sprite 1 788 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 To ogarnijcie to :D Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 Dobra mam i jak (dzięki fundutto za pożyczenie), pograłem trochę ponad godzinę i gierka jest megaaaaaa. Jakieś pro tipy dla mega laika od turowek (jedyna turowka jaką przeszedłem do Kijek Prawdy xD) abym nie miał zbyt dużych problemów na końcu? Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 Do mnie też dzisiaj dotarła kopia gierki, niestety czekam jeszce na reklamację konsoli. Po tylu AHAH i EHAH tutaj na forum liczę na mega sztos :) Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 Balon, graj na spokojnie i wszystko samemu odkrywaj. Mogę Ci powiedzieć co nieco, ale po co mam Ci psuć fun z walki :D Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 1-5 midboss i 3 x game over. Czuję ciężką przeprawę w późniejszych etapach hehe. Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 Miałem podobnie. Później podpakujesz postaci (zwłaszcza jeśli będziesz biegać po skończonych światach szukając skrzynek, chociaż polecam zrobić to po skończeniu gry - żeby marnować czasu w przypadku braku jakiejś umiejętności) i nie będzie tak źle. Dopiero w trzecim świecie robi się trudniej moim zdaniem. Cytuj
Gość Opublikowano 5 października 2017 Opublikowano 5 października 2017 @Ficuś @ Nemokof Przechodziliście challenge i ultimate challenge? Bo Luigi i Rpeach są potem useless. Te postacie są dobre tylko w jednego rodzaju zadaniach. Nie zgodzę się, używałem ich stosunkowo najczęściej, zwłaszcza Rpeach(z 80% misji) Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 5 października 2017 Opublikowano 5 października 2017 No zależy jak chcesz grać. Ja challenge teraz sobie robię żeby wrócić do tego midbossa w 3cim świecie, znalazłem nawet sposób na farmienie złota w 4 challenge w 1 świcie, w godzinkę ok 6000-6500 można wyfarmić więc można kupić każdą broń która jest dostępna. Na razie przez przypadek przegapiłem challenge 1-5 bo wskoczyłem do wyrzutni i już się nie mogłem cofnąć, także pewnie jeszcze raz odpalę, ale na razie w sumie żaden challenge poza chyba 1-3 gdzie nie chodziło o silę nie jest straszny. Ale nie wiem jak te ultimate, gram tylko w drodze do pracy i czasem na (pipi)zyku więc mało. Ale gierka jest bardzo przyjemna i te walki nadają się właśnie na takie doskoki, w Zeldę nie umiem tak grać. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Boss w trzecim świecie Poezja. Dobrze że devi są zadowoleni ze sprzedaży gry bo chętnie przytulę sequal albo coś innego od panów z Ubi Milan. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Czekaj na Season Pass :) Cytuj
hennepin 31 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Taa boss w 3cim świecie to miód i orzeszki, postarali się, wyszedł genialnie. Ogólnie cały 3ci świat mi się wydaje taki naj. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Ja się uporałem w końcu z tym midbossem w trzecim świecie. Musiałem trochę siana wyfarmić na lepsze bronie i się udało, Mario, R Luigi I R Mario. I Mario w tym jest najsłabszy ;-) Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Ja się zaciąłem w 2-8, w walce z zimowymi Shebertami, których trzeba pokonać 6 oraz tornado szaleje. No chyba już 5 razy próbowałem zawsze klęska, damn. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Tam chyba flaga pokazywała kierunek wiatru. To mi pozwalało w miarę unikać tornada. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Ja mam wrażenie, że im dalej w las tym łatwiej. Najciężej mi było w pierwszym świecie (jestem w połowie trzeciego). Ale potem jak się zdobywa lepsze bronie i skille to już jest z górki. Oczywiście mówię o zwykłej kampanii, challenge zostawiam na potem ;) . A już jakieś farmienie kasy to byłoby totalne ułatwienie. Nie wiem, może doświadczenie nabyte w nowych xcom'ach trochę pomogło :P . Chociaż przez te nawyki nabrane w grach od firaxis cały czas zapominam o "wślizagach" czy team jumpach. Ale co by nie mówić to gierka sztosik. Jak w hirołsach - "jeszcze tylko jedna turawalka". Trzeba zaopatrzyć się w season passa, żeby starczyło na dłużej. I nawet to zwiedzanie mapy/świata jest świetnym fillerem. A wracając jeszcze do heroesów - to myślę, że ubi ma świetnego kandydata do stworzenia kolejnej odsłony popularnej serii. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 października 2017 Opublikowano 9 października 2017 Tam chyba flaga pokazywała kierunek wiatru. To mi pozwalało w miarę unikać tornada. To ja wiem, tylko mnie Sherberty dorywają strzał dwa i leże. Pierwszy problem dopiero tutaj napotkałem, wczesniej to trochę nuda i łatwizna a teraz kek. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 9 października 2017 Opublikowano 9 października 2017 Hmm, a masz w miarę mocno bronie? Jak coś, to tu masz prosty tutorial jak farmić złoto w pierwszym świecie w bardzo krótkim challenge 1-4 - nie trzeba robić tego indentycznie. Wrzucam w spoiler. Ja się zaciąłem na midbossie w 3cim świecie i po zmianie taktyki i kupieniu najlepszych broni udało się przejść: Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 października 2017 Opublikowano 9 października 2017 No własnie wczoraj cofnąłem się do poprzedniego świata pofarmić i kupiłem dla Rpiczy lepszą bronią i skill z sentry - zobaczymy dzisiaj, ale beke mam jak mnie klepią Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 10 października 2017 Opublikowano 10 października 2017 O jaaaa, trzeci boss :-) No zayebisty! I te teksty ;-) Jadę do pracy i się śmieje to takiego dziwnego tabletu a ludzie na mnie patrzą jak na idiotę :-) Rewelacja. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 16 października 2017 Autor Opublikowano 16 października 2017 pojawil sie nowy patch, od jutra pierwsza czesc dlc z season pass Pack 1 - New Challenges - Oct. 17th, 2017 Pack 2 - Story Pack - Jan. 16th, 2018 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 W końcu wczoraj skończyłem a dzisiaj jeszcze kilka challengy chce odblokować. Co mogę rzec? Gra nie taka dobra jak xcom 2 szczególnie z dlc czy jakiekolwiek fire emblem. Niestety mnie w pewnym momencie troszkę zmęczyła i musiałem 2 tygodnie odpocząć aby do niej wrócić i skończyć. Pech chciał że najlepsze było właśnie przede mną. Końcówka 3 świata i 4 to wreszcie wyzwanie a i bossowie zacni. Szczególnie ten z piosenką w spoilerze. Dawno tak się nie uśmiałem. Technicznie gra wspaniała, fabularnie czasem infantylna a czasem śmieszna. Walki potrafią dać w kość w drugiej połowie problem z tym że na początku jest za łatwo. Po przejściu dlc do xcom2 ta gra ma za mało w warstwie taktycznej do zaoferowania. Fakt mamy różne postacie ale połowa nie nadaje się do niczego w pewnym momencie miałem team peach mario i mario rabbit który rozjeżdżał wszystko. Jak zbiera się orby i fanty to w pewnym momencie drużyna jest zbyt silna dopiero 4 świat tak naprawdę to weryfikuje. Tutaj musiałem kilka razy powtarzać walkę jak wcześniej mi się to zdarzyło tylko 3 razy (2 razy na bossach). Dla mnie bardzo solidne 8/10. Grę polecam ale nie jest to mesjasz :) Czekam na mario czy xenoblade może w końcu będzie mesjasz na switchu. Żeby nie było i tak zelda, mario kart czy króliki to exy 100 razy lepsze od wszystkiego w pierwszym roku xboxa one czy ps4. Czekam po prostu na coś na poziomie bloodborne czy sunset overdrive. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Ogarnij Ultimate Challenge. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 18 października 2017 Opublikowano 18 października 2017 Gdybym zaplacil hajs za kilka kolejnych walk bez nowych przeciwnikow, nowych broni i ogolnie bez nowych pomyslow, to troche bym sie zawiodl. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 18 października 2017 Autor Opublikowano 18 października 2017 tez myslalem ze moze przynajmniej nowych przeciwnikow daja lub bronie a tu klops cala nadzieja, ze ta nowa piata kraina w styczniu bedzie warta zakupu, podobna sytuacja jak z zelda gdzie tez czekam na fabularne dlc by przekonac siebie, ze warto kupic przepustke sezonowa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi