Skocz do zawartości

Far Cry 5

Bansai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DLC z season passa nie wyglądają nawet na zrobione na odpier.dol, a ten edytor i kreator contentu dla wszystkich też zwiastuje całkiem sporą żywotność gry. No no...

Nawet gdy gra sama w sobie będzie mega odtwórcza (a będzie - we wszelakich wrażeniach przedpremierowych na różnych portalach mówią, że największe nowości w 5 to brak wspinaczki na wieże i poboczna aktywność z łowieniem ryb :Coolface:), to takie wsparcie popremierowe - zarówno od Ubi, jak i co bardziej kreatywnych graczy - zapewni tony dodatkowej zabawy dla mających na to ochotę. :good:

• Plusik 1
Opublikowano

Gdyby włączyć komuś FC4, kto w to nie grał ciekawe czy by się w ogóle skumał, że to stara część.

• Plusik 1
  • Haha 1
Gość suteq
Opublikowano

Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzt

NASTĘPNA OWIECZKA

:)  

Opublikowano

Dają się wkręcać noby.

:/

Ale ja w sumie biorę na premierę.

Każda część w połowie mnie nudzi i odrzuca, a i tak kupuję. Paradox, czy ki ch u j ?

• Plusik 1
Opublikowano

Planuję wziąć na premierę. Jest ku temu prosta przyczyna, ostatni Far Cry w którego grałem, to część - uwaga - pierwsza. Gdzieś tam miałem okazję jeszcze widzieć Far Cry 3, ale to by było na tyle z moich przygód z tą serią Ubisoftu.

Tutaj bardzo spodobała mi się tematyka i klimat amerykańskiej Montany. Obejrzałem parę materiałów, które utwierdziły mnie, że chcę w tą część zagrać.

• Haha 1
Gość suteq
Opublikowano
3 minuty temu, nobody napisał:

No mogliby dać całą grę w klimatach post Apo. Wygląda to dużo ciekawiej.

Jak będziesz cierpliwy to i na to się doczekasz. ;) 

Opublikowano (edytowane)

We wrażeniach przedpremierowych na GoL-u narzekali, że paradoksalnie setting jest najbardziej nijaki i robi najmniej spośród ostatnich trzech głównych odsłon, no ale tam typ ogólnie był marudny dla FC samego w sobie. No i zaznaczali, że dostępny dla nich był 1 z 3 głównych obszarów w grze, to i "później może będzie lepiej" :reggie:

Edytowane przez Frantik
Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał:

Tu się coś zmieniło od tej dwójki/trójki? FC5 wygląda jak reskin.

No nie bardzo w sumie :reggie: 

Opublikowano (edytowane)

Z Far Cry mam tak, że oprócz gównianego i nudnego Primala, to mi się w nie po prostu dobrze gram, mimo tego, że to jest reskin poprzednich części. Tę pewnie też ogram.

Wujek kupuje, to sobie pożyczę :banana:

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

Nie wychodzi co roku, ba, od premiery Primala minęło niedawno dokładnie 2 lata, i można by tu oczekiwać jakichś dalej idących zmian w samym szkielecie rozgrywki... tymczasem dostajemy kolejny reskin, przyprawiony paroma mechanikami z innych gier Ubi, jak np. znane z Wildlands zbieranie notatek i przesłuchiwanie uwolnionych jeńców celem "odsłaniania" mapy, które zastąpiło wdrapywanie się na wieże.

Z drugiej strony nie bardzo mam pomysł, jak można by odświeżyć formułę FC. To, co zrobiono w AC: Origins, tutaj nie ma prawa zadziałać - pchnięcie gry jeszcze bardziej w kierunku RPG-a? Nah. To jednak FPS i cudów od strony mechaniki się tu zrobić raczej nie da. Powrót do pseudorealizmu z FC2, oczywiście z pominięciem (pipi)owych respawnów przeciwników i z jakąś dobrą fabułką? To może już prędzej.

@Rozi Gusta i guściki. Mi akurat w Primala grało się bardzo przyjemnie. Lepiej nawet niż w FC4, które było dla mnie tylko dość chamskim reskinem trójki. Primal zaś kupił mnie klimatem - nie grałem w nic w podobnym settingu od czasu Prehistorika na Amidze za dzieciaka i siadło pięknie. Nie trawię natomiast Blood Dragona, nad którym masy się spuszczają z zupełnie niezrozumiałych dla mnie powodów. :P

FC5 kupię. Rozmyślam nawet nad day one, aczkolwiek biorąc pod uwagę trawiące mnie od pewnego czasu "niegranie w gry" i to, jak rzygam otwartym światem przy takim Horizonie, to jest to dosyć ryzykowne posunięcie. No chyba, że wirtualne strzelanie do fanatycznych rednecków sprawi, że fun z grania znów zaiskrzy.

• Plusik 1
Opublikowano

Pooglądałem gameplaye i widać gołym okiem, że to jest wildlands. Nawet tych półciężarówek nie zmienili. Ciekawe, czy model jazdy dalej będzie zyebany.

Opublikowano

no na następną część przecież mają masę pomysłów chociażby takich jak widać wyżej w tym trailerze season passa, wietnam, zombie, czy ten kosmos z alienami który z chęcią bym zobaczył w wersji far cryjowskiej :banderas: , jeśli ludziom spodoba się któryś z wyżej wymienionych dlc aż nadto to kto wie, o ile faktycznie by się do tego przyłożyli i nie wyglądało to po prostu jak znowu jakiś reskin,  bo szczerze mówiąc to sam nie jaram się zbytnio 5, tak samo było z 4 i primalem, 3 sztosik razem z jedynką, dobrym właśnie odświeżeniem dla serii byłoby pójście w jakieś klimaty sci-fi więc na to liczę w szóstce 

Opublikowano

Poprawić model jazdy, AI wrogów, dać możliwość strzelania z dwóch broni naraz, opcję przebierania za najemników, by wślizgiwać się do posterunków, odpuścić wskaźniki celów na ekranie, na rzecz minimapy. W 10 minut wymyślone więcej zmian niż Ubi od czasów FC3 xd

• Plusik 2
Opublikowano

Ohoho, jak tendencyjnie pominął kolejne 3 arcygenialne pomysły wymyślone na poczekaniu. :cool2: 

No niestety, w Ubi nawet poprawę AI można by nazwać rewolucją (*)

Opublikowano

Walicie smuty, a ja jaram się tym (pipi). Goooooownem przez duże "G" ! Obezranym przez duże "O"!

Dzień przed premierą obskoczę media markty i inne experty, czy już może mają...

U mnie standard. 

:dunno:

• Plusik 1