Yakubu 3 047 Opublikowano 16 października 2020 Opublikowano 16 października 2020 Akurat ostatnio piję coraz rzadziej U mnie duoski po dwudziestej raczej średnio, ale jak coś to będę się odzywał Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 16 października 2020 Opublikowano 16 października 2020 K#rwa, czy oni w tym Kraftonie kiedyś ogarną dauna? Paramo ma być mapką ekskluzywnie na dziewiąty sezon i na dziewiąty sezon ONLY. Oznacza to, że po sezonie mapka zniknie. Nie wspomnę już o tym, że od kiedy nie ma już możliwości wyboru mapek, Paramo możemy nawet nie odwiedzić, jak gra wylosuje nam Miramar cztery razy z rzędu np. Do tego jeszcze jakieś dziwne decyzje, że ona będzie tylko w trybie TPP, tylko w składach, nie będzie mozna na niej progresować w statystykach, ani podbijać wyników na skinach z battlestatem. Jaki w ogóle jest sens robienia takiej mapy "na chwilę"? Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 29 października 2020 Opublikowano 29 października 2020 Wleciał nowy sezon a wraz z nim performance mode dla konsol - czyli pseudo 60 klatek z niższą rozdziałka. No zagrałem 1 mecz i jest o niebo lepiej, w końcu da się normalnie celować. Są spadki ale na nextgenach ma ich nie być, póki co w tym trybie gra działa w 1080p ale jak to ogarną to będzie bosko. 1 Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 29 października 2020 Opublikowano 29 października 2020 Ech, ale tylko na PROsiaku i XOX - muszę poczekać na XSX, żeby sobie ten bajer przetestować. Niższa rozdziałka? Ta gra już teraz nie grzeszy urodą, więc strach pomyśleć, co oni tam tną Mogliby jakieś AA wreszcie ogarnąć, bo to w sumie jedyny zarzut, jaki mam do gierki (no OK, jeszcze wybór map by się przydał, na zasadzie "Duże Battle Royale", "Małe Battle Royale" - wraz z Paramo byłoby idealnie - trzy duże i trzy małe mapki). No i boty do likwidacji, bo czemu przez yebaną Stadię muszą cierpieć konsolowcy? Niech ich parują z PeCetami. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 29 października 2020 Opublikowano 29 października 2020 K#rwa, yebane ciule z PUBG Corp i ich dziwaczne decyzje... Dali naprawdę zayebistą mapkę - świetnie wyglądającą, z masą fajnych patentów i miejscówek, to stwierdzili, że będzie tylko sezonowa i tylko w składach. Ja yebię... Grałbym w to dzisiaj całą noc, gdyby dali solo i duety, a tak to lipa, bo skład już ciężko zebrać, a jak się udało to i tak kicha, bo składy to chaos i hałas, a tego w PUBG nie lubię. Wychodzi na to, że dziewiąty sezon w większości spędzę na starych mapach, gdzie można pograć samemu i tyle będę miał z Paramo... Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 @Wredny Andrzeju, nie denerwuj się. Szkoda życia na to, żeby się wkurzać na gierki. Platynkę wbiłeś, jesteś w niej kozak, więc git. A poza tym Twój ostatni pozytywny komentarz na temat tej produkcji miał miejsce zapewne jakieś dwa lata temu, więc to wiele mówi o stanie tego tytułu. Poza tym pomyśl, ile za(pipi)istych, zafoliowanych gierek czeka na Ciebie na półeczce. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 (edytowane) Fajne kurde to jest, z ciekawości pobrałem, zagrałem pierwszy mecz, byłem w pierwszej czwórce, więc całkiem nieźle. Podoba mi się strzelanie, jest takie 'realistyczne', trzeba walić po jednej pestce, a nie seriami. Strona techniczna jest dramatem niestety, chociaż na podstawowym PS4 jest te 30 klatek utrzymane. Edytowane 30 października 2020 przez Rozi Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 @Rozi Wraz z ostatnim update'm weszła opcja performance na 60fps dla mocniejszych konsol (PRO i XOX), więc ogólnie jest całkiem spoko. Na podstawowej PS4 gubi klatki raczej tylko w miejscach, gdzie na początku ląduje masa osób, a tak to trzyma te 30. Wygląda niezbyt wyjściowo, ale po pewnym czasie człowiek się łapie na tym, że ten czy tamten widoczek nawet nawet, niebo ładne itp No i tak jak piszesz - strzelanie to największy plus tej gry (to plus klimat takiego survivalu, napięcie, radocha z każdego wygranego starcia).Przez PUBG inne shooterki mnie drażnią swoją arcade'owością, a tutaj wszystko jest idealne - recoil (znajdowanie i mocowanie dodatków ma realny nań wpływ), odgłosy, nawet TTK (zależne od levelu armora noszonego przez przeciwnika).@LukeSpidey ziom, ja to wszystko wiem, ale uwielbiam ten tytuł, kocham go wręcz - kiedy w niego nie gram to oglądam na YouTube chocoTaco i jego przygody w PUBG. Doskonale zdaję sobie sprawę, że mógłbym zaliczyć w tym czasie jakąś zaległość, ale jest to tytuł, w który zawsze chętnie pyknę, jak znajomy zagai. Platynka owszem wbita, ale jak za długo w to nie gram to zwyczajnie tęsknię i w sumie już nie mogę się doczekać, jak kupię to na XSX i pogram w 60fpsach Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 2 listopada 2020 Opublikowano 2 listopada 2020 (edytowane) W dniu 30.10.2020 o 15:27, Wredny napisał: No i tak jak piszesz - strzelanie to największy plus tej gry (to plus klimat takiego survivalu, napięcie, radocha z każdego wygranego starcia).Przez PUBG inne shooterki mnie drażnią swoją arcade'owością, a tutaj wszystko jest idealne - recoil (znajdowanie i mocowanie dodatków ma realny nań wpływ), odgłosy, nawet TTK (zależne od levelu armora noszonego przez przeciwnika).@LukeSpidey ziom, ja to wszystko wiem, ale uwielbiam ten tytuł, kocham go wręcz - kiedy w niego nie gram to oglądam na YouTube chocoTaco i jego przygody w PUBG. Mam to samo. Specjalnie dla PUBGa kupilem używanego XOne (w sensie dokupiłem do PS3 i PS4), jak jeszcze nie był dostępny na PS, oglądałem gameplay'e jak szalony i obczajałem taktyki, najlepsze miejscówki itp. PUBG pompuje tyle adrenaliny i emocji, że jak się człowiek wciągnął, to każda inna gra wydaje się nudna i nie chce mi się sięgać po nic innego. PES, DIRT Rally 2.0 i SnowRunner leżą prawie zapomniane... Szkoda, że teraz czasu bardzo mało na giercowanie, ale święta coraz bliżej, urlopik, to wróci się na pole bitwy! Edytowane 2 listopada 2020 przez LeifErikson 1 1 Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Temat trochę ucichł, widać amatorów fajnego strzelania coraz mniej...@Yakubu się chyba zapił na śmierć, bo w ogóle na forumku go nie widać W każdym razie developerzy szykują podobno nową, dużą mapę (8x8), wzorowaną na koreańskich przedmieściach i terenach wioskowych, na której będą... respawny, podobne do tych z APEXa. Pożyjemy, zobaczymy, a póki co dali jakiś wyścigowy zapychacz, który może chwilkę pobawić, ale to bardziej popierdółka i ciekawostka, aniżeli coś, dla czego odpalałbym ten tytuł. A poniżej filmik Choco z tego trybu: Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 A jak ta gra chodzi na nowych generacjach? Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Tak jak na PS4 Pro - jest performance mode 1080p/60fps ale dalej grafika z PS2 Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 No nie przesadzajmy już z tą grafiką - prędzej poziom PS3 już. Poza tym nie jest źle i przede wszystkim jest funkcjonalnie. No i 100% bardziej wolę realistycznie wyglądające mapy PUBG, niż te sztuczne, frankensteinowskie twory od konkurencji (Warzone/APEX), nawet jeśli graficznie nie są tak dopieszczone. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 7 godzin temu, Wredny napisał: Temat trochę ucichł, widać amatorów fajnego strzelania coraz mniej...@Yakubu się chyba zapił na śmierć, bo w ogóle na forumku go nie widać W każdym razie developerzy szykują podobno nową, dużą mapę (8x8), wzorowaną na koreańskich przedmieściach i terenach wioskowych, na której będą... respawny, podobne do tych z APEXa. Pożyjemy, zobaczymy, a póki co dali jakiś wyścigowy zapychacz, który może chwilkę pobawić, ale to bardziej popierdółka i ciekawostka, aniżeli coś, dla czego odpalałbym ten tytuł. A poniżej filmik Choco z tego trybu: Kurcze aż dodałem do listy życzeń, ten tryb wyścigowy przypomina mi mody multiplayer wyścigowe do GTA SA. Kupię na promce i chwile pewnie pogram. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 39 minut temu, Wredny napisał: No nie przesadzajmy już z tą grafiką - prędzej poziom PS3 już. Poza tym nie jest źle i przede wszystkim jest funkcjonalnie. No i 100% bardziej wolę realistycznie wyglądające mapy PUBG, niż te sztuczne, frankensteinowskie twory od konkurencji (Warzone/APEX), nawet jeśli graficznie nie są tak dopieszczone. Nie no ja również bardzo PUBG szanuje ale szkoda że gra nie została jakoś zupdatowana do teraźniejszych czasów. I tak jak mówisz klimatem, realizmem to najlepszy BR. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Wiesz co, ja tam do oprawy nic nie mam, byle trzymała klatki i tekstury nie doczytywały się na oczach. No i ten yebany aliasing - jakiś czas od dodania Karakin stał się nie do zniesienia. Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Czytam i nie wiem o czym Wy tam piszecie. W swoim czasie pabg, albo gówno, jak nań mówiono był KWINTESENCJĄ yebanego rywalizacyjnego gamingu. No panowie, z dobrym teamem to kochany przeze mnie od zawsze /no, od bad company/ battlefield chował się pod dywan. A tu jakieś jazdy, że grafika nie ta, a to, a tamto. W pierwszych erpegach grafika była, jaka była, a człowiek przepadał na dziesiątki godzin, wiem - to zupełnie inny rodzaj gry, ale tu jest ta iskra, której nie miała żadna gra z kiełkującego wówczas battle royale. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Nie no, ale nie przeginajmy w drugą stronę... Nadeszły czasy ogólnie dostępnego 4K/60fps i pewne wymagania wobec współczesnych produkcji należałoby mieć. Inna sprawa, że PUBG jest chujowo zoptymalizowane i potrafi spocić najmocniejsze komputery. Ale akurat do oprawy nic nie mam, bo jest spoko, a przede wszystkim spełnia swoją funkcję - jest czytelnie, no i jak człowiek pomyśli, jakie to wielkie mapy, że 100 graczy, tony lootu i masa zależności, opcji i możliwości, których żadna inna strzelanka multi nie oferuje, to jest w stanie wybaczyć pewne uproszczenia graficzne. A i fajne widoczki też można znaleźć: Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Dalej boty biegają po mapie? Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 7 czerwca 2021 Opublikowano 7 czerwca 2021 Tak, ale rzadko kiedy można spotkać - jakoś sensowniej nimi zarządzają. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 16 czerwca 2021 Opublikowano 16 czerwca 2021 Zauważyliście ostatnio spore stężenie botów? Gram bez cross platformy (tylko PS) i w squadach średnio na mecz mam jakieś 80% botów, więc jest tylko jakieś 4-5 ludzkich zespołów... Fakt faktem, że bestie się zrobiły agresywne i są w stanie ubić nieogarniętego żywego gracza, ale jednak to jest już inne doświadczenie... Może na crossie z Xboxami jest ich mniej, ale znów tam trzeba walczyć z kolesiami na myszkach, co jest tak naprawdę jeszcze bardziej irytujące. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 16 czerwca 2021 Opublikowano 16 czerwca 2021 Uzupełnia ci brakujących graczy botami. Dlatego tak każdy cisnie na cross play bo wtedy zbiera błyskawicznie skład do meczu oraz nie trzeba uzupełniaćbraków botami. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 16 czerwca 2021 Opublikowano 16 czerwca 2021 No tak, ale jeszcze niedawno boty stanowiły niewielki procent całej obsady meczu, a teraz to jest regularnie zdecydowana większość (przy dość szybkim matchmakingu). Osobiście wolałbym dłużej poczekać na matchmaking i mieć na przykład stosunek 50:50. Cross play z Xami grając na PS nie ma sensu moim zdaniem, bo pad kontra myszka zabija radość z zabawy jak dla mnie. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Ja sobie nie wyobrażam grania bez crossplay, bo sam widzisz, co się dzieje. No i bez przesady z tymi myszkami na XBOXie - skoro tam są, to i na PlayStation też. To nie Warzone i crossplay z Pecetami - włącz i przestań się mazać Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Czasem włączam i mnie kurwica strzela jak mnie ktos ściąga serią z karabinu z kilkuset metrów, co jest nierealne na padzie. Bez crossplaya nie spotkałem się z tym nigdy. Tak wiec albo walka z botami, albo walka z myszkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi