Skocz do zawartości

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Ubisoft już żeruje, zapowiedzieli  season passa w postaci nowych broni, solo wyzwań, coopowych mapek i nowego contentu fabularnego 19,99$

http://www.nintendo-insider.com/mario-rabbids-kingdom-battle-season-pass-delivers-exclusive-weapons-challenges-and-new-story-content/

Edytowane przez Malibu

Najbliżej tej gry wydaje się chyba XCOM: EU/EW. Teraz w Humble Bundle można kupić wersje na Vitę oraz PS3 za parę dolarów (uwaga, na konto US tylko, na PS3 to nie problem jednak). Na kompie też tanio gdzieś się na pewno da dorwać, na PS4/X1 ostatnio XCOM2 też często w promocji.

Nie lubię to trochę na wysrost, nie dałem jeszcze szansy tego typu grom, więc od czego tu zacząć, żeby się nie zniechęcić, a zachęcić? :) Jeśli jest dużo myślenia, a przy tym nie odstrasza skomplikowaniem to powinno być dobrze.

Zdecydowanie ktorys Fire Emblem - sam system jest bardzo prosty (trzy typy broni i kazda lepsza od innej jak w kamien papier nozyce), ale myslenia taktycznego jest sporo.

Zdecydowanie ktorys Fire Emblem - sam system jest bardzo prosty (trzy typy broni i kazda lepsza od innej jak w kamien papier nozyce), ale myslenia taktycznego jest sporo.

Nie jestem wcale taki pewien, czy Fire Emblem jest dobrym reprezentantem. Jasne, to gra taktyczna, ale o innych zasadach co nadchodzący Marian i Kruliki. XCOM EU/EW/2 to jest zdecydowanie najbliżej tego co nas czeka na koniec miesiąca.

• Plusik 1

Nie jestem wcale taki pewien, czy Fire Emblem jest dobrym reprezentantem. Jasne, to gra taktyczna, ale o innych zasadach co nadchodzący Marian i Kruliki. XCOM EU/EW/2 to jest zdecydowanie najbliżej tego co nas czeka na koniec miesiąca.

Masz racje, nie wiem dlaczego pomyslalem o FE. Moze dlatego ze gram ostatnio w Tactics Ogre i wszystko z szachownica na mapkach kojarzy mi sie z tego typu grami. Tak jak mowisz, XCOM to lepsza opcja i koncze tez offtop.

Według zapowiedzi, pod kolorową otoczką kryje się całkiem kompetentne tRPG, które w poźniejszych planszach potrafi pokazać pazur, gdy mówimy o poziomie trudności. Z drugiej jednak strony mechaniki uczymy się w grze powoli i twórcom zależy, żeby mógł się w to bawić każdy, niezależnie od doświadczenia z takimi grami.

Tak czy inaczej, pierwsze opinie są bardzo pozytywne.

Najlepsza reklama. Królik śpiewający w operze, że księżniczka jest w innym zamku.

Luigi has the Steely Glare ability that allows him to take extra sniper shots at any enemy moving past him

Fo0f6025_400x400.jpeg

Edytowane przez ragus