Skocz do zawartości

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Featured Replies

Opublikowano

To już pewne, że będzie tylko jedna nowa kraina? I mam nadzieję, że będzie można ją kupić osobno, bo jak będzie tylko w SP to poczekam sobie na obniżkę. 

• Odpowiedzi 541
  • Wyświetleń 62,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://powerplay.com.pl/pl/p/PREORDER-Mario-and-Rabbids-KB-PL-SWITCH-folia/7699   PROMO: PROSCIEMASTAN   CENA: 185zł + koszt wysyłki.

• ProŚciema wraca, tym razem już bez trolli (choć miałem w głowie coś z Xbox One X, ale postanowiłem że już koniec takich zabaw), a z promocją na kolekcjonerkę Mario + Rabbids Kingdom Battle.   http:/

• Dodatek uruchamia się na osobnym sejwie, tak więc Rabbid Peach zaczyna od początku. Śmieszne uczucie być znowu takim leszczykiem i zadawać po 15-20 punktów obrażeń. Przebiłem się póki co przez 4 walki

Opublikowano
  • Autor

tylko? jak rozmiarowo bedzie pelnoprawna jak te w grze to zawartosci na conajmniej 5h

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten kod na broń, który był w pudełku to kiedy wykorzystać? W ogóle jest sens go używać? Nie chciałbym sobie psuć balansu gry przez posiadanie jakieś OP broni.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

zaskakujaco ubi zapowiedzialo nowy darmowy dodatek - versus mode, premiera juz jutro

“Versus Mode is a new multiplayer experience, playable locally on a single console and developed especially for you, the fans! This long-awaited two-player game mode allows you to defy a friend and show your tactical abilities in fun local fights, filled with random bonus items that make every battle epic.”

Opublikowano
16 godzin temu, NemoKOF napisał:

Daliby możliwość grania online. Nie ma tutaj super wymagań co do połączenia. 

... to bym Cię porobił ;).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To jest to fabularne dlc, które miało debiutować jakoś teraz w styczniu i po prostu je przenieśli na wiosnę czy to będzie kolejne, nowe dlc? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie skończyłem kampanię, i co tu dużo pisać, sztos gierka i must have dla posiadaczy Switcha. Miodny gameplay, fajny system rozwoju i różnorodne scenariusze na polu bitwy. Z 25-30h mi zajęła, a pozostało jeszcze odszukać resztę skrzyń i te zadania dodatkowe po skończeniu każdej z krain.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

180 złociszy chyba dobra cena za kolekcjonerkę czy się mylę? Nówki golasy latają za 145 więc chyba lepiej brać coś takiego.

Opublikowano

Ja się dorwałem do podstawki (nówka folia za 135zl) i nie żałuje wydanej kasy. Tuż obok Xenoblade 2 to must have na Switcha. Giera co chwilę puszcza oczko do graczy poprzez fan service. Wygląda ślicznie a gameplay to cud, miód, orzeszki. Szkoda, że  Nintendo ogólnie nie wydaje na Switcha podobnych limitek jak z Wii U: Gra + Steelbook + Artbook + ew. OST z jakimś plakatem / mapą za nieznacznie wyższą kwotę (vide: Xeno X, Project Zero). Łykałbym bez popity, gdyż figurki mnie nie kręcą. 

Opublikowano

Ta figurka jest bydlęca, dzieciaki sie cieszą z debilnego kórlika na półce, a gra jest świetna, nie sądziłem że polubię jakąś grę od ubi :kaz:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po miesiącu czasu jestem na końcówce gry i tytuł zaliczyłbym do tych udanych (zwłaszcza, że nie było nigdy z Mariem strategii w stylu X-kom). Minusem jak dla mnie były misje, gdzie trzeba ochraniać pewnych npców (nienawidze tego typu góvien) oraz mała różnorodność przeciwników (ostatni świat do tej pory nie zaprezentował zupełnie nowy typ przeciwnika a nie zbawiło by ich to). Pod koniec tytuł również staje się dosyć nierówny, bywają sytuację gdzie można wszystkich skosić w 1/2 turze a bywa tak, że przeciwnik Cię w jednej turze wykosi aż równo. Największym minusem jest brak cofnięcia ruchu (czyt. poruszania się). Niejednokrotnie źle na szachownicy gra wybrała mi miejsce, które chciałem wybrać i postać straciła przez to ruch bo nie ma żadnego podwójnego zatwierdzenia danej czynności. 

Tak czy siak, sam tytuł to pompa na całego, jest przyjemna i o dziwo na dłuższą metę jest wymagająca (chyba, że się podpakuje postacie i wykupi skille i bronie to bywa banalnie prosta). Czekam na dodatek z DKem ale challenge pack kompletnie mnie nie interesuje. 

Opublikowano

Pograłem 1-1,5h i mam bardzo mieszane odczucia. 

Pierwsza rzecz, która od razu mnie odepchnęła to przerywniki filmowe wrzucone na siłę. Kurwa mać, bo jest gra z marianem i kurwikami w turowym sosie, a nie tlou, żeby mi pierdolić jakieś smuty na ekranie, których nie mogę skipnąć. Nie chce tego, chcę grać i napierdalać przeciwników na planszach. 

Kolejna rzecz to totalnie niepotrzebna eksploracja między właściwymi poziomami. Wolałbym żeby to były poziomy dostępne z menu albo coś na zasadzie XCOM-a z jakimś centrum dowodzenia. Cokolwiek, ale jak widzę, że muszę łazić po nudnych ścieżkach i okazjonalnie rozwiązywać debilne zagadki zamiast niszczyć przeciwników moimi parobkami to tak średnio bym powiedział. W XCOM-ie było dobre to, że było centrum dowodzenia, robiłeś sobie coś tam, ale jedno kliknięcie i już się ładowała misja gdzie zaczynała się właściwa rozgrywka.

Sama rozgrywka właśnie już jest całkiem spoko bo przy pierwszym midbossie już nie było tak łatwo jak zawsze i musiałem troszkę pokombinować. To się chwali i mam nadzieję, że będzie tego coraz więcej. Podoba mi się to, że są różne modele broni oraz umiejętności do odblokowania. Super, że ciosy można łączyć, a towarzysze pomagają w konkretnych akcjach. 

Graficznie jest przyjemna w odbiorze i bardzo kolorowa. Ogólnie to na razie takie NieWiemCzySkończę/10.

Opublikowano

Ja po skończeniu gry, dalej uważam, że jest do dobre 8/10, zwłaszcza, że pomysł na Mariana jest świeży i mało Nintendowski (i uwielbiam Kórliki). Do samego końca bawiłem się przednio, podobają mi się dodatkowe ukryte levele, gdzie mamy całkiem niezłe wyzwanie (jak się pójdzie tam od razu a nie podpakuje bohaterów). Tytuł jest bardzo ładny. Brakowało mi tylko większej różnorodności przeciwników lub jakiś dodatkowych celów w misjach ale czekam na dodatek z DKem i może go łyknę (challenge pack sobie odpuszczam, nie moje klimaty).