Gość _Be_ Opublikowano 10 października 2017 Opublikowano 10 października 2017 Fart i wtoczona szmata. Kobik miej litość Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 października 2017 Opublikowano 10 października 2017 Ale ladnie wyszło. Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Ktoś tu widzę gra składem "Tanie ale dobre" od Kartomanii czy mi się wydaje? :P Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Nie wydaje ;) Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Spoko - też mam i polecam ;) Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Doumbia dość często grasuje online i jak dla mnie jest bardziej problematyczny od hiper składów z Dybalami i Zlatanami pace się przydaje online nie da się ukryć Cytuj
karmaster 362 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Jak gracie 4-3-3 to środkowy napastnik też powinien mieć super pace ? U mnie skrzydłowi mają po 90+ ale na środku mam Gignaca z sbc którego pace jest 76 (strzały 89) i w sumie nie wiem czy nie wymienić go na gabriela jesusa, który mi wypadł z paczki (87 pac ale strzały tylko 79). Jakieś wskazówki od wyjadaczy :P? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Patrzę na tą bramkę Kobika i nadal nadziwić się nie mogę co oni z tą grą zrobili. Nawet replay wygląda jak dramat... Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 (edytowane) no właśnie na ST średnio potrzebny rajdowiec typu Jesus czy Mbappe bo rzadko kiedy będziesz miał okazję wykorzystać speed, to samo CAM, tutaj nie potrzeba wielkiego speeda, ale pass, shot i agility się przyda do robienia asyst ze środka pola speed potrzebujesz na skrzydłach żeby móc wlatywać na pełnej gurwie w pole karne, 1-2 kiwki i shotfake i wystawiasz na patelni swojemu napadziorowi, lepiej żeby miał finishing wysoki bo wielkie gwiazdy potrafią z 2metrów nie trafić w bramkę :> speed przyda ci się też u LB i RB żeby podkręcać tempo akcji, to jest kluczowe dla mojej takty właściwie, jak się typ z obrony nie podłącza to nawet nie zaczynam akcji ogólna rozpiska 433(4) jest taka : GK - patrz żeby miał handling chociaż 80 bo w tej edycji wypluwają za dużo przed siebie, i positioning >80 bo inaczej będzie źle stał ;) no chyba że lubisz rozdawać gole za darmo LB, RB - pace i def, reszta nieważna ;) najlepiej dać obu Shadow to będą nie do przejścia CB - pace chociaż 70 (chociaż u mnie Marquinhos wiele razy nie nadążał, o Gliku nie wspomnę) i dużo str żeby ci ich nie przesuwali, heading i marking też warto podejrzeć, najlepiej dać Sentinele CM - 1x defensywny 1x z passem, fajnie jakby umieli trafić obaj w bramkę bo często się będą pojawiać w polu karnym nawet przypadkiem to lepiej żeby potrafili wykończyć CAM - tu się przydaje gwiazda, optymalny jest De Bruyne ale on trochę drogi :/ generalnie ktoś ze strzałem ; w tamtej edycji miałem Ozila to miałem furę asyst, zmieniłem na DeBruyne i miałem miliard goli z pomocy...tak to działa, dać Maestro i wsio LW, RW - pace i dribbling,4-5* skilla i 4-5* weakfoot też się przyda, no i optymalnie lewonożny na prawym, prawo na lewym żeby móc ścinać ze strzałem, ale też bez przegięcia typu Bale bo w grze jest megaczytelny bo prawą nogą nigdy nic nie wpadnie, dać Huntera albo Deadeye zależnie co potrzeba ST - kogoś na ścianę, optymalny typ to Lewy, Lukaku ; dać Hawk i masz terminatora sama gra wygląda tak że czekasz aż twoja drużyna wejdzie cała na połowę rywala, triggerujesz bieg bocznych obrońców i wystarczy raz przegrać akcję z jednej strony na drugą żeby się robiły miejsca na killer pass ; ogólnie całą robotę będą robić skrzydłowi oraz twój CAM, nie graj wszystkiego na napastnika bo to czytelne wch, ale dobrze jest nim robić ścianę z L2 bo cpu z automatu wyjdzie ci do podań i masz łatwą akcję na strzał w fazie obronnej standard tzn przełączasz się na CDMa (u mnie Seri albo Fabinho) i latasz nim naparzając kółko co rwie za koszulke ;) i łatasz dziury w obronie, trochę takie rugby jak w fifce 17 bo ci silniejsi zawsze wygrają piłkę :p odbierasz tylko z O i kontrolujesz pozycję z jockeyem L2 ; uwaga tylko na odbiory z kółkiem w polu karnym bo dają karne za to dość łatwo do reszty polecam tutoriale ovvy'ego, poprawiło mi się kilka rzeczy dzięki niemu :] Edytowane 11 października 2017 przez nero2082 2 Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 jakby mi ktos powiedzial, ze replay kobika idzie z ps2 albo z pierwszej fify na ps3 to bym to lyknal bez popity Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Polaczki z internetem zassanym z huya od taty oowinni byc banowani i zabijani na miejscu. Zlagowane qurwy. Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 sluchanie kobika kuvrujacego i wyzywajacego przed tv jakiegos randoma z jakim aktualnie gra w pesa lub fife to musi byc niezly fetysz - policji nikt nie wzywa z sasiadow ze domownikow bijesz i stosujesz przemoc psychiczna? 1 Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 najbardziej lagują turasy :< polaki cebulaki z internetem z szałasu też, jak widać pomarańczowe połączenie to nawet nie wchodzić bo nie ma sensu chociaż grałem wczoraj z jakimś teamem "Wigry Suwałki" i było idealnie i miodnie :] Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 u mnie na PLAYSTATION póki co same rewelacyjne połączenia Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 sluchanie kobika kuvrujacego i wyzywajacego przed tv jakiegos randoma z jakim aktualnie gra w pesa lub fife to musi byc niezly fetysz - policji nikt nie wzywa z sasiadow ze domownikow bijesz i stosujesz przemoc psychiczna? A zamkniesz pysk i grasz? Czy tylko tak dla beki tu jestes? Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 kiedy ty przestaniesz byc takim prostakiem kobik xd Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Ja już wcześniej pisałem, że ja tu najczęściej wchodzę głównie dla postów Kobika W fifie jak zawsze już (stosowane od 16-tki) jak tylko chodziło o wybór połączenia, to przede wszystkim grać u siebie i zawsze czekać na zielone połączenie. Jak wchodzisz do gry i przed załadowaniem info o połączeniu musisz czekać więcej niż 1-2 sec to lepiej odpuścić, bo potem w meczu masz takie slow-mo, że żadna wiązanka Kobika tego nie opisze 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Ty ale wiem ze trzeba czekac bo czasem skacze. Bylo ciagle na zielono. W 30min zaczelo tak ciac ze nie bylo opcji przeprowadzic jakiejkolwiek akcji. Cytuj
popi_91 0 Opublikowano 15 października 2017 Opublikowano 15 października 2017 Mozna zagrac na jednej konsoli tak zebym ja mial swoj sklad z Ultimate, a kolega swoj? Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 online to jednak dalej rak i to z przerzutami. Lepiej niż 17 stka, ale nadal rak. Albo wchodzi wszystko wszystkim, albo nic nikomu. Offline 8/10, online 5/10 Cytuj
IrenicuS 7 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Witam,Szukam pomocy, jakiejś rady... To moja pierwsza Fifa w życiu :) Zawsze grałem raczej okazjonalnie i to też w PESa. Gra mi się bardzo spodobała, ale już nie mam nerwów. Granie online to u mnie jedna wielka porażka. Przegrywam dosłownie każdy mecz, czasem ugram remis, jak przeciwnik (prawdopodobnie) gra jedną ręką z zamkniętymi oczami. Jestem w lidze 10, gram Angielskim składem, ocenianym na 80pkt. Nie mam szans z nikim. Mam wrażenie jakby moi zawodnicy w ogóle się nie wystawiali, podania nie dochodzą, są słabe (Zgranie mam na 100%) Gra w obronie to porażka, robie takie luki, że rywal nie musi robić nic, wbiega sobie po prostu i strzela jak mu sie podoba. U przeciwników zaobserwowałem, że ich piłkarze się wystawiają, wbiegają na pole, przepychają się i kombinują, ja jak już wbiegnę w pole karne, to wszyscy moi zawodnicy są obstawieni i nie ma komu podać bo piłka od razu jest przejęta. Próbuję kombinować jakimiś wrzutkami, etc, ale jest to samo, natychmiast mi odbierają piłke :) Tragedia. Szukałem jakichś poradników na necie, ale znalazłem tylko do ustawienia "własnej taktyki" , co i tak na nic się zdało, a reszta jest do Fify 17. Troche lepiej mi idzie w singlu, tu natomiast problem jest taki, że gra na Nowicjuszu jest za łatwa, a na zawodowcu za trudna. Drafta na zawodowcu nie ma szans żebym wygrał, na nowicjuszu wygram, ale nagrody są mierne. Jeśli ktoś mógłby rzucić jakieś pro tipy, byłbym bardzo wdzięczny, bo już nie wiem jak mam grać :) Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Przede wszystkim poza taktyką chciałem zapytać o to czy ustawiałeś jakiekolwiek wytyczne dla piłkarzy?Poza tym trzeba zwrócić uwagę na pracowitości każdego z zawodników jeżeli chodzi o atak i obronę. Jeżeli masz pomocników i obrońców z pracowitością wysoka/niska, to nie dziw, że są luki w obronie ;) To samo ma się z napadem i pomocą - work rate na poziomie niski/wysoki i brak wytycznych powoduje, że masz mocno zabetonowany zespół. I ostatnia rzecz to of korz formacja - jakie są obecne ustawiania? A najlepiej wrzuć też do tego swój skład, to się wspólnie nad tym zastanowimy ;) 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Szukaj ustawienia w którym będzie ci się dobrze gralo i testuj. Nikt nie ma jednej odpowiedzi jak wygrywać, musisz sam rozpracować w jakim stylu będzie ci się dobrze grało. Zmieniaj ustawienia, piłkarzy i graj aż będziesz lepszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi