Yakubu 3 047 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 Z broni miotanych ino patelenka, bo może zablokować strzały w doopkę xd Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 No to wiadomo - jako część zbroi patelnia zawsze na propsie - wiele razy mi d#pę ocaliła. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 12 stycznia 2020 Opublikowano 12 stycznia 2020 W dniu 9.01.2020 o 21:48, Ryo-San napisał: Ten klimat strachu i zaszczucia jest pierwsza klasa. A sobie wyobraź tę gierkę w FPP :obama: Jak PUBG debiutowało na Xboksie to na luzie dało się znaleźć gierkę, ale niedługo później konsolorze niestety przerzucili się na TPP :/ Przez moment jak połączyli serwery PS4 z Bonkiem kilka razy udało się zagrać w FPP i kurdę normalnie inna gierka, ale teraz znowu trzeba czekać ~30 minut żeby załadowało gierkę na 30-40 osób. Pod tym względem zazdroszczę pececiarzom jak nie wiem co :/ Konsolorze to trochę cipki jednak. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 12 stycznia 2020 Opublikowano 12 stycznia 2020 Też bym chętnie pograł w FPP, ale na PC to jednak trochę inna bajka - u nas, z racji tych 30fpsów, w FPP gierka sprawia wrażenie mniej płynnej, niż faktycznie jest, plus więcej graficznych niedoskonałości wychodzi. Zresztą nawet na PC ostatnio widziałem u Choco, jak chwalił, że gierka w TPP wydaje się dużo ładniejsza (no i w sumie tylko to, bo ogólnie szydził z takiego grania). Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 12 stycznia 2020 Opublikowano 12 stycznia 2020 Też szydziłem z takiego grania póki nie okazało się, że na konsolach jedyną opcją jest granie w tpp. PUBG jest moją grą życia, ale jednak zawsze będę uważał, że te tpp to jest takie trochę lizanie cukierka przez szybę. Taki Ryo-San podnieca się klimatem strachu i zaszczucia, a w tpp to jest jakieś 10% tego co można poczuć w fpp. W tpp kitrasz się za drzewem i się rozglądasz z w miarę bezpiecznego miejsca, obczajasz co się dzieje wokół. W fpp jak się schowasz za drzewem i wiesz, że ktoś ciebie obserwuje, to możesz jedynie się chować, lub próbować wychylać się zza drzewa na ułamki sekund by spróbować dostrzec typa, który w ciebie strzelał kilka sekund temu. Zupełnie inne granie i emocje. Z drugiej mańki jeśli w tpp momentami ocieram się o zawał serca, to na fpp zaliczyłbym zgon, więc może to lepiej xd 1 Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 12 stycznia 2020 Opublikowano 12 stycznia 2020 No w TPP dochodzi też rodzaj strachu, którego nie doświadczysz w FPP - gdy biegniesz przez szczere pole i nie widzisz zupełnie nikogo, ale wiesz, że gdzieś za murkiem/drzewem/kamieniem stoi jakiś ciul i obraca kamerą, widząc Cię doskonale - ten strach jest obcy w FPP, a na TPP trzeba się z nim notorycznie mierzyć Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 Nie wiem czy to potwierdzone czy nie bo wyłapałem to info gdzieś na FB Season 6: Shakedown - Black Zones - 2x2 Arabian Island map - Destructible environment - C4 Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 3 godziny temu, Ryo-San napisał: Black Zones Ciekawe co to Może jakieś dzielnice, gdzie ryzykownie jest furę zostawić Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 W weekend widziałem u choco na streamku jak grał w jakiś tryb jakby żywcem wyjęty z counter strike'a, więc mam nadzieję, że te c4 będzie tylko tam xd Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 A co to jest Karakin? 1 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 (edytowane) Na 100% nazwa nowej mapki. Jaranko ^^ Ciekawe co tam wykminili. Mam nadzieję na coś w stylu Sanhok/Vikendi. Kurdę ostatnio coś nie grałem i jak wczoraj odpaliłem to skill spadł o 90% xd Pora się ogarnąć. Edytowane 14 stycznia 2020 przez Yakubu 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 (edytowane) Jak już się naucze w to grać to można jeszcze kogoś znaleźć i zagrać w drużynie w czwórkę (bo chyba trójek nie ma) Edytowane 14 stycznia 2020 przez Ryo-San Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 Luzik. Można coś pograć, byle fun był. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 Ja, Ty, @Wredny i chyba @bartiz też w to gra albo grał. Dobry team by był : ) Btw jak to jest w drużynie? Da się wskrzesić ziomka z teamu czy nie? Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 30 minut temu, Yakubu napisał: Na 100% nazwa nowej mapki. Jaranko Ciekawe co tam wykminili. Mam nadzieję na coś w stylu Sanhok/Vikendi. Kurdę ostatnio coś nie grałem i jak wczoraj odpaliłem to skill spadł o 90% xd Pora się ogarnąć. Nowa mapka to ma być jakaś 1/4 Sanhoka, więc bym się nie podniecał, bo chyba będzie pod ten cały "deathmatch" tylko. Szkoda, bo widzę tu taki Afganistan, czy ki ch#j, ale na tak małej przestrzeni na pewno nie pozwolą rozgrywać pełnoprawnego Battle Royale. No i zniszczalne elementy otoczenia niby, ale jak znam życie to skończy sie na strzelaniu przez płyty pilśniowe - o akcjach z Bad Company można zapomnieć. Poniżej Boris podsumował wszystkie te nowe rewelacje: Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 (edytowane) Możesz jedynie podnieść powalonego typa, ale jak ktoś gościa powali i go dobije to ma gg. A tak btw jakiś czas temu zmieniłem gameplay na typ C i o ile na początku się czułem jakbym pierwszy raz grał w tę gierkę, tak po jakimś czasie jestem mega zadowolony z tej zmiany. Wychylenie się na boki po wciśnięciu gałek jest trochę kiblowate. Teraz mam to pod L1 i R1 i jest duużo lepiej. Jedyny duży minus, że nie mogę przycelować z biodra Ale ogólnie trochę za mało przycisków jest na dualshocku do tej gierki xd Edytowane 14 stycznia 2020 przez Yakubu Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 (edytowane) 11 minut temu, Ryo-San napisał: Btw jak to jest w drużynie? Da się wskrzesić ziomka z teamu czy nie? Oczywiście, że się da, ale im więcej razy padnie, tym trudniej będzie, bo sie będzie szybciej wykrwawiał. EDIT: Właśnie to miałem na myśli - powalonego. Jak go dobiją to sayonara @Yakubu - no to chyba typ B ma to wszystko, bo ja od zawsze tak gram i tak zalecał każdy YouTuber w poradach dla początkujących. Typ A to jakiś poroniony pomysł, C chyba nie sprawdzałem, bo B jest idealne. Hmm... chyba faktycznie długo nie grałem, bo jak teraz sobie pomyślę, to jednak wychylam się gałkami Ale to nadal idealne rozwiązanie, bo z trzeciej osoby właśnie L1/R1 można się gibać. Edytowane 14 stycznia 2020 przez Wredny Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 (edytowane) 16 minut temu, Wredny napisał: @Yakubu - no to chyba typ B ma to wszystko, bo ja od zawsze tak gram i tak zalecał każdy YouTuber w poradach dla początkujących. Typ A to jakiś poroniony pomysł, C chyba nie sprawdzałem, bo B jest idealne. Hmm... chyba faktycznie długo nie grałem, bo jak teraz sobie pomyślę, to jednak wychylam się gałkami Ale to nadal idealne rozwiązanie, bo z trzeciej osoby właśnie L1/R1 można się gibać. A to może zależy od człowieka i od pada xd Ja miałem z tym B taki problem, że w 90% walk na bliskim dystansie tak się spinałem, że celując wciskałem tę gałkę co powodowało, że wychylałem się na prawo czy tam lewo i trudno było mi się dobrze wstrzelić w gościa. Teraz na C na bliskim dystansie za każdym razem mam stabilny celownik i mi to mega pomaga. Jedyny minus właśnie to, że nie mogę sobie przybliżyć z bioderka. Kurdę, no trochę brakuje z dwóch przycisków na Dualshocku jeśli chodzi o tę gierkę. I kolejny minus, że jak chcesz się rozejrzeć to zamiast wcisnąć R1 (jak na B), musisz przytrzymać L1+R1 co bardzo utrudnia picie browarka grając :/ Albo się porozglądasz, albo weźmiesz kilka łyków. Trzeba wybierać xd Edytowane 14 stycznia 2020 przez Yakubu Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 15 stycznia 2020 Opublikowano 15 stycznia 2020 Ja chwilowo nie gram bo nowy CoDzik mnie wessał w multi ale z nowym sezonem na pewno wrócę zobaczyć co się zmieniło. Nowa mapka ponoć wjeżdża za Vikendi. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 15 stycznia 2020 Opublikowano 15 stycznia 2020 Filmik od WackyJacky idealnie przedstawia wszystkie nowości, które zawitaja wraz z najnowszym update'm: Szczerze powiedziawszy to akurat mnie te zmiany zniechęcają do powrotu i chyba sobie przyszły sezon zupełnie odpuszczę - nowa mapa to już Call of Duty - 64 graczy, jakieś tunele, korytarze, a na środku pustynia, żywcem wyjęta z Miramar, do którego nie pałam zbytnią sympatią. Za to mapa, którą uwielbiam (Vikendi) wypada z rotacji, co jest głównym powodem mojej niechęci - mogliby wyebać ten nieszczęsny Miramar, skoro dają więcej piasku, ale nie - teraz non stop będę patrzył na pustynię... No słabo to widzę i odechciało mi się PUBGa... Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 15 stycznia 2020 Opublikowano 15 stycznia 2020 Też mi szkoda Vikendi. Fajny klimat, śnieg, dużo ciekawych miejscówek. Na Miramar to zawsze nie wiem gdzie skoczyć:d 1 Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 15 stycznia 2020 Opublikowano 15 stycznia 2020 Zwłaszcza, że niedawno odchudzili Vikendi, wywalając z 40% zabudowań, sporo lasów itp - myślałem, że po tych zmianach już wszyscy szczęśliwi, ale jednak nie... Oficjalnie Vikendi udaje się na wakacje, bo mają na niej jeszcze sporo do roboty, trochę nowych pomysłów itp - wróci podrasowana, poprawiona i z kilkoma nowościami. 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 18 stycznia 2020 Opublikowano 18 stycznia 2020 Pytanko do osób ogranych szczególnie na PS4 Pro. Jak ta gra teraz działa na platformie Sony? Wiem, że na premierę był dramat i nawet nie startowałem. Minęło jednak trochę czasu, więc zacząłem się zastanawiać, ale jak mam grać w 15fpsach to wolę nie grać w ogóle. >The Witcher Speech< Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 18 stycznia 2020 Opublikowano 18 stycznia 2020 Te problemy już dawno ogarnięte, nawet na podstawowym PS4 - w sumie najgorzej było na nowej mapce Vikendi, na której framerate leciał na pysk, ale także występował pop-up całych budynków - to była masakra. Teraz gierka spokojnie trzyma te 30 fpsów, chyba że akurat lądujesz w gorącym miejscu, za towarzystwo mając 5-10 innych graczy - wtedy nastąpi klatkowanie. Podczas normalnej gry jest płynnie i nie ma na co narzekać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi