zagłady i stroje. Cześć jest powiązana z nowymi przeciwnikami (świetni są), a złote wersje otrzymamy, gdy pokonamy danego bossa bez straty punktów życia. Nie powiem, ucieszyłem się, gdy udało się ubić jednego z najtrudniejszych bossów w grze w ten sposób, choć do platyny każdego tak pokonałem w sumie. Dodam, że wraz z dodatkiem wpadła aktualizacja, która dodaje osiągnięcia za każde DLC (wcześniej nie była na sprzęcie Sony dostana - na X bąku jest od jakiegoś czasu ta możliwość). Polecam zapoznać się z rozszerzeniem. Bardzo dobra rzecz. 2 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Na xboxiku jest przecena na grę i na kilka dlc. Za rok się kupi bundla ze wszystkim. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 Jezu grałem w tą grę jeszcze kiedy była w fazie early acces na pc ale dopiero teraz zabrałem się za pudełkowe kupska na półce, które leżakowały Co mogę powiedzieć bodajże Ogór gdzieś na początku tego tematu napisał, że w rogalikach to trzeba znaleść swój ulubiony gatunek. Moim chyba są wszelakie metroidvanie ponieważ ograłem wszelakiej maści Gungeony, Nuclear Throny, Isaaki, Necrodancery, Darkest Dungeony i pomimo, że doceniam ich wkład w branżę oraz są wg mnie ważnymi gierkami to nie kliknęło na tyle żeby był syndrom "jeszcze jednego runu". W DC przyszło mi to naturalnie. Nie czuję jakiejś frustracji po zgonach, nawet jeżeli dany run nie przyniósł mi większych korzyści. Pomaga też fakt, że pierwsze przejście nie było szczególnie męczące. Trzeba było tylko zachować ostrożność w niesławnym Forgotten Sepulcher, gdzie nie ukrywam pierwsze podejścia były ciężkie ale okazuje się jednak, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Ostatecznie udał się pierwszy run, gdzie nieszczególnie się śpieszyłem ale i tak jestem zadowolony z przejścia chociaż jednego rogalika w życiu XD Na pewno będę do gry jeszcze wracał bo odkrywanie co rusz nowych umiejętności i lore jest bardzo motywujące. 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 615 Opublikowano 1 lutego 2022 Opublikowano 1 lutego 2022 Graj, baw się dobrze i koniecznie zdawaj relację z postępów. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 Fajna gierka. Myślałem, że się nie polubimy bo nie przepadam za tym typem rozgrywki, wolę progres niż powtarzanie w kółko tego samego No ale po kilku(nastu) zgonach, ogarnięciu mniej więcej o co biega, wybraniu ulubionych broni i nauczeniu się bossów udało się dojść do Hand of the King, który zjadł mnie na śniadanie bez popity No i siedzę teraz i rozkminiam czym by tu go jednak podejść i jakie bronie zebrać i którędy teraz pójść, no jest dobrze. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 Kiedyś łatwo się grało w ranged weapon, jakieś luki i kusze robiły temat z hand. Jeszcze jak miałeś miniony, co go szybko zdejmowały to OP. Teraz to nie wiem jak to wygląda po tylu zmianach w patchach. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Pobawiłem się trochę dłużej i wciągnęło, po kilku testach różnych oręży w końcu mniej więcej zacząłem łapać co z czym parować żeby zyskać jak najwięcej. Rozgrywka jest satysfakcjonująca, choć wkurwia kiedy nas jakiś random uwali i wszystkie nazbierane fanty idą się paść Mimo tego, że nadal wolę klasyczne metroidvanie to gierka na pewno zasługuje na uwagę i wciąga a samą muzyczkę zdarza mi się nucić Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Darmowy dodatek, już do pobrania. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 O kurwens, właśnie wczoraj pobrałem. Poziom nie za łatwy a dodatkowo przeciwnicy zabierają ci pieniądze Do tego nowe bronie, których cechami jest z kolei wyciąganie więcej kasy z przeciwników. Wygląda na to, że poziom jest losowo generowany pomiędzy niektórymi levelami. Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Widzę, że muszę wrócić do grania, bo kupiłem na tej sporej promce kilka miesięcy temu, pograłem kilkanaście runów (chyba 2x udało się ukończyć) i póki co odpuściłem. A w sumie to nawet nigdy nie brałem żadnej tarczy, bo zawsze tylko jakaś broń dystansowa+zwarcie (trójząb+pioruny ostry kozak połączenie). Cytuj
Sylvan Wielki 4 615 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Tarcze są doskonałe, jak stawiasz na odpowiednie mutacje. Dzięki temu kontry potrafią być zabójcze. Nowość. Sprawdzę, dam znać co i jak. I szybciej tam z kontynuacją. Cytuj
Sylvan Wielki 4 615 Opublikowano 21 lipca 2022 Opublikowano 21 lipca 2022 Sporo dobra, ale wciąż czekam na wieść o kontynuacji tej kapitalnej gry. Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Znudziły mi się już trochę zwykłe cassualowe gry gdzie więcej jest filmików niż samej gry, robię drugie podejście do tej produkcji, zobaczę jak mi pójdzie, bo zapowiada się fajna zabawa Cytuj
Sylvan Wielki 4 615 Opublikowano 9 listopada 2022 Opublikowano 9 listopada 2022 Podobno to już koniec w kwestii gościnnych występów. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 listopada 2022 Opublikowano 9 listopada 2022 bede musial zaopatrzyc sie w gre i dlc na jakim wiekszym sale. Szkoda, ze dwojki nie robia ;( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi