Opublikowano 18 grudnia 201113 l Odejście z Polonii Bytom Jakuba Świerczoka wydaje się być jedynie kwestą dni. Poważnie zainteresowane sprowadzeniem utalentowanego napastnika są Wisła Kraków i niemieckie 1.FC Kaiserslautern. Okazuje się jednak, że przeciwni sprowadzeniu piłkarza na Reymonta są kibice "Białej Gwiazdy". - Mamy nadzieję, że osoby odpowiedzialne w klubie za transfery pójdą po rozum do głowy i nie dopuszczą do tego, by wyżej przedstawiona postać trafiła na Reymonta. Nie jesteśmy i nigdy nie będziemy kibicami, którzy nie będą zwracać uwagi na takie sytuacje. Pewne wartości są i zawsze będą na pierwszym miejscu. Do wszystkich, którzy uznają przedstawione stanowisko za zbyt radykalne napiszemy tylko jedno - szanujmy się. Wisła to klub, któremu sprowadzanie pewnych piłkarzy po prostu nie przystoi. Budowanie piłkarsko wielkiej drużyny musi iść w parze z przestrzeganiem pewnych zasad. Jeżeli o nich zapomnimy i my niegodni będziemy podania ręki - czytamy w oświadczeniu Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków. (wp.pl) Śmiechowy motyw, szczególnie jeśli przypomnimy sobie, jakim strzałem w dziesiątkę były poprzednie takie akcje protestacyjne mądrych chłopaczków z SKWK, z blokowaniem transferu wracającego z zagranicy Tomka Frankowskiego, na czele
Opublikowano 18 grudnia 201113 l śmiechowy to jest ten chłopaczek, gość który wrzuca sobie na fejsika zdjęcia w szaliku "śmierć Wiśle", po czym mówi że jak strzeli 3 bramki to wszyscy mu to zapomną dodatkowo wylatuje z Cracovii za problemy z głową nie jest dobrym pomysłem na napastnika. Już widzę jak Małecki by go gnoił na każdym kroku xD Niech ten świerszczok (pipi) do szwabii, tam pokażą mu jego miejsce w szeregu, może się ogarnie bo jeszcze nic nie osiągnął a już mu odwala. co do Franka, skwk to sobie może blokować... na szczęście jeszcze jest Cupiał. Edytowane 18 grudnia 201113 l przez Ofsajd
Opublikowano 19 grudnia 201113 l Uściślijmy, że chodzi o zdjęcie o którym każdy słyszał, ale nikt go nie widział Poza tym, zakładając, że fotki istnieją- ile on miał lat, kiedy grał w Cracovii: 15?? IMO to normalne, że gówniarz, będąc w obcym mieście trzymał z kolegami z zespołu, z których większość pewnie była mocno za Craxą, co nie znaczy, że był jakimś jej fanatykiem- chyba kolo nie ma aż tak źle we łbie, żeby będąc sympatykiem Pasów i mając oferty z innych klubów, na siłę i wbrew sobie pchać się do Wisły... A ocena, czy byłoby to realne wzmocnienie to już sprawa dla Valckxa- widziałem go w meczu pucharowym z Lechem i grał piach, możliwe, że dochodzi do tego jeszcze sodówa- jak pójdzie za kasą do Reichu, to na 90% skończy się tak jak z Nwaogu, Sobiechem, czy Klichem, czyli niewesoło Edytowane 19 grudnia 201113 l przez Wielki K
Opublikowano 19 grudnia 201113 l W Cracovii 90% czasu gry , to piach. Myślę że nawet jak byś tam sprowadził Messiego, to po kilku dniach zacząłby kopać się po czole Taka to już klątwa tego zespołu
Opublikowano 19 grudnia 201113 l To pewnie prawda, ale mi akurat chodziło o mecz Świerczoka już w barwach Polonii Bytom
Opublikowano 22 grudnia 201113 l Kazimierz Moskal zostaje na stanowisku trenera pierwszego zespołu Wisły Kraków. Taką decyzję podjął dzisiaj zarząd klubu. Umowa z Kazimierzem Moskalem została zawarta na czas nieokreślony. Trener Moskal posadę szkoleniowca Wisły Kraków objął w listopadzie po dymisji Roberta Maaskanta. Pod jego wodzą mistrzowie Polski rozegrali sześć spotkań. Cztery z nich, w tym dwa mecze w Lidze Europejskiej, wygrali. Piłkarze Białej Gwiazdy zakwalifikowali się również do fazy pucharowej rozgrywek LE. „Jestem bardzo zadowolony z tego, że wyjaśniła się sprawa mojej przyszłości. Z drugiej strony wiem, że przed mną wielkie wyzwanie. Tym bardziej jest mi miło, że kibice tak mnie wspierają” – powiedział Kazimierz Moskal. „W każdym meczu, w którym prowadziłem drużynę, czułem się jak pierwszy trener, a nie tymczasowy” – podkreślał Moskal, któremu do tej pory powierzono prowadzenie Wisły do końca rundy jesiennej. :yahoo:
Opublikowano 5 stycznia 201213 l zaległy Superpuchar Polski z zeszłego sezonu , 11.02.2012 Stadion Narodowy Wisła - Legia obie ekipy dostały po 10tys biletów, choć Legii będzie pewnie sporo więcej btw. to będzie pierwszy oficjalny mecz na Narodowym w przyszłym tygodniu rusza u nas sprzedaż biletów
Opublikowano 5 stycznia 201213 l Aaa. Zapomniałem w ogóle o tym meczu Pokazuje to jakaś TV, czy jeszcze nie wiadomo ?
Opublikowano 11 stycznia 201213 l Każdy mecz do dzisiejszego dnia był kibicowskim świętem. Podobnie miało być również w trakcie dzisiejszego spotkania. Jednakże pewne działania oraz postępowanie zadecydowały o tym, że w trakcie dzisiejszego spotkania zaprotestowaliśmy i pozostawiliśmy nasz sektor pusty!Nie do przyjęcia przez nas bowiem jest fakt, iż na dzisiejszym meczu pojawiło się ponad 20 nieumundurowanych policjantów, którzy zasiedli w kilkuosobowych grupkach na każdym z sektorów w tym na młynie. Ponadto owi panowie nie musieli dzisiaj uiszczać opłaty w wysokości 25 zł, jak również bez stosownej akredytacji kamerowali sobie całe spotkanie. Jako kibice Wisły Kraków, nie będziemy tolerować zaistniałej sytuacji, tym bardziej zasiadać w jednym sektorze z owymi "spec służbami". Dlatego też liczymy, iż drodzy kibice okażecie wyrozumiałość i nie potępicie takiego stanu rzeczy! Grupa Kibicowska Ultra Kosz
Opublikowano 16 stycznia 201213 l 7tys biletów poszło w 6dni, SKWK zamawia następną partię szykuje się największy wyjazd w Polsce nasz rekord - 6tyś w Rzymie na Lazio został pobity trochę się rozpędziłem z tym największym wyjazdem: rekord należy do Gónika Z. za derby śląska na stadionie śląskim - coś koło 15tys Edytowane 16 stycznia 201213 l przez Ofsajd
Opublikowano 19 stycznia 201213 l kolejne 2 tysiące (przydzielone nam wczoraj przez e-klasę) rozeszły się dzisiaj w ciągu godziny
Opublikowano 31 stycznia 201213 l Europejska Unia Piłkarska nałożyła na Wisłę karę w wysokości 20 tys. euro w związku z nieprawidłowościami podczas meczu z Twente Enschede. UEFA wytknęła klubowi odpalenie przez kibiców 30 rac na trybunie północnej oraz zajmowanie dróg ewakuacyjnych na trybunach północnej i południowej. [/left] "W związku z tym już teraz zwracamy się do kibiców z prośbą, aby w trakcie najbliższego meczu Ligi Europejskiej ze Standardem Liege dostosowali się do zaleceń UEFA i pozostawili wolne miejsce na schodach na sektorach C i G" - pisze klub w swym komunikacie. już to widzę xD
Opublikowano 31 stycznia 201213 l Zróbcie tak jak my na meczu z Juve XD Tysiące stjułardów stało na schodach
Opublikowano 1 lutego 201213 l Beka. Będzie Probierz trenerem tej Wisły czy nie? Edytowane 1 lutego 201213 l przez Ore
Opublikowano 1 lutego 201213 l nie znam tematu. http://tvp.info/pano...12-1800/6248553 (5:50) a oni dalej swoje xD dyr ds. bezpieczeństwa Legii Warszawa "wiemy że przy udziale kibiców Wisły Kraków dochodzi do bójek gdzie są ofiary śmiertelne" wypowiedź z dupy, niezwiązana zupełnie z tematem. Materiał niby o przygotowaniach do Ojro pod względem bezpieczeństwa, a w tle finał PP z Bydgoszczy i strona SKWK. czy oni są niedo(pipi)ani? edit: chyba faktycznie nie pozostaje nic innego jak zdemolować tę stolicę, co by nie zawieść oczekiwań dziennikarzyn. Edytowane 1 lutego 201213 l przez Ofsajd
Opublikowano 2 lutego 201213 l Co byście nie zrobili, to oni już sobie materiał zrobią A jak nic nie zrobicie, to pokażą migawki z Bydgoszczy i dodadzą że w tym roku dzielne służby POrządkowe zapobiegły tragedii XD
Opublikowano 7 lutego 201213 l Mam bileciki na Standard na sektor A. To nic, że zamarzniemy na stadionie. Mam nadzieję, że te "stare dziadki" nie będą siedziały bo wtedy zamarzniemy na amen.
Opublikowano 7 lutego 201213 l Jak na razie nie ma żadnej oficjalnej informacji dotyczącej ewentualnego przeniesienia meczu na inny termin, więc na chwilę: tak, odbędzie się. Obstawiam że jeżeli w dniu meczu będzie taki mróz jak jest teraz to po prostu zmienią godzinę meczu na jakąś wcześniejszą.
Opublikowano 9 lutego 201213 l Wisła Kraków została ukarana za odpalenie przez kibiców Białej Gwiazdy rac dymnych w trakcie meczu z Fulham w Londynie. Na klub została nałożona kara finansowa. szkoda że się nie pochwalili ile dostali tej kary na meczu ze Standardem mają zostać wprowadzeniu stewardzi na młyn, są przygotowane dla nich pewne atrakcje - nudzić się nie będą wbrew informacjom dot. odwołania superpucharu mecz się odbędzie, został przeniesiony pod stadion Wisły, zespoły które będą brały w nim udział nie zostały jeszcze wybrane. z tej okazji być może zostanie zaprezentowana okazjonalna oprawa. Aby wziąć udział w tym historycznym wydarzeniu nie są potrzebne żadne karty kibica, ani bilety. edit: początek planowany jest na godzinę 14.00 koniec informacji parafialnych Edytowane 9 lutego 201213 l przez Ofsajd