Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Microsoft miał super konfe ale jedyny gameplay na żywo jaki microsoft pokazał to forza Horizon 4. A przecież na 2019 mają girsy i crackdown. Dlaczego waszym zdaniem microsoft nie pochwalił się gameplayem jak sony?

Gdy sony pokazało lady of us 2 to gra wygląda tak dobrze że nawet developer od tomb ridera sugerował że to fake.

Edytowane przez Andrew21

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Nowy Tomb to w moim odczuciu już zrobił downgrade względem ostatniego, nie wiem czemu, myślałem na początku ze to mi się tylko coś wydawało ale w internecie piszą to samo.

Opublikowano
36 minut temu, Andrew21 napisał:

Dlaczego waszym zdaniem microsoft nie pochwalił się gameplayem jak sony?

bo mieli 50 gierek na konfie, nie skupiali sie na 4 jak sony

Opublikowano

A po co mieli pokazać gejpleje? W 2016 roku Sory nie pokazało tychże w Shenmue 3 i FF VII:R i dzięki nim wygrało:dunno:

Opublikowano
Cytat

Cyberpunk 2077 will include full nudity to tackle the theme of transhumanism

To już u jednego użytkownika forum 10/10 na wstępie.

Opublikowano
6 minut temu, ragus napisał:

To już u jednego użytkownika forum 10/10 na wstępie.

O, dam mu znać a Nikogo. :lapka:

a nie... przecież dostał bana po 6 postach :dynia:

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Po to żeby pokazać że na xboxa powstaje tytuł 10/10, prawdziwy system seller o którym wszyscy będą długo pamiętać jak last of us.

Ogólnie to super że microsoft kupuje developerów, otwiera nowe studia itp ale efekty zobaczymy dopiero na następnej generacji konsol. Ta konferencja to tak jakby prezentacja pożegnanie z xboxem one. Myślę że Gears of War 5, Crackdown 3 i Forza Horizon 4 to ostatnie exy na xboxa one. Halo 6 to będzie tytuł startowy xboxa two.

Opublikowano

Najlepszym znakiem tego jak dobre było to E3 w wykonaniu Xboxa świadczy fakt, że użytkownicy zupełnie niezainteresowani tą konsolą kolejny już dzień, niemal tydzień po konferencji rozpisują się tutaj, próbując samych siebie przekonać jak słaba była to konferencja Zamiast po prostu zapomnieć o tym jak to nazywają "pokazie multiplatform" 

Opublikowano
Godzinę temu, Andrew21 napisał:

Po to żeby pokazać że na xboxa powstaje tytuł 10/10, prawdziwy system seller o którym wszyscy będą długo pamiętać jak last of us.

Ogólnie to super że microsoft kupuje developerów, otwiera nowe studia itp ale efekty zobaczymy dopiero na następnej generacji konsol. Ta konferencja to tak jakby prezentacja pożegnanie z xboxem one. Myślę że Gears of War 5, Crackdown 3 i Forza Horizon 4 to ostatnie exy na xboxa one. Halo 6 to będzie tytuł startowy xboxa two.

H6 na nowego xboxa? Jak najbardziej, jeszcze jak, ale założę się, że pójdzie również na bieda facie, nie mówiąc o koksie.

Edytowane przez Czezare

Opublikowano

Weźmy się już pogódźmy, po co te spory? Niech każdy zaakceptuje fakt, że PlayStation 4 to najlepszy wybór w tej generacji. Jak ktoś nie ma - to niech kupi i otworzy się na głębokie doświadczenia, a nie jakieś tam pif-paf do kosmitów.

A co do szkodnika z Redmont, to po zapowiedziach Xbox Scarlet, widać że znowu odlatują do jakiś swoich mokrych snów o dymaniu mas. Te całe połączenie konsoli stacjonarnej z graniem chmurowym (czyli chmury, za której UDOSTĘPNIENIE trzeba będzie słono i wielokrotnie płacić, bo MS kocha abonamenty), to znowu istny headshot w kolano i prezent dla Sony. Nie mogę się doczekać prezentacji tego szitu na E3 2019/2020 i reakcji graczy po tym jak Sony pokaże że da im kolejną "zwykłą" konsolę z dużą ilością ex'ów i fajnymi dodatkami. Spencerowi zostanie honorowe samobójstwo, albo zmiana bandery. O przyszłość pięknej historii PlayStation jestem więc spokojny ;)

Opublikowano
10 minut temu, Mendrek napisał:

O przyszłość pięknej historii PlayStation jestem więc spokojny ;)

Włodarze Nokii też tak kiedyś o przyszłości swojej marki mówili:ragus:

Opublikowano

Następny Xbox też będzie zwykłą konsolą, ze standardowymi nośnikami, używkami itd. + opcjonalny abonament GamePass gdzie będzie można ogrywać gry z abonamentu w chmurze (również na innych nośnikach). Sam Spencer to jasna zaznacza że nikogo nie pozbawią wyboru i każdy będzie mógł sam zdecydować jak woli grać (ale sam Spencer przyznaje że to odległa jeszcze przyszłość).  

Ja nie widzę niczego złego w posiadaniu wyboru. Nie chcę aby jakaś korporacja decydowała za mnie czy potrzebna mi wsteczna kompatybilność, cross-play czy możliwość grania w chmurze

Edytowane przez oni

Opublikowano

Ciekawe, czy któraś z nowych konsol podejmie temat wstecznej, chociaż ta generacja do tyłu to powinien być standard.

Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał:

Ciekawe, czy któraś z nowych konsol podejmie temat wstecznej, chociaż ta generacja do tyłu to powinien być standard.

Następny Xbox na 100% będzie wstecznie kompatybilny,  ba już teraz wypuszczane gry są optymalizowane pod next-genowego Xboxa, dzięki czemu na start twoja biblioteka gier dostanie darmowe remastery podbijające rozdziałke i grafe. 

Playstation też pewnie będzie wstecznie wstecznie kompatybilne, mam nadzieje

Opublikowano

U zielonych wsteczna generację w tył oznacza wsteczną cztery generacje do tyłu. No gdyby tak było to day one konsolka wjeżdża na rejon.

Opublikowano

najlepsze jest to ze jak dziś kupie gierke cyfrowo na koxie to za 3 lata odpale sobie ta sama gierke na xbox scarlett z ta różnica ze pewnie w 8k ale z moimi sejvami

Opublikowano

dokładnie tak będzie kermit :banderas: 

takie Halo: Infinite wyjdzie na na Xboxa One, ale w momencie premiery następnego Xboxa nie będę musiał drugi raz kupować tej samej gry tylko za darmo Spencer zafunduje mi remaster :banderas: 

Opublikowano

PS4 Pro dziala na zasadzie wstecznej kompatybilnosci, ostatnie plotki o tym ze AMD wyslalo inzynierow do pracy do Navi dla PS5, czy z kolei te ze inzynierowie Sony pracuja nad Ryzenem dla PS5 wskazuja, ze PS5 tez bedzie tak dzialac.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
29 minut temu, aphromo napisał:

PS4 Pro dziala na zasadzie wstecznej kompatybilnosci, ostatnie plotki o tym ze AMD wyslalo inzynierow do pracy do Navi dla PS5, czy z kolei te ze inzynierowie Sony pracuja nad Ryzenem dla PS5 wskazuja, ze PS5 tez bedzie tak dzialac.

Znając Sony i ich politykę to wątpię. Oni wola wydawać remastery zamiast dawać je za darmo jak M$. Wystarczy popatrzeć co mikro zrobił z gearsami 2/3, RDR (ostatnio przeszedlem i gra w ruchu wyglądała obłędnie), wiesmiakiem 2, MEdge i innymi grami. Sony za to rządzą cebulionow w ps now.

Yeti by zabił za Sonke, ale już nie pamięta Kaza i jego słów „nie stać Cię na ps3, idz do drugiej pracy xD”. Ta firma to najwięksi hipokryci branży, a od początku tej generacji probouja przywidziać mandżur świętych :yao:

Edytowane przez Starh

Opublikowano
Teraz, Starh napisał:

gra w ruchu wyglądała oblężenie

Jak? :dynia:

Opublikowano

Przecież jak nie dadzą wstecznej na nowej generacji to są z miejsca przegrani, a płatne remastery, które mamy teraz na ps4 to już nie przejdzie w przyszłej, ni uja. 

Opublikowano

Skrobanke to MS zrobił z paroma grami które miały wyjść :reggie:
Community tego chciało, zamiast nowych IP są girsy5, Girsy tactis, Girsy poop. 5fda31e383d7367b6983944328695dd5.jpg

Yeti by zabił za Sonke, ale już nie pamięta Kaza i jego słów „nie stać Cię na ps3, idz do drugiej pracy xD”. Ta firma to najwięksi hipokryci branży, a od początku tej generacji probouja przywidziać mandżur świętych :yao:

Pamiętam za to dobrze wypowiedzi ludzi z microsoftu przed premierą xboxa one.
To dopiero miało być dymanie, ale skończyło się na przegranej generacji przed jej startem. :kaz:

Opublikowano
2 minuty temu, Starh napisał:

Znając Sony i ich politykę to wątpię.

Biznes jest elastyczny najlepszym przykladem MS. Przewiduje ze w przyszlej generacji bedzie wieksza konkurencja producentow, co wymusi walke o klienta.  Po prostu teraz maja taka przewage ze nic nie musza i kropka.

Wiem, ze teraz wyjde na niewolnika korpo,ale nie badz taki szybki w podcinaniu producentom zrodel dochodu,TloU Remaster zszedl pewnie w 10M+, przeciez z tego mozna 2 AAA gry ufundowac. Kochany MS jakos nie kwapi sie do wydawania Sunstet Overdrive2, i tez nie bedzie wiecznie prowadzic wojny cenowej.

Opublikowano

Kermit mnie przekonał do operacji :)

Ulotka z trepanacją czaszki i wmontowaniem chmury Spencera która mi wysłał wygląda zachęcająco.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.