Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
5 minut temu, Andrew21 napisał:

Ogólnie to chodzi mi o to że jak chcesz ograć wszystkie najlepsze tytuły na każdej konsoli to nie ma czasu i pieniędzy żeby ogrywać wszystkie wyścigi z tej samej serii. Wystarczy ograć najlepsze części. 

Jeśli chodzi o Motorsporty to w tym momencie tak, nie opłaca się nadrabiać poprzedniczek i tu się zgodzę, to wynika ze specyfiki simcada aspirującego do miana "poważnego symulatora". Jednak każdy Horizon na tyle się różni, że ze spokojem można kupić i machnąć wszystkie.

5 minut temu, Andrew21 napisał:

Moim zdaniem  gracze którzy kupili xboxa one na premiere po tylu częściach forzy  muszą mieć pewne znużenie serią.

A moim zdaniem ludzie są znużeni PlayStation po tylu latach walenia w ch.uja ze strony Sony. Obie tezy są równie prawdziwe i opierają się na podobnych przesłankach.

Edytowane przez Bzduras

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Dobrze że jest Sony które tak troszczy się o  graczy, nie dopuściło do znużenia i  zamknęło Evolution po pierwszej części :obama:

Edytowane przez oni

Opublikowano

Z ostatnich oficjalnych danych z 2017 roku wynika że forza horizon 3 osiągnęła sprzedaż 2,5 miliona. Także wynik porządny jak na wyścigi ale nie mega rewelacyjny. 

Opublikowano

No dobra, ale żeby zagrać w te Forzy, to trzeba jak sądzę wpierw kupić Xboxa. Tylko po co, skoro są jeszcze przynajmniej dwie lepsze od niego konsole? ;)

Opublikowano
7 minut temu, Andrew21 napisał:

Ogólnie to chodzi mi o to że jak chcesz ograć wszystkie najlepsze tytuły na każdej konsoli to nie ma czasu i pieniędzy żeby ogrywać wszystkie wyścigi z tej samej serii.

No ale nie pisz za innych czy mają pieniądze żeby ograć wszystkie dobre gry czy nie :p No chyba, że piszesz o sobie.

Teraz, Andrew21 napisał:

Z ostatnich oficjalnych danych z 2017 roku wynika że forza horizon 3 osiągnęła sprzedaż 2,5 miliona. Także wynik porządny jak na wyścigi ale nie mega rewelacyjny. 

Ostatnie oficjalne dane: Phil Spencer i Ralph Fulton na E3 - Forza Horizon 3, w grę grało ponad 9 mln ludzi.

Już przestań się kompromitować.

Opublikowano

To microsoft kompromituje sie gdy zamiast sprzedanych kopii gry podaje liczbę graczy. W lutym 2017 roku podał że forza horizon 4 osiągnęła sprzedaż 2,5 miliona. Czyli teraz optymistycznie to max 3,5 miliona. Taki heavy rain przy 2 milionach sprzedanych kopii miał 6 milionów graczy. Dlatego microsoft i  inni wydawcy tak bardzo chcą zablokować używki.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Leżę i kwiczę. Andrzej wyciągnął szklaną kulę i wie ile jest sprzedanych kopii gry w czerwcu 2018 r. bo wiedział ile było w lutym 2017 r. XD

Opublikowano

Nie mówiąc już, że półtora roku po premierze jest cały czas w "top paid games" na MS Store XD

Opublikowano

Taka świetna sprzedaż a microsoft nie podaje ile sprzedał kopii tylko liczbę graczy:reggie: Gdyby było się czym chwalić to Microsoft od razu poinformowałby nas o tym. W tej generacji gry  wyścigowe sprzedają się słabo. Tym bardziej jak mamy tylko 35 milionów xboxów one więc 3,5 miliona to i tak dobry wynik. 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

To wez nam wylicz Andrzejku ile podstawowej kopii Fortnite sie sprzedalo, bo jesli liczba graczy nie przesadza o popularnosci, to nie wiem co przesadza.

Opublikowano

nvm

Edytowane przez oni

Opublikowano

Gdyby milan zajął się tym od strony matematyki, to nie byłoby takiej wpadki. A tak to klasyczne Tales From The Ass braci Wykres i Tabelka ;)

Opublikowano

Xboxów ponoć 39 mln sprzedało sie, Andrzej aktualizuj tabelki 

Opublikowano

ND pociągnie wątek „seksualności” Ellie :yao: Ode mnie za wspieranie LGBT i wciskanie na sile poprawności politycznej nie dostaną kasy. Studio z gejami, lesbami, molestowaniem i wpierdalaniem na sile wątku lesbijskiego. Niech on tam nawet i będzie, ale jak maja go pogłębić ... xD

ND skreślone.

down

Dlaczego według Ciebie ND musi wrzucać takie rzeczy do swojej gry aby przyciągnąc uwagę? Dlaczego taki R*, Redzi, Bethesda nie wpierdala na sile tego typu rzeczy do swych gier? Ciśne dalej, bo kupicie a za x lat będziecie grali gejami w rurkach zabijających zombi czy oglądali inne pedalstwo na ekranie TV grając w gierki. A idz pan w (pipi) z ta poprawnością polityczna.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

A ten dalej z tymi lgbt, homopropagandą i w ogóle ciśnie i męczy XD

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

xddd starh staph, to już nie jest śmieszne

Czyli umieszczanie na siłę takich rzeczy w grze i robienie z tego głównej otoczki "fabularnej" + marketingowej jest dla Ciebie czymś normalnym?

Opublikowano

Temu się znów autyzm włączył

Opublikowano

@Starh

Dla mnie to nie jest nic na siłę, zwykłe robienie otoczki fabularnej na potrzeby gry, co by urozmaicić grę i ogólnie całą branżę. Nie wiem czy wiesz ale w w pierwszej części już to było widać, że Ellie ma zapędy lesbijskie (zwłaszcza dodatek) i nikt z tego powodu nie bił piany, a nawet nikomu to nie przeszkadzało. Już nie przesadzaj, że w większości gier zrobią jakieś gejowskie/lesbijskie tematy, bo tego za dużo nie ma, a mało kto porusza. Tu już nawet nie chodzi o to, że to robi ND, bo nawet jakby to i zrobili by bez tej otoczki lesbijskiej to i tak by osiągnęli sukces. A że fabuła jest tak zrobiona i wymyślona to czemu by tego dalej nie pociągnąć? Takie Watch Dogs 2 jest gimbusiarskie i nikt nie podchwycił tematu i nie robi gier podobnych do niej. 

Edytowane przez Faka

Opublikowano
11 minut temu, Starh napisał:

Czyli umieszczanie na siłę takich rzeczy w grze i robienie z tego głównej otoczki "fabularnej" + marketingowej jest dla Ciebie czymś normalnym?

Tak. Akurat wątek homoseksualizmu rzadko pojawia się w grach. W dodatku podjęło się go Naughty Dogs, więc można być pewnym, że sama tematyka nie sprowadzi się do nacechowanej erotyzmem opowiastki tylko dojrzałej opowieści.

Opublikowano
2 minuty temu, Faka napisał:

@Starh

Dla mnie to nie jest nic na siłę, zwykłe robienie otoczki fabularnej na potrzeby gry, co by urozmaicić grę i ogólnie całą branżę. Nie wiem czy wiesz ale w w pierwszej części już to było widać, że Ellie ma zapędy lesbijskie (zwłaszcza dodatek) i nikt z tego powodu nie bił piany, a nawet nikomu to nie przeszkadzało. Już nie przesadzaj, że w większości gier zrobią jakieś gejowskie/lesbijskie tematy, bo tego za dużo nie ma, a mało kto porusza. Tu już nawet nie chodzi o to, że to robi ND, bo nawet jakby to i zrobili by bez tej otoczki lesbijskiej to i tak by osiągnęli sukces. A że fabuła jest tak zrobiona i wymyślona to czemu by tego dalej nie pociągnąć? Takie Watch Dogs 2 jest gimbusiarskie i nikt nie podchwycił tematu i nie robi gier podobnych do niej. 

Widzisz ja nie mam nic przeciwko wątkom LGBT w grach, ale niech one będą zrobione z jakąś taką tolerancją, bez narzucania niczego na siłę. Tak zgadzam się z tym, że już w pierwszej części (dlc) było to widać, ale... wszystko było przedstawione w sposób normalny, bez żadnej tendencji.

Opublikowano

Starh, Redzi to akurat kiepski przykład. To jeden z tych devów co w każdej swojej grze musi wrzucać gołe baby, więc wiesz...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.