Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, Pacquiao napisał:

Tak to sobie tłumaczycie jak wam przedstawiciel Providenta pożyczki odmawia? ;) 

Mogę kupować sobie konsole co tydzień, więc słabe prowo.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
Xbox one ma wszystko tylko nie mocarne exy dla których warto kupić konsole. Nawet nie ma  zapowiedzi ekskluzywnych gier które powodują że odliczamy czas do premiery. W ogóle to microsoft od kilku lat nie potrafi zaskoczyć graczy jakąś rewolucyjną grą o której pamiętalibyśmy przez następne lata. Bo powiedzmy sobie szczerze z jakimi grami będziemy kojarzyć xbox one za 10 lat? 
Dla mnie na pewno Halo 5, które w Multi dało mi i nadal daje niebywałe i nieporównywalne z żadną wcześniejszą grą doznania. Jestem bardzo tym zaskoczony, albowiem wcześniejsze multiplayerowe iteracje Halo ani mną nie wstrząsnęły, ani zmieszały...
Opublikowano
34 minuty temu, YETI napisał:

Kisne xdddd

Ciekawe jakie fajne gierki pokażę microsoft, halogirsyforza i asax będzie w 7 niebie. 

:rotfl:

Uspokój się, po prostu osobiście liczę na ciekawsze zapowiedzi. Przepraszam, że nie wykazuje odpowiednio dużego entuzjazmu

Edytowane przez oni

Opublikowano

Jakoś brak ciekawych exow nie przeszkadzał wam kupić PS4 w okolicach premiery i grać w BF4 bo 900p, wymieniać gumki w padzie zaklejać lampę alladyna i chłodzenie :rotfl:

Xbox od początku tej generacji był w doopie. Przegrał ja z kretesem. Paradoksalnie ta sytuacja doprowadziła do "uwolnienia" Xboxa spod ciężaru Windowsa i zrobienie z konsoli osobnego działo. Stało się to dopiero rok temu. Późno, ale lepiej niż wcale.

Edytowane przez hav7n

Opublikowano
1 godzinę temu, Czezare napisał:

2. Nie ma ekskluzywnych ekszyn adwenczer gier RPG a la Horizon Zero Dałn

(pipi)a no (pipi)łem. Czyli far cry 5 i ac origins to też rpg?  

Co z wami ludzie powoli wszystkie sandboksy zaliczacie do rpg bo mają statystyki? RPG to coś więcej. RPG wielowątkowa fabuła z wyborami moralnymi. RPG to gra w której można mieć wiele zakończeń i wpływ mają twoje decyzje (na świat lub na kompanów). RPG to też przeważnie gry w których trzeba POMYŚLEĆ (a także dużo poczytać) i można unikać walki. Jak chcesz porównywać dauna z czymś to zelda bo to też action adventure. Ani zelda ani daun nie są i nigdy nie będą RPG. A i mówię o RPG a nie jRPG bo tam w 90 % przypadków twoje decyzje nikogo i jedziesz wyznaczoną ścieżką (co nie znaczy że nie ma tam perełek jak moje goty tamtego roku xeno 2) . Jak chcesz zobaczyć co to znaczy rpg polecam z ostatnich kilku lat age of decadence,  divinity 2, kingdom come deliverance, Wiedźmin 2 i 3, spellforce 3, tyranny, oraz pillars of eternity 2. 

Jak słyszę ulungi co porównują horizona czy ac origins do wiedźmina 3 fabularnie to mnie czasem (pipi)ica strzela. 

Opublikowano

To prawda. Widzą XP oraz punkty umiejętności i już dzbany okrzykują grę rpg. :pawel: 

Opublikowano

wymazeo

hie hie hie

Opublikowano

IMO niezwykle trudno ustalić dzisiaj sztywną definicję gatunku RPG. Nawet te, nazwijmy to core'we rol-pleje wymienione przez blantmana jak Kingdom Come i Wiedźmin, zatraciły wiele elementów charakterystycznych klasycznych gier RPG wywodzących się z papierowych sesji Dungeon & Dragon. 

Więc chyba nie ma sensu się trigerować o nazywanie Horizona czy Asasyna grą rpg i licytowanie się na prawdziwych przedstawicieli gatunku, bo zawsze znajdzie się większy purysta który powie "TO NIE JEST PRAWDZIWA GRA RPG"

Edytowane przez oni

Opublikowano
1 godzinę temu, eX4cT_PL napisał:

XD marginalna różnica Top Kek 

Nie wracam do starych gier, a po zobaczeniu takiego RDR w 4K 90% osób czekających na dwójkę poleciałoby po remaster do sklepu gdyby taki był dostępny na konsole Sony. 

Tak samo pad niby kwestia gustu, a to właśnie uytkownicy ps4 ciagle szukają alternatywnych padów, bo ds4 to po prostu shit i każdy trzymający w łapie Nacona lub Raiju Ci to powie. 

Ale co z tego jeśli Xbox nie ma do zaoferowania takich gier jak plejak. Chyba, ze ktoś kocha racery i fpsy - wtedy Xbox #1.

Edytowane przez Starh

Opublikowano
7 godzin temu, blantman napisał:

Jak chcesz zobaczyć co to znaczy rpg polecam z ostatnich kilku lat age of decadence,  divinity 2, kingdom come deliverance, Wiedźmin 2 i 3, spellforce 3, tyranny, oraz pillars of eternity 2

Fujka, podziękuję

Opublikowano

Xbox to ma do zaoferowania gry na 8 takie jak state of decay 2. Microsoft robi gry jakby był jakimś średniej wielkości niezależnym deweloperem. A przecież ta firma ma 100 miliardów $ rocznego przychodu i 2014 roku kupili mahjong - producentów minecraft za 1 miliard $.

A przykładowo takie state of decay ma ciekawy gameplay i gdyby zainwestować pieniądze na ciekawą kampanię i dopieszczenie aspektów technicznych to mielibyśmy gre ze średnią 90%.

Opublikowano

dobra który podmienil andrewa21? w koncu jeden pisze sensownie

sod2 jest świetnym materialem na aaa, nie ma drugiej takej gierki na rynku, gdyby tylko doszlifowac na tym co jest pozostale elementy jak w dużych grach mielibysmy haloforzagirsystateofdecay

Opublikowano

no zobaczymy czy nie będę żałował tej złotówki za gamepassa

Opublikowano

No nie ma tam The Crew, więc raczej będziesz. 

Nowa strona, czekamy na kolejny hejt konesera Yakubu. 

Edytowane przez Hum

Opublikowano

oj yakubu, tam trzeba czytac, myslec, rozbudowywac, planować

kup za te 1zl lepiej vifona w biedronce

Opublikowano

już żałuję, bo ten tomb raider to taki meh. no ale może się rozkręci cnie

chociaż pograłem chwilę w dirt rally i nawet ok, najlepsza samochodówka na xboksie z tych co ogrywałem póki co

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

rozi jakie bomby prawdy spuścił w temacie god of war :banderas: 

Opublikowano

(pipi) wypłynęło, teraz już nikt tego nie zaperfumuje  

Opublikowano

ale, ale 95/100... czy branża mogla się mylic?

Opublikowano

hqdefault.jpg

>gry zrobisz chu,jową grę i wiesz, że jest już za późno żeby się wycofać

Opublikowano

GoW? no od początku jawił się jako 8/10 a nie żaden mesjasz, branża :sapek: wystarczy dać "trudną" relację ojciec-syn/córka, dołozyć EMOŁSZYNS, uje.bać gracza z tak podstawowych możliwości jak skok czy spadnięcie z krawędzi, dorzućmy do tego trochę ubigówna ze zbieraniem śmieci i viola, 10/10. Skoro udaje się od czasów TLOU, to dlaczeog miałoby i teraz nie wyjść? Hui z tym, ze taki motyw pasuje do gowa jak piesc do oka, no ale hej, Kratos też ma uczucia! 

Opublikowano

a takie spusty pisałeś w temacie xd

Opublikowano

Gajos jest chorągiewką, to normalne.

Opublikowano

hqdefault.jpg

"95 na MC HAHA CO ZA DZBANY JEZU POPLAKALEM SIĘ"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.