Skocz do zawartości

Monster Hunter Generations Ultimate (SWITCH)

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@ragus

To samo będzie tu jak nie przeniesiecie sejwa. To jest masakra ale niektórzy twierdzą, że nie trzeba ich robić ale to nie prawda w dłuższej perspektywie trzeba bo odblokowujemy questliny i składniki dla kucharza. Ja usypiałem i konsola wypadała mi z ręki ale zrobiłem każdy jeden. 

Edytowane przez devilbot
Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.08.2018 o 22:18, devilbot napisał:

@ragus

To samo będzie tu jak nie przeniesiecie sejwa. To jest masakra ale niektórzy twierdzą, że nie trzeba ich robić ale to nie prawda w dłuższej perspektywie trzeba bo odblokowujemy questliny i składniki dla kucharza. Ja usypiałem i konsola wypadała mi z ręki ale zrobiłem każdy jeden. 

Szanuję upór, ja się poddałem.

Z drugiej strony, jak patrzę na zawartość w porównaniu do World to kusi jednak wziąć. No i ta przenośność jednak robi swoje. Ehh, no zobaczę.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Ciężko do czegoś to przyrównać. Diablo tylko ciągle bijesz bossa, z aktywnym systemem walki, unikami i dużą ilością broni do wyboru. Z potwora wypadają jego części, z części robisz lepsze bronie/zbroję. Odblokowujesz co raz trudniejsze questy i tak w kółko. Możesz sam, możesz w coopie online, oprócz questów z zabijaniem masz typowo gatheringowe, gdzie zbierasz jakieś rośliny i inne grzyby z których robisz mikstury, jakieś dopalacze i inne chu,je muje dzikie węże.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

No to ubiłem tego ptaszora na "easy". Kurde, ta gra wygląda cały czas tak samo od czasów gdy lata temu w to zagrałem na PSP xD. Dobrze, że to World powstało. No na dużym TV to nie robi wrażenia za bardzo, ale w trybie przenośnym pewnie Monster Hunterowe świry będą zadowolone.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja sobie powoli ogrywam GU na Switchu kiedy czas mam i już po tych paru godzinach tytuł podoba mi się zdecydowanie bardziej niż World którego wymęczyć nie mogę :lapka: 

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie mam switcha ale na 3dsie w każdą wydaną część mh nadal są ludzie online. W japończyka generations ultimate jest masa graczy ale jest crossplay 3ds-switch w tę wersję gram najczęściej. W 4u zawsze też jest sporo chociaż na gogmaziosa musiałem szukać graczy na discordzie. 

Jżeli nie grałeś w stare monhuny to wiedz że online nie jest ak rozbudowany jak w world nie ma flar i dołączania w trakcie questa.

• 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Słuchajcie, mam set Dreadqueen na lvl 15 i nieaktywny Status crit i D. queen Soul (na szaro). D.queen soul X aktywny, chociaz opis wyglada podobnie. Totalnie nie kumam, mam mlot z elemental damage paraliżującym. Pierwszy raz zupelnie nie czaje czemu coś jest nieaktywne. 

Opublikowano

Astalos Smasher. A tych dreadqueenowych skilli nie kumam, dodaje po prostu +2 do herbology itd jak gem? Jak to uaktywnić bo nie ma w tabelce. Grindowałem na pałę i są efekty;)

Opublikowano

Bronie z Astalosa mają element thunder, a set Dreadqueen działa ze statusami: Sleep, Paraliż i Poison. Czyli Crit Status i Dreadqueen będą nieaktywne bo twoja broń ma element.

Set dreadqueen lepiej działa z szybką bronią jak SNS czy Duale bo one szybko zakładają status, a status na młocie np paraliż może imo tylko zepsuć nam flow walki bo wejdzie w nieodpowiednim momencie np tuż po zestunowaniu potwora.

• Dzięki 1